Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 9 september 2022

Nieuwsbrief Haren
9 september 2022
Fashion Dag Haren 24 september
Fashion Dag Haren 24 september
Op zaterdag 24 september organiseert Ondernemend Haren weer een Fashion Dag Haren. Tijdens deze dag presenteren zeker twintig modewinkels hun najaars- en wintercollectie. Er zijn twee modeshows: om 13:30 en om 15:30 uur. De shows vinden plaats voor de Dorpskerk in Haren. Ook is er muziek, een draaimolen en meer gezelligheid in het centrum. Kijk voor meer informatie op de website van Ervaar Haren.
Oproep nabestaande oorlogsslachtoffers Haren
Oproep nabestaande oorlogsslachtoffers Haren
Het 4 mei comité Haren komt graag in contact met familie van slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog die op de huidige gedenksteen voor de Dorpskerk genoemd staan.

Het monument bij de Dorpskerk wordt vervangen. Na uitgebreid onderzoek zijn er namen toegevoegd. Daarom wil het comité nabestaanden van de oorlogsslachtoffers graag uitnodigen voor de onthulling van het monument. Reageren kan via e-mail.

Foto: Haren de Krant
Tentoonstelling Bouw Anders over kwaliteit en betaalbaarheid woningbouw
Tentoonstelling Bouw Anders over kwaliteit en betaalbaarheid woningbouw
Meer variatie, goede openbare ruimte en gebouwen die onze stad en dorpen écht beter maken. En dat alles het liefst duurzaam, natuurinclusief en betaalbaar. De doelen van de manifestatie Bouw Anders zijn stevig. Dat is niet voor niets, want dát het anders moet op het vlak van onze woningbouw, is zeker. Vanaf vrijdag 9 september zijn de resultaten voor iedereen te zien in de hal van het gemeentekantoor aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Lees verder op onze website.
Ombudsman Groningen verhuisd naar Trompsingel
Ombudsman Groningen verhuisd naar Trompsingel
Ombudsman Groningen is deze zomer verhuisd van de Kreupelstraat naar het Tromphuis aan de Trompsingel 33 in Groningen. De ombudsman behandelt klachten die mensen kunnen hebben over de gemeente Groningen. Als het je niet lukt om het samen met de gemeente op te lossen, dan kun je naar de ombudsman. Dit is altijd kosteloos, lees hoe het werkt.

Ook bij een klacht over WIJ Groningen, het Noordelijk Belastingkantoor, de GGD en Beschermd Wonen kun je contact opnemen met de ombudsman. Wil je weten of de ombudsman iets voor jou kan betekenen? Kom dan langs of bel of mail. Kijk op ombudsmangroningen.nl voor de tijden van het wekelijkse inloopspreekuur en alle andere contactgegevens.
Inschrijving Sport- en Cultuurhopper herfst en winter geopend
Inschrijving Sport- en Cultuurhopper herfst en winter geopend
Inwoners van de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper. Het kennismakingsprogramma wordt in opdracht van de gemeente Groningen georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen en VRIJDAG in de Buurt in samenwerking met sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente. Kijk voor meer informatie en het aanbod op sportcultuurhopper.nl.
Enquête over gezond eten
Enquête over gezond eten
Wat vind jij belangrijk bij het koken van eten? Waar let je op bij het boodschappen doen? En wat vind je lastig bij het maken van gezonde keuzes? Of vind je dat er teveel aandacht is voor gezond en duurzaam eten? De gemeente Groningen wil graag weten hoe de inwoners over gezond eten denken en welke uitdagingen er zijn. Help mee om gezond en duurzaam voedsel toegankelijker te maken en vul de vragenlijst in.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook