Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 7 oktober 2022

Nieuwsbrief Haren
7 oktober 2022
Herfstvakantie activiteiten in Haren
Herfstvakantie activiteiten in Haren
Op maandag 17 oktober organiseert Sportcoach Haren een sportdag bij het Scharlakenhof. Gedurende de hele dag zijn er verschillende sporten te beleven: van karate, tot badminton en zelfs racen op een longboard. De sportdag is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. Opgeven kan via de website van Sportcoach Haren. Deelname is gratis, neem een bidon met water mee en een lunch voor tussen de middag. De sportdag is namelijk van 09:45 tot 14:30 uur.

Hou je meer van zwemmen? Geef je dan op voor de zwemspelochtend in het zwembad Scharlakenhof. Tijdens de zwemspelochtend zijn er verschillende waterspelletjes te doen en kun je vrij zwemmen. De zwemochtend is op dinsdag 18 oktober van 10:00 tot 12:00 uur. Meer informatie vind je op de website van Sportcoach Haren.

Opening nieuw kunstgrasveld VV Glimmen
Opening nieuw kunstgrasveld VV Glimmen
Sinds afgelopen zaterdag is het nieuwe kunstgrasveld van VV Glimmen officieel geopend! Het nieuwe veld vervangt het 14 jaar oude kunstgrasveld en is CO2 neutraal geproduceerd. Direct na het doorknippen van het lintje door wethouder Inge Jongman en voorzitter Klaas Hommes werd de eerste bal afgetrapt. JO17 speelde de eerste competitiewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld.
4 Mijl van Groningen: dit moet je weten
4 Mijl van Groningen: dit moet je weten
Zondag is het weer zover: de 4 Mijl van Groningen. Het grootste sportieve feest van Noord-Nedederland. Om half twee staan er in Haren duizenden deelnemers aan de start van het 6437 meter lange parcours naar de Vismarkt. Tienduizenden toeschouwers langs de kant schreeuwen en klappen de lopers naar de finish. Het wordt weer – als altijd – een prachtig spektakel. Uiteraard is de binnenstad zondag minder toegankelijk. Wil je kijken of moet je toch voor die ene boodschap in de stad zijn? Kijk dan op de website van 4 Mijl. Daar vind je alle informatie.
Wapens anoniem en straffeloos inleveren van 10 t/m 14 oktober
Wapens anoniem en straffeloos inleveren van 10 t/m 14 oktober
Van 10 tot en met 14 oktober kunnen (jonge) inwoners van de gemeente Groningen anoniem en zonder gevolgen hun wapen inleveren. Voor messen en andere steek-, slag- en stootwapens staat er een inleverton klaar op de politiebureaus in Groningen en Haren. De bureaus zijn daarvoor open van 14.00 tot 17.00 uur. Wie een (nep)vuurwapen wil inleveren, kan een afspraak maken met de politie.

“Vorig jaar hebben we voor het eerst een inleveractie gehouden,” zegt burgemeester Koen Schuiling. “Toen werden er zo’n 90 wapens ingeleverd. Een prima opbrengst wat mij betreft, zeker als je daarbij optelt dat het vooral ook om de bewustwording van de gevaren van wapens gaat. De laatste jaren zien we dat steeds meer jongeren messen bij zich hebben. Onder andere via de campagne YouChoose willen we dat tegengaan. Jongeren die de campagne hebben gezien en zich bewust zijn geworden van de risico’s, vragen we tijdens de inleveractie de daad bij het woord te voegen.” Kijk voor meer informatie op de website.
Monument & Materiaal probeert te behouden wat anders verloren gaat
Monument & Materiaal probeert te behouden wat anders verloren gaat
Binnendeuren, buitendeuren, schouwen, tegels, plavuizen en traponderdelen. Maar ook: ramen, glas in lood, hang- en sluitwerk en bakelieten stopcontacten en lichtknopjes. De voormalige Westerbewaarschool in het centrum van Groningen staat er vol mee. Buiten, op het vroegere schoolplein van dit Rijksmonument uit 1893, staan de materialen die tegen weer en wind kunnen: ijzeren ramen, hekwerken, tegels en natuursteen. In dit statige pand, met gevels in een mix van neogotiek en neorenaissance, huist sinds 1983 de stichting Monument & Materiaal. Vrijwilliger Ewa Soroka en bestuurslid Douwe Offringa vertellen op onze website wie er bij Monument & Materiaal voor een redelijke prijs kan komen shoppen. En wie er gratis z’n ‘sloopafval’ kwijt kan.
Strooiwagens morgen de weg op voor inspectie
Strooiwagens morgen de weg op voor inspectie
Zaterdag 8 oktober gaan in de hele gemeente 28 strooiwagens de weg op. Niet omdat het weer dit al nodig maakt, maar vanwege een inspectie van de voertuigen voor de winterdienst. Medewerkers van de gemeente gaan kijken of alles goed werkt en gaan ook routes rijden. Daarbij wordt een kleine hoeveelheid zout gestrooid.
Spel voor scholieren in verbouwd stadhuis
Spel voor scholieren in verbouwd stadhuis
Letterlijk op de stoel van een echt raadslid zitten, samen met je klas je eigen stad bouwen? Dat kan weer, nu het stadhuis na de verbouwing weer open is. Leerlingen van Widar Vrije School Groningen waren deze week de eerste spelers van ‘Democracity’ in de nieuwe raadzaal. ‘Democracity’ is een spel dat kinderen en jongeren op een leuke manier laat kennismaken met de gemeentepolitiek en lokale democratie. Wil je ook? Vraag je juf of meester. Die neemt wel contact op met de gemeente.
Onderzoek: wat vinden Groningers van winkelen in de provincie?
Onderzoek: wat vinden Groningers van winkelen in de provincie?
Waar doen Groningers hun inkopen en hoe tevreden zijn ze over het winkelaanbod en de bijbehorende voorzieningen, zoals parkeermogelijkheden? Dat moet duidelijk worden uit het onderzoek naar het winkelgedrag van Groningers, dat de provincie deze maand laat uitvoeren. Daarvoor zullen in de hele provincie enquêtes worden afgenomen onder inwoners. Met de resultaten van het onderzoek kunnen gemeenten en ondernemers aan de slag en inspelen op de wensen van de  Groningse consument. Een passend winkelaanbod is van belang voor leefbare en vitale dorpen en steden. Meer informatie en de link naar het onderzoek vind je hier.
Twee nieuwe locaties voor ‘klassenfeestjes’
Twee nieuwe locaties voor ‘klassenfeestjes’
Het leidt tot verdriet, woede en spanningen: kinderen die nooit worden uitgenodigd voor een kinderfeestje. Dat kan anders. Nodig voor een verjaardagsfeestje alle kinderen van de klas uit en geef een klassenfeestje. Als dat in elke basisschoolklas tenminste eens per jaar gebeurt, zijn er geen kinderen meer die nooit worden uitgenodigd voor een feestje. Dit gaat op een eenvoudige manier uitsluiting op de basisschool tegen. Omdat dit idee op een simpele manier uitsluiting tegengaat en inclusie bevordert, ondersteunt de gemeente het project ‘klassenfeestjes’.

Omdat een feestje met een hele klas meestal te groot is om in je eigen huis te geven, zijn er in de gemeente Groningen gratis locaties waar je een klassenfeestje kan geven. Er zijn twee nieuwe locaties toegevoegd: Het Dok in Lewenborg en TuinindeStad. Kijk voor meer informatie en een overzicht van de andere locaties op de website van Druk en Dwars: klassenfeestjes.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook