Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 8 april 2022

Nieuwsbrief Haren
8 april 2022
Nieuwe locatiemanagers voor opvang vluchtelingen in hotel Haren
Nieuwe locatiemanagers voor opvang vluchtelingen in hotel Haren
Zo’n 160 vluchtelingen uit Oekraïne hebben een veilige plek gevonden in het voormalige Nescio Hotel in Haren. De gemeente heeft per 1 april de zorg voor de vluchtelingen en het beheer van het pand overgenomen van het COA. “We richten ons op de opvang van de vluchtelingen, de verbouw en inrichting van het pand en op de dagelijkse gang van zaken,” vertellen de nieuwe locatiemanagers Annelies Hulsman en Martin Stolt.

In het oude Nescio Hotel zitten de nu beschikbare hotelkamers vol. Veel vluchtelingen zijn hier al een paar weken. Het gaat vooral om vrouwen en kinderen. “Hoe het met ze gaat? Best oké, is onze indruk. Ze volgen het nieuws op de voet en staan erg in contact met hun landgenoten. Veel mensen geven aan dat ze graag iets willen doen. Ze zijn op zoek naar regelmaat, bijvoorbeeld met werk of school. Daar zijn we met verschillende instanties mee bezig.”
Het pand werd tot voor kort beheerd door het COA. “Voor ons is alles nieuw. De focus ligt op de mensen uit Oekraïne. Ook zijn we druk met de grote verbouwing van het pand: keukens, eet- en recreatiezalen, kantoorruimte. Daardoor komen we helaas nog niet toe aan de begeleiding van de vele hartverwarmende acties vanuit de omgeving”, geven Annelies en Martin aan.

“De buurt is erg betrokken en begaan met de bewoners uit Oekraïne. Dat is echt heel fijn om te merken. We krijgen veel aanbod van vrijwilligers en er zijn heel veel spullen gebracht. Maar we komen er nu nog niet aan toe. We hebben er simpelweg de tijd niet voor. Wij vragen alle behulpzame mensen daarom om nog even geduld te hebben met hun initiatieven en niet spontaan spullen te brengen. Samen met de bewoners gaan we inventariseren wat ze nodig hebben. Dan komen we graag bij u terug.”
Stremming Stationsweg Haren
Stremming Stationsweg Haren
Op 19 april van 07.00 uur tot 17.00 uur en van 25 april 07.00 uur tot 20 mei 17.00 uur is de Stationsweg in Haren afgesloten. Dit in verband met rioolwerkzaamheden. Hierdoor moet je een klein stukje omrijden, je kunt de borden van de omleiding volgen om alsnog op plaats van bestemming te komen.
Laat zoveel mogelijk de auto staan
Laat zoveel mogelijk de auto staan
Fase 5 van Operatie Julianaplein zorgt voor verkeersdrukte in delen van de stad. Laat daarom zoveel mogelijk de auto staan. Werk thuis, als dat kan. Pak de fiets of het openbaar vervoer. Als je echt met de auto moet, reis dan via een P+R of buiten de spits. Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Bereikbaar.
Lekker fit en veilig fietsen tot je 100ste?
Lekker fit en veilig fietsen tot je 100ste?
Doortrappen Groningen helpt je om fit en veilig te kunnen blijven fietsen. Fietsen is fijn! Je blijft langer gezond en zelfstandig. En je houdt contact met andere mensen. Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten bij jou in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige groepsfietstocht maken, tips krijgen over veilig fietsen of een elektrische fiets of driewieler uitproberen. Zo blijf je fit en veilig fietsen tot je 100ste! Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten waar je gratis aan mee kunt doen. Meer informatie vind je op de website.

Gezocht! Duurzame woningen voor Duurzame Huizendag
Gezocht! Duurzame woningen voor Duurzame Huizendag

Heb jij een goed geïsoleerd huis, vloerverwarming, zonnepanelen, een klimaatvriendelijke tuin of woon je aardgasvrij? En vind jij het leuk om met jouw ervaringen anderen op weg te helpen? Open dan de deuren van je huis en doe mee aan de Duurzame Huizendag op 11 juni 2022.

Het Energieloket Groningen van de gemeente Groningen en energiecoöporatie Grunneger Power zorgen voor de organisatie. Jij zorgt voor de sfeer, de verhalen en informatie over jouw duurzame toepassingen. Bezoekers leren zo uit eerste hand meer over verduurzamen. Dit concept was de vorige edities een groot succes. Daarom organiseren de partijen dit jaar niet één maar twee Duurzame Huizendagen. Op 11 juni en 8 oktober. Beide vol duurzaamheid en met focus op het seizoen. Zo is er in het voorjaar meer inspiratie over tuinen en in het najaar meer over verwarming.

Lijkt het jou wat? Of ken je iemand die hieraan mee wil doen? Meld je dan snel aan via deze link vóór 11 april. Er is nog ruimte voor de voorjaars- en najaarseditie. Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact op met Fenna Visser van Grunneger Power via 06 28959474.

Pilot inclusief reizen van start
Pilot inclusief reizen van start
Vanaf 1 april is de pilot inclusief reizen van start gegaan in de gemeente Groningen. Ongeveer 800 inwoners van de gemeente Groningen zijn benaderd om 6 maanden lang gratis met het Openbaar Vervoer (OV) binnen Groningen en Drenthe te reizen. Meer informatie op onze website.

Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook