Welkom op Noordlaren.eu

Voetbalderby Noord tegen Mid

NOABERSCHAP (002)NAASTENLIEFDE

Naastenliefde, Noaberschap of koempelmentaliteit is onmisbaar voor een dorp als de onze. Als je als dorp aan de grens ligt van de grote steden en op de rand van de provincie, merk je dat de aanrijtijden voor medische hulp langer worden.
Ook door het verdwijnen van de bakkers en kleine grutters uit ons dorp ontstaat er schaarste. Het wordt moeilijker voor ouderen om hier te wonen. Gelukkig is er nog een SRV man en gelukkig is er Noaberschap. Buren leer je kennen als het even niet zo goed gaat, bij ziekte, of verdriet maar ook als er bv een grote klus wordt gedaan waarbij er meer handen nodig zijn. Mensen die elkaar helpen als de nood hoog is. Meestal wordt er een handreiking gedaan door mensen uit dezelfde straat en soms zelfs uit een naburig dorp zoals Midlaren.

Maar nu even niet. Laat ze de rambam krijgen de buren, we gaan ze verpulveren, en vernietigen. We gaan ze in het stof doen bijten, ze bij hun enkels doorzagen. En dat alles slechts in de eerste helft. In de tweede helft zullen ze merken dat wij Noordlaarders geen genade kennen noch spijt. Ondanks dat ze al met 6 punten achterstaan en de arbiter inmiddels kant heeft gekozen wordt er nog evenzeer gejaagd op het doel. Waar wij gaan zal het gras ontvlammen, de lijnen krommen en zal de term risicowedstijd opnieuw gedefinieerd moeten worden. Scoren is makkelijk omdat hun keeper voor pampus achter in het net ligt en de verdediging jammerend om hun moeder in de gaten liggen die ze zelf hebben laten vallen. De aanvallers staan nog steeds werkeloos toe te zien, omdat de bal nog geen kennis heeft gemaakt met de helft van Noordlaren. Het is een ongelijke strijd, zo zien we het graag.
29 september de voetbal derby tussen Noordlaren en Midlaren. U komt toch ook aanmoedigen ? De wedstrijd begint om 15:00 uur, er zal worden gespeeld tussen de jeugd elftallen (onder de 16) en volwassen. De teams zijn gemengd; voetbal vrouwen, mannen en spelers die niet weten wat ze zijn. (als ze maar kunnen voetballen)
Er wordt gespeeld op het veld naast de Rieshoek, dat is het Veld van Luuk Hoenderken. Voor de kinderen is er een springkussen en in de pauze tussen de wedstrijden kan er een sportieve touwtrek wedstrijd worden gehouden.
Na de wedstrijd is er een mogelijkheid om even wat te eten en te drinken in de Rieshoek met beide dorpen. Kunnen we goed laten zien hoe gastvrij we zijn als Dorp. De vorm van deze eterij en drinkerij is nog niet helemaal bepaald.
U kan zich overigens nog steeds opgeven voor het voetbal team! Dit kan bij László Matus aan de Kerkstraat.
We zien jullie allen langs de lijn of ertussen !

Namens Peter van Ek, Agniete Everdingen, László Matus (Noordlaren) Esther Vos, Wim Peters en Marij Emelie Schievink (Midlaren)

Praat mee over dit bericht via Facebook