Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren,21 mei 2021

Nieuwsbrief Haren
21 mei 2021
Haren aan de wandel!
Haren aan de wandel!
De beweegcoach van het Huis voor de Sport Groningen, Ellen Wollerich, organiseert met verschillende partners in Haren een wandelevenement. Iedereen die wil werken aan zijn gezondheid of het gezellig vindt kan deelnemen! Voor mensen die het moeilijk vinden om te gaan wandelen (bijvoorbeeld i.v.m. medische klachten) is er een groep met extra ondersteuning. Het evenement is gekoppeld aan De Nationale Diabetes Challenge (NDC).

We starten voor Haren in de eerste week van juni. De hele maand juni kan er ingeschreven worden. De Harense deelname is te vinden onder locatie ‘Nieuwe Stationsweg’.
Doe mee en wandel ongeveer 20 weken lang zelfstandig en/of met een maatje of ondersteuning. Op de dinsdagen van 13.00 uur tot 14.00 uur kan je bij de wandelgroep van Shared Spaces terecht en op de donderdagen van 12.00 uur tot 13.00 uur zal de wandelgroep van het MCZ van start gaan. Wil je in kleiner verband deelnemen dan kan Torion je helpen een maatje te vinden. Maar je kan ook zelfstandig deelnemen met vrienden of collega’s. Via email ontvang je informatie en tips. Na inschrijving ontvang je een mail met de opties. We wandelen afstanden tot 5 km. Eind september sluiten we feestelijk af samen met andere deelnemers uit Haren!
Bewegen is goed voor iedereen, dus ook mensen zonder diabetes nodigen we van harte uit mee te doen. Deelname kost 5,50 euro, inclusief T-shirt en medaille.
Dus, wandel mee in Haren en schrijf in via deze website.
Ontwerp nieuwbouw IKC Rummerinkhof in Haren bekend
Ontwerp nieuwbouw IKC Rummerinkhof in Haren bekend
Voor de nieuwbouw van IKC Rummerinkhof is gekozen voor het ontwerp van BDG Architecten. Hiermee is er een volgende stap gezet in de bouw van de Brinkschool die hier samen met Stichting Kinderopvang Haren -kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang -en Sport050 zal intrekken. Het gaat hier om een schetsontwerp dat de komende maanden nog een verdere uitwerking krijgt.  Het ontwerp – inclusief het totale plan met de aanpassingen in de omgeving – zal naar verwachting begin volgend jaar ter goedkeuring aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Lees het hele verhaal op onze website.
Gemeente Groningen investeert in frisse en duurzame basisscholen
Gemeente Groningen investeert in frisse en duurzame basisscholen
De gemeente Groningen investeert de komende jaren miljoenen in verbouw of nieuwbouw van scholen in haar gemeente. Onder andere De basisscholen OBS Brinkschool in Haren, Quintusschool in Glimmen krijgen frisse klaslokalen. De basisscholen in de voormalige gemeente Haren kenden geen regeling voor verbetering van het binnenklimaat. Zij kunnen hier nu alsnog gebruik van maken. Het college stelt voor een aantal scholen aan te pakken en vraagt de gemeenteraad om hiervoor budget vrij te maken van circa 1,8 miljoen euro. Lees het hele artikel op onze website.
College wil snorfietsen weren van vrij liggende fietspaden
College wil snorfietsen weren van vrij liggende fietspaden
Het Noorderplantsoen en veel vrij liggende fietspaden (zonder autoweg ernaast) in de hele stad moeten vrij van benzinescooters en -brommers worden. Dat wil het college. De groene lijnen op de kaart in het raadsvoorstel zijn fietspaden die snorfietsvrij kunnen worden. Zo wil Groningen de gezondste stad van Nederland blijven. Er komt nu geen snorfietsvrije gezondheidszone in de binnenstad. Wel kunnen hier benzinescooters en – brommers in sommige straten geweerd gaan worden.
Minder inkomen? Regeling TONK is versoepeld
Minder inkomen? Regeling TONK is versoepeld
Heb je minder inkomen door de coronamaatregelen? De gemeente heeft de voorwaarden voor de regeling TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) versoepeld. We kijken niet meer naar je eventuele vermogen. Misschien kom je nu wel in aanmerking. Kijk voor meer informatie op onze website.
Groningen investeert in economisch herstel na corona
Groningen investeert in economisch herstel na corona
Om de maatschappelijke en economische effecten van de coronacrisis zo snel mogelijk te boven te komen gaat de gemeente Groningen investeren in economisch herstel. De gemeente heeft daarvoor een brede herstelagenda gemaakt met als titel: ‘Groningen vooruit, agenda voor een bruisende gemeente na corona’. De gemeente investeert 3,5 miljoen euro bovenop de al beschikbaar gestelde middelen. Lees verder op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook