Welkom op Noordlaren.eu

Noordlaren Muziek

Noordlaren Muziek

Agenda 2017/2018
De 39e (!) concertreeks van Noordlaren Muziek – de nieuwe opgefriste roepnaam van de zo deftig klinkende Culturele Commissie Noordlaren – is aan het eind van 2017 alweer over de helft.
Noordlaren Muziek wordt bemenst door Jan Luis, Carolien Overweg en Dirk Herman de Jong.
Het streven is altijd om kwaliteit en diversiteit te brengen voor een betaalbare prijs. Ons thuishonk is de Bartholomeuskerk in het centrum van Noordlaren. Een sfeervolle ambiance met een prachtige akoestiek. Alle concerten zijn op een zondag. Aanvang: 10.30 uur. De entreeprijs – € 12,50 – is voor ieder concert gelijk. In de pauze wordt er een kop koffie of thee geschonken in dorpshuis De Hoeksteen (tegenover de kerk).

Zie ook onze website: www.noordlarenmuziek.nl

Een kort overzicht van de achter ons liggende najaarsconcerten
Zondag 17 september 2017
opende in een overvolle Bartholomeuskerk Roon Staal ons nieuwe concertseizoen. We kijken terug op een geslaagd, intiem optreden van deze singer/songwriter die zichzelf voortreffelijk op de piano begeleidde.
De traditionele, door Noordlaarders gemaakte taartproeverij in de pauze gaf deze start van het nieuwe seizoen een extra feestelijk tintje. We hoorden veel reacties in de trant van ‘Noordlaren Muziek smaakt naar meer!’

Zondag 15 oktober 2017
gaf Sara Klein Horsman, mezzosopraan, op de piano begeleid door Vesna Dimcevska, een klassiek liederenrecital. Op het afgelopen Noordlaarder huiskamerfestival, waar wij al het geluk hadden haar te kunnen contracteren, schitterde zij in een programma met liederen van Franz Schubert. Ook nu raakte zij met een warm en rijk stemgeluid opnieuw de harten van het verzamelde publiek. Naast prachtige liederen van Schubert zong zij het hoogtepunt uit de zo heel andere Franse liedkunst: Les nuits d’été (de zomernachten) van Hector Berlioz. Een dankbare ovatie was haar deel.

Zondag 26 november 2017
mochten wij ons verheugen in een mooi aantal belangstellenden voor een al even mooi pianoduo: Dimitar Dimitrov en Elvire Boelee met een vierhandig klavieroptreden.
Dat we hier met prijswinnaars te maken hadden bewees zich in een smaakvol optreden met hoogstaande vertolkingen van Mozart, Mendelssohn, Brahms, Liszt en Grieg, die enthousiast werden beloond door een dankbaar publiek.
Twee musici aan één piano (quatre-mains ofwel vierhandig) is altijd iets bijzonders, zeker als deze rijke pianoklank door de mooie akoestiek van onze dorpskerk voluit de ruimte instroomt.
Mede dankzij een door de Culturele Raad Haren toegekende incidentele subsidie, konden wij speciaal voor dit recital een professionele vleugel laten plaatsen. Waarvoor, ook namens het duo en publiek, onze grote dank.

Onze op stapel staande voorjaarsconcerten

Zondag 25 februari 2018:
Jeninke de Jong, theatermaker, actrice en zangeres
We zijn er trots op dat we deze zondag een heel bijzonder evenement kunnen aanbieden: een muzikaal kleinkunstoptreden, waarvoor we speciaal een mobiel podium laten aanrukken.
Jeninke de Jong voltooide haar kleinkunstopleiding in Amsterdam. Zij trad zeer succesvol op met een songprogramma in het afgelopen Noordlaarder huiskamerfestival.
Nu zal zij een geheel nieuw programma brengen: solo kleinkunst en zang. Leo Bouwmeester begeleidt haar op de piano. Een eerste kennismaking: www.jeninkedejong.nl

Zondag 18 maart 2018:
Vrouwenkoor Mrs Johnson
Het in 2005 opgerichte Groninger vrouwenkoor Mrs Johnson bestaat uit 23 zangeressen met ruime ervaring in zingen. Zoals op hun website www.mrsjohnson.nl is te lezen hebben zij op de meest bijzondere plekken, ook buiten Nederland opgetreden.
Met een afwisselende programmering en een veelzijdig en uitdagend repertoire bereikt Mrs Johnson een breed publiek.

Men kan zich nu al voor deze concerten opgeven: een mailtje naar info@noordlarenmuziek.nl of cultuur-noordlaren@hotmail.com”
of een telefoontje naar Jan Luis: 050 – 409 4657.

Wilt u op de hoogte blijven van onze concerten via de nieuwsbrief? Stuur een mailtje naar info@noordlarenmuziek.nl of cultuur-noordlaren@hotmail.com”

Noordlaren Muziek
J.Luis
Hovenpad 5
9479PV Noordlaren
0504094657 / 0610523888
janluis796@gmail.com