Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 9 april 2021

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
Nieuwsbrief Haren
9 april 2021
Korting op regentonnen
Korting op regentonnen
De regentonnenkortingsactie van de is weer begonnen. Voor het zesde jaar krijgen inwoners van de gemeente € 17,50 korting op een regenton naar keuze. Het bedrag wordt direct verrekend bij de kassa van de deelnemende winkels. Download hier (pdf) de folder met kortingsbon en een overzicht van de deelnemende winkels. Je kan de bon ook afhalen bij gemeenteloketten en zodra het weer kan in de bibliotheek. De actie loopt tot 1 december.
Omarm Groningen presenteert film en nieuwsbrief
Omarm Groningen presenteert film en nieuwsbrief
Ruim 50 projecten voor mensen in armoede. Dat is op dit moment het resultaat van Omarm Groningen, een dik jaar na de start. Het project verbindt goede ideeën vanuit ondernemend Groningen aan de hulpvraag van maatschappelijke initiatieven. Op de website van Omarm Groningen staat meer informatie, je kan er een abonnement op de nieuwsbrief nemen en er is een film over het project gemaakt.
Drieduizendste geveltuin aangelegd
Drieduizendste geveltuin aangelegd
De gemeente Groningen heeft op Goede Vrijdag de drieduizendste geveltuin aangelegd aan het Bernoulliplein in Groningen. In totaal zijn er tien geveltuintjes aangelegd rondom het plein aan de Korreweg. Het initiatief voor de tuintjes komt van de bewoners zelf. Een geveltuin is een stukje tuin tegen de gevel aan. De tuintjes zijn goed voor de biodiversiteit, zorgen voor een koelere stad bij hitte en voeren water beter af bij extreme regenval. Lees meer op de site.
Meepraten over de toekomst van de binnenstad
Meepraten over de toekomst van de binnenstad
Wat willen we doen in de tweede helft van de binnenstadsaanpak: op welke plek, in welke volgorde en hoe houden we het betaalbaar en praktisch goed uitvoerbaar? Deze vragen wil de gemeente beantwoorden in samenspraak met de gebruikers van de binnenstad. Meepraten kan tot maandag 19 april via de site ruimte voor jou.  De plannen voor een vernieuwde binnenstad zijn vijf jaar oud, lees ze hier (pdf). Deze binnenstadsvisie is toe aan een update. In juli beslist de gemeenteraad hoe verder te gaan.
Fout gestalde fietsen binnenstad sneller verwijderd
Fout gestalde fietsen binnenstad sneller verwijderd
Fietsen die in de binnenstad buiten de aangewezen fietsparkeerplekken staan, mogen sinds woensdag 7 april 15 minuten nadat de gemeente dit heeft gezien, worden verwijderd. Eerder was dit 60 minuten. De maatregel moet meer ruimte opleveren voor voetgangers.

Voor te láng gestalde fietsen, dat zijn fietsen die langer dan 4 weken ongebruikt in de openbare ruimte staan wordt de termijn ook verkort. Deze termijn gaat van 14 dagen naar 7 dagen na constatering. Lees meer in het persbericht.
Proefvoorstellingen bij SPOT Groningen
Proefvoorstellingen bij SPOT Groningen
SPOT Groningen organiseert dinsdag 13 t/m donderdag 15 april een aantal proefvoorstellingen met coronamaatregelen in de Stadsschouwburg en De Oosterpoort. Ook Martiniplaza en Grand Theatre doen mee. Bezoekers kopen eerst een kaartje en krijgen dan een oproep voor een coronatest. Als die negatief is, mogen ze komen. Zo kunnen de culturele instellingen alvast ervaring op doen met deze nieuwe manier van werken. Kijk voor het programma op de site van SPOT.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook