Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 8 december 2023

Nieuwsbrief Haren
8 december 2023
Start aanleg glasvezel in Haren
Start aanleg glasvezel in Haren
In de gemeente Groningen is al veel glasvezel aangelegd. Vanaf volgende week wordt gestart met de aanleg hiervan in Haren. De werkzaamheden beginnen aan de Dilgtweg en Hemmenkamp. Als jouw straat aan de beurt is, ontvang je daarover bericht. De glasvezelkabels worden in de voetpaden en soms ook in het groen gelegd.

Hiervoor worden sleuven gegraven. Het herstel in de asfaltvoetpaden wordt gedaan met een zogenaamde halfverharding. Bij het maken van de keuze hiervoor is rekening gehouden met een duurzame oplossing. Halfverhard asfalt laat bijvoorbeeld water door. Ook is er rekening gehouden met het beheer en onderhoud en de toegankelijkheid van de stoepen.
Dag van de Vrijwilliger sluit campagnemaand ‘Mensen maken Groningen’ af
Dag van de Vrijwilliger sluit campagnemaand ‘Mensen maken Groningen’ af
Donderdag 7 december was de slotdag van de campagnemaand ‘Mensen maken Groningen’. Op deze Dag van de Vrijwilliger hielp wethouder Inge Jongman, samen met een aantal raadsleden, Groninger vrijwilligers een handje met hun vrijwilligerswerk. Ze deelde ook bloemen uit om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Wethouder Jongman bezocht het Project Kinderkamer van Stichting Present Groningen in Lewenborg. Vrijwilligers richtten daar een kinderkamer in van een alleenstaande moeder met vier kinderen. ’s Avonds hielp wethouder Inge Jongman vrijwilligers in woonzorgcentrum Bloemhof in Ten Boer mee met het maken van kerststukjes. Meer informatie over de Dag van de Vrijwilliger lees je op onze website.
Goed voor je huisdier zorgen als je financieel krap zit?
Goed voor je huisdier zorgen als je financieel krap zit?
Heb je een laag inkomen en kun je daardoor niet meer goed voor je huisdier zorgen? Voor  5 euro per twee maanden kun je lid worden van Dierencentrum De Gouden Poot. Je krijgt dan voer voor je huisdier. Het wordt ook thuisbezorgd als dat nodig is. Kijk voor meer informatie en of je in aanmerking komt op de website van De Gouden Poot. Daar kun je je ook aanmelden.
Waarom verwijdert de gemeente soms een boom?
Waarom verwijdert de gemeente soms een boom?
In de eerste aflevering van onze online videoserie Bomen over bomen kon je zien dat bomen in een stedelijke omgeving veel uitdagingen hebben. Vorige week zag je al dat bomen ziek kunnen worden en dat de gemeente soms moet ingrijpen om gevaren te voorkomen. In aflevering 5 ontdek je waarom de gemeente soms een boom moet verwijderen. Henk-Jan Hofman van de gemeente Groningen laat duidelijk zien wat er aan de hand is. Henk-Jan legt ook uit wat de gevolgen zijn van het laten staan van de boom. Aflevering gemist? Kijk ze dan terug op ons Facebookkanaal of Vimeo-account. Donderdag 14 december zie je in de laatste aflevering hoe de gemeente nieuwe bomen plant.
Recordtoename van ruim 167.000 zonnepanelen in 2023
Recordtoename van ruim 167.000 zonnepanelen in 2023
Het aantal zonnepanelen in de gemeente Groningen is flink gestegen, zo blijkt uit recente tellingen. Er kwamen maar liefst 96.900 panelen bij op daken en 70.400 panelen in een zonnepark op bedrijventerrein Roodehaan. Nog niet eerder groeide het aantal panelen zo hard als afgelopen jaar. In totaal leveren nu ruim 690.000 panelen hernieuwbare energie op voor de inwoners van de gemeente. Er zijn ongeveer 2 miljoen zonnepanelen nodig om in 2035 CO₂ neutraal te zijn. Hiervoor moeten er nog ruim een half miljoen panelen op daken bij en een kleine miljoen zonnepanelen in zonneparken. Lees het hele artikel op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook