Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 4 sept 2020

Nieuwsbrief Haren
4 september 2020
Groene Parel gaat van start
Groene Parel gaat van start
Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het toch echt zover. De website Stem van Groningen is sinds vandaag online. Vanaf donderdag 10 september kun je jouw ideeën voor de Groene Parel op deze website kwijt. Heb je mooie initiatieven voor Haren, Onnen, Glimmen of Noordlaren op het gebied van milieu, duurzaamheid of het sociale aspect van de samenleving? Of heb je een praktisch idee om bijvoorbeeld een bankje op een mooie plek te willen plaatsen of je buurt op te fleuren met bloembollen?  Alle ideeën zijn welkom.

Donderdag 10 september om 19.30 uur wordt alles in een live stream uitgelegd.
Foto: inwoners van het gebied Haren hebben vrijdagmiddag samen met ambtenaren van de gemeente Groningen op de weekmarkt in Haren flyers over de Groene Parel uitgedeeld.
Boerderij De Laankamp in Haren doet mee aan Open Monumentendag
Boerderij De Laankamp in Haren doet mee aan Open Monumentendag
Op Open Monumentendag, zaterdag 12 september, organiseert de Harense Historische Kring ‘Old Go’ een unieke excursie in het gebied van de Hof te Hemmen, direct ten noorden van de Harense wijk Molenbuurt. Tijdens de excursie wordt het terrein van het voormalige Hof te Hemmen en Huize Warmolts verkend en is er aandacht voor het nog steeds zichtbare kanaaltje Jorissenwijk. Bovendien heeft in dit gebied een groot fabriekscomplex gestaan inclusief een royale directeurswoning. Dit huis werd later bekend als Huize Buitenzorg.

Startpunt is boerderij De Laankamp, Rijksstraatweg 73 in Haren, een rijksmonument. Deze excursie is helaas volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen komen op de wachtlijst. Het verkorte programma heeft nog wel plaatsen vrij. Ook hiervoor moet je je aanmelden. Kijk voor meer informatie op oldgo.nl.
Spreekuur Humanitas weer opgestart in bibliotheek Haren
Spreekuur Humanitas weer opgestart in bibliotheek Haren
Humanitas is weer gestart met Lokaal Loket Humanitas bij Groninger Forum Haren. Lokaal Loket Humanitas is een plek waar je terecht kunt met vragen over je post, administratie, aanvragen toeslagen en het invullen van formulieren. Iedere woensdag van 14.00 tot 15.30 uur in Groninger Forum Haren, Brinkhorst 3.

Vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie zijn aanwezig, geven informatie en advies en bieden praktische ondersteuning bij onder andere het ordenen van je administratie, begrijpen van brieven die je gekregen hebt en het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven. Ook kunnen ze je helpen met huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en gemeentelijke regelingen zoals bijzondere bijstand en kwijtschelding en met DigiD.

Kun je niet naar het spreekuur komen, maar wil je wel hulpvan een vrijwilliger van Humanitas? Onze vrijwilliger komt graag bij je thuis, ook voor langere tijd. Aanmelden kan door te bellen naar ons meld- en informatiepunt 050 312 6000 of door een e-mail te sturen.
Fietsenstalling in kelder voormalige V&D moet voorjaar ’21 klaar zijn
Fietsenstalling in kelder voormalige V&D moet voorjaar ’21 klaar zijn
Voorjaar 2021 moet hij klaar zijn: de fietsenstalling voor 1.500 fietsen in de kelder van de voormalige V&D aan de Grote Markt (straks: Het Groot Handelshuis). Er komt een ingang aan de Oude Ebbingestraat, naast de Jumbo. De gemeente bouwt de stalling niet zelf. Dat doet vastgoedontwikkelaar MWPO. Bij de inrichting is rekening gehouden met opmerkingen vanuit het Stadspanel. De helling wordt niet te steil en er komen makkelijke fietsenrekken. De kosten zijn 5,4 miljoen euro. Lees meer in het raadsvoorstel.
Gemeente meldt AED’s aan bij HartslagNu
Gemeente meldt AED’s aan bij HartslagNu
In het geval van een hartstilstand kan een AED ( Automatische Externe Defibrillator) het hart weer in een normaal ritme krijgen. De AED’s op de gemeentelocaties Harm Buiterplein, Zuiderdiep, Kreupelstraat, Hanzeplein en Radesingel zijn aangemeld bij HartslagNu. Dat betekent dat deze AED’s zichtbaar zijn voor burgerhulpverleners als ze een oproep krijgen. Zo kunnen mensen met een hartstilstand sneller gereanimeerd worden. Wethouder Isabelle Diks van gezondheid roept op: meld ook jouw AED aan bij HartslagNu. “Zo maken we samen Groningen ‘hartveilig’ en helpen we levens redden in jouw buurt.” Lees en bekijk meer op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met KIRRA Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook