Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 8 juli 2022

Nieuwsbrief Haren
8 juli 2022
Huttenbouwdorp Haren gaat bijna van start
Huttenbouwdorp Haren gaat bijna van start
In de eerste week van de zomervakantie (19 juli tot en met 22 juli) gaat de 37ste editie van Huttenbouwdorp Haren van start. Het thema voor dit jaar is circus. Naast huttenbouwen worden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals: een zeskamp, kinderdisco, barbecue en bij warm weer eventueel spelletjes in samenwerking met de brandweer. Ook kunnen de kinderen elke dag knutselen bij de knutseltafel en zich laten schminken. De activiteiten zullen plaats vinden op het veld bij zorgboerderij de Mikkelhorst aan Klaverlaan 37. Meer informatie vind je op de website van Huttenbouwdorp Haren. Opgave verplicht!
Op vakantie? Controleer je reisdocumenten!
Op vakantie? Controleer je reisdocumenten!
Ga je binnenkort op vakantie over de grens, controleer dan op tijd je reisdocumenten! Heeft iedereen die meereist een geldig paspoort of ID-kaart? Controleer de ‘geldig tot’- datum in het document of maak afspraak als het document binnen 6 weken verloopt. Dit kan online via de website van gemeente Groningen.
Verbouwing Hoofdstation Groningen waarschijnlijk in zomer 2026 klaar
Verbouwing Hoofdstation Groningen waarschijnlijk in zomer 2026 klaar
De verbouwing van Hoofdstation Groningen is waarschijnlijk in de zomer van 2026 klaar. Dat maakte wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer afgelopen woensdag bekend. Oorspronkelijk zou de verbouwing in de zomer van 2024 klaar zijn. Om dat te bereiken, zou er in de zomer van 2023 opnieuw een ‘treinvrije periode’ moeten komen, een periode zonder treinverkeer langs het Hoofdstation. Deze periode zou 51 dagen moeten duren. Maar afgelopen voorjaar werd al duidelijk dat aannemer Strukton deze planning niet meer kon halen.

De treinvrije periode is nu verplaatst naar de eerste helft van 2025. In de zomer van 2023 wordt waarschijnlijk bekend wanneer deze periode precies kan worden ingepland. Tijdens de 51-daagse treinvrije periode worden de regionale sporen aan elkaar gekoppeld, zodat regionale treinen daarna door kunnen rijden. Ook worden de perrons verlegd en aangepast en wordt de bustunnel onder de sporen geschoven. Zie voor meer informatie de brief aan de raad.
Gemeenteraad wil gratis tampons en maandverband
Gemeenteraad wil gratis tampons en maandverband
In openbare gemeentelijke gebouwen moeten menstruatie-producten als tampons, maandverband en inlegkruisjes gratis te krijgen zijn. Dat wil de gemeenteraad. De raad heeft het college van B&W tijdens de raadsvergadering van woensdag 6 juli gevraagd met een plan te komen waarmee menstruatie-armoede in Groningen moet verdwijnen. In de tussentijd moet de gemeente het mogelijk maken dat raadsleden gemeentelijke openbare ruimten voorzien van gratis menstruatie-producten. Lees verder op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook