Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 5 februari 2021

Nieuwsbrief Haren
5 februari 2021
Nieuwbouw Raadhuisplein Haren stap dichterbij
Nieuwbouw Raadhuisplein Haren stap dichterbij
De gemeente past het bestemmingsplan voor het Raadhuisplein in Haren aan om nieuwbouw daar mogelijk te maken. De Raad van State heeft de gemeente opgelegd een aantal technische veranderingen door te voeren in het bestemmingsplan nadat een aantal omwonenden in beroep ging. De gemeente wil nieuwe bebouwing met onder andere winkels, horeca en een parkeergarage aan de rand van het plein. De procedure bij de Raad van State loopt nog. Kijk voor meer informatie op onze website bij de meest recente besluiten.

Foto: archief
Marktkooplieden: Kom alleen naar de markt!
Marktkooplieden: Kom alleen naar de markt!
Marktkooplui op de warenmarkt in Groningen roepen bezoekers op om zoveel mogelijk alleen naar de markt te komen. Dat zeggen Mark Smit van vishandel André Smit, Ewoud Visscher van Zwerwer’s Fruit en Nikki Kaper van Kaper Groenten en Fruit.

“We willen graag dat jullie ons blijven steunen, maar alsjeblieft kom alleen. We willen de markt openhouden,” vertelt Nikki Kaper. De kooplieden hebben er vanaf het begin alles aan gedaan om het voor bezoekers mogelijk te maken om veilig inkopen te doen. De kraamhouders merken dat mensen het nu soms als een uitje zien, ze komen met het hele gezin of blijven lang hangen. Dus kom vooral alleen, vermijd drukte en ga direct na de inkopen weer weg. Bekijk de oproep van het drietal.
Kinderijsbaantje bij Mikkelhorst
Kinderijsbaantje bij Mikkelhorst
De gemeente heeft afgelopen week overlegd over het wel of niet klaarmaken van het kinderijsbaantje bij de Mikkelhorst. Het was een lastige afweging; aan de ene kant is het mooi dat de kinderen uit de buurt daar kunnen schaatsen. Aan de andere kant wordt het mogelijk een plek waar volwassenen bij elkaar staan te kletsen. Wat we in deze coronatijd natuurlijk niet willen.

Toch vinden we het belangrijk kinderen hun schaatspret te gunnen. Daarom heeft de gemeente op de plek van het kleine ijsbaantje gemaaid, zodat er bij vorst op geschaatst kan worden.

Daarom: ouders, houd anderhalve meter afstand. Misschien kan één ouder meerdere kinderen uit de buurt meenemen, zodat er niet teveel volwassenen bij het ijsbaantje aanwezig zijn.
Houd het (corona)veilig!
Ophaaldagen oud papier vanaf maandag 8 februari te vinden op digitale afvalwijzer
Ophaaldagen oud papier vanaf maandag 8 februari te vinden op digitale afvalwijzer
Vanaf 2021 wordt in Haren oud papier ook huis-aan-huis ingezameld. De ophaaldagen van het oud papier waren tot op heden door technische problemen nog niet te vinden op de afvalwijzer. Vanaf maandag 8 februari zal dit wél het geval zijn. Wil je weten wanneer op jouw adres het oud papier zal worden opgehaald? Kijk dan, vanaf maandag 8 februari, op onze website.

Ontvang je graag een push-bericht voordat de ophaaldienst langskomt? Dat kan ook. Download dan de app Afvalwijzer Groningen en stel in hoeveel uur van tevoren je een berichtje wilt ontvangen.
Kinderburgemeester Floor wil kinderen hart onder de riem steken
Kinderburgemeester Floor wil kinderen hart onder de riem steken
Kinderburgemeester Floor is benieuwd hoe het met alle kinderen gaat tijdens de lockdown. Daarom heeft ze een brief geschreven. Als hart onder de riem in coronatijd én met leuke tips tegen verveling.

“Want laten we niet vergeten: er zijn ook nog steeds een hoop leuke dingen te bedenken, ook al zitten we met z’n allen thuis”, aldus Floor. Heb je bijvoorbeeld al eens van Happy Stones gehoord? Kijk het filmpje om te zien wat dit voor stenen zijn, wat je er mee kunt doen en hoor wat Floor te vertellen heeft.
Meld je nu aan voor sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper
Meld je nu aan voor sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper
Van tennis tot djembé, van bootcamp tot theater. Inwoners uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor sport- en cultuuractiviteiten via de Sport- en Cultuurhopper. Inschrijven kan tot dinsdag 23 februari.

Zodra de scholen weer geopend zijn ontvangen alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Groningen een flyer met het kennismakingsaanbod voor de lente en zomer. Voor de overige inwoners worden flyers verspreid in buurthuizen in de gemeente. Er is keuze uit meer dan 450 verschillende cursussen.
Schaatsen en coronamaatregelen
Schaatsen en coronamaatregelen
Zeer waarschijnlijk kan er voor de liefhebbers in de loop van volgende week geschaatst worden op natuurijs. Voor schaatsen gelden dezelfde regels als voor buitensporten, dus:

  • Schaatsen op anderhalve meter afstand van elkaar
  • Geen groepsvorming
  • Maximaal met twee personen afspreken
  • Blijf bij klachten thuis en laat je testen
  • Ga weg als het te druk is op de ijsbaan

Daarnaast gelden er op ijsbanen van verenigingen aanvullende regels:

  • Kantines bij de ijsbanen zijn niet open
  • Er zijn aparte in- en uitgangen
  • Wedstrijden zijn niet toegestaan

Het bestuur en de vrijwilligers van de ijsverenigingen zien er op toe dat drukte en groepsvorming worden voorkomen. Houd de websites van de ijsverenigingen in de gaten of ze open zijn en welke regels er gelden. Sommige ijsverenigingen werken met een voorintekening voor leden of met een tijdslot.

Foto is van maart 2018

Basisbanen helpen mensen aan het werk en maakt ze gezonder
Basisbanen helpen mensen aan het werk en maakt ze gezonder
Vorig jaar is de gemeente begonnen met het experiment basisbanen: 25 mensen die werk doen in samenspraak met wijk- en dorpsorganisaties. De Hanzehogeschool concludeert na onderzoek dat het waardevolle banen zijn, dat deelnemers meer inkomen en meer welzijn ervaren. Dit zijn mensen die zonder basisbaan nauwelijks kans hebben op regulier werk. Bekijk ook deze reportage of lees meer op onze website.
Gemeente neemt schoonmakers eind 2023 in dienst
Gemeente neemt schoonmakers eind 2023 in dienst
De gemeente Groningen neemt schoonmakers aan het einde van 2023 in dienst. De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten dat ze zo snel mogelijk in dienst moeten. De contracten met schoonmaakbedrijven lopen in november af. Daarna is er dus nog een overbrugging nodig, zodat de gemeente haar eigen schoonmaakorganisatie kan opzetten. De gemeente doet daar een aanbesteding voor. Lees meer op onze website.
Animaties over werk in de binnenstad
Animaties over werk in de binnenstad
Ook dit jaar blijven we op verschillende plekken voor jou werken aan een aantrekkelijke binnenstad. Animaties op reclamezuilen door de hele stad informeren daar dit jaar regelmatig over. Dat gebeurt met actuele boodschappen. Zo worden veel gele steentjes de komende maanden vervangen. En werken we gestaag door aan de plannen voor de Grote Markt. De werkzaamheden voor de nieuwe Kattenbrug starten in maart. En als het voorjaar begint, ontluikt het nieuwe groen op het pleintje bij de A-kerk. Lees meer over alle projecten op Ruimte voor jou.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook