Welkom op Noordlaren.eu

Opruimactie Zuidlaardermeer Schoon

zuidlmeer opruimactie gl en futenEen groot aantal leden van Kanovereniging de Futen en Zeilvereniging Zuidlaardermeer maken op 9 maart het Zuidlaardermeer schoon. Gewapend met afvalmanden en grijpstokken vissen de vrijwilligers vanuit de kano’s het ronddrijvende afval op. Ook de rietkragen worden vanuit de kano’s schoongemaakt. Andere leden gaan vanaf de wal naar plekken waar de voorverkenners veel afval hebben gespot. Het Groninger Landschap juicht de actie toe en ondersteunt de vrijwilligers door het afval met een boot af te voeren.
Divers afval
In 2018 is de jaarlijkse opruimactie afgelast vanwege ijs op het Zuidlaardermeer. De vrijwilligers verwachten dan ook dit jaar veel afval te verzamelen. In 2017 troffen ze zowel klein spul zoals glas, flesjes, stukken plastic, schoenen, kledingstukken, stukken touw, vislijnen en netten aan. Maar ook groot afval zoals autobanden, stoelen, surfplanken, dekzeilen van boten, kapotte boottrailers, ronddrijvende meerpalen en losgeslagen boeien.
Persmoment
Op zaterdag 9 maart zijn de verzamelaars van 10:00 tot 12:45 uur onderweg. Mocht u foto’s willen maken of iemand willen interviewen, dan kan dit het beste rond 12.45 uur, bij terugkomst van de vrijwilligers.

Mocht u met de verzamelaars mee willen met een boot, dan horen we dit graag.

Aanmelden voor het persmoment kan via:
Ilse de Vries, Kanovereniging de Futen,
ilsedev@gmail.com / 06 46 727 959
Locatie: Clubgebouw Het Futennest, Meerweg 9606 PP Kropswolde
________________________________________
Nadere informatie: Het Groninger Landschap: Samia Mulder, medewerker Communicatie en Fondsenwerving s.mulder@groningerlandschap.nl / Rijksstraatweg 333, 9752 CG HAREN. Telefoon (050) 313 59 01.
________________________________________

Praat mee over dit bericht via Facebook