Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 4 februari 2022

Nieuwsbrief Haren
4 februari 2022
A28 vanaf Groningen-Zuid ook dit weekend afgesloten
A28 vanaf Groningen-Zuid ook dit weekend afgesloten
Ook dit weekend is de A28 afgesloten vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein voor verkeer richting Groningen. Ook de Brailleweg, inclusief de op- en afrit (Centrum) van de A28, is weer dicht. De afsluiting duurt van vrijdag 4 februari 22.00 uur tot maandag 7 februari 06.00 uur. Kijk voor meer informatie op groningenbereikbaar.nl.

Foto: Aanpak Ring Zuid / Rijkswaterstaat
Webinar over Operatie Julianaplein op dinsdag 8 februari
Webinar over Operatie Julianaplein op dinsdag 8 februari
Groningen krijgt een nieuw Julianaplein. Daarvoor gaat het huidige knooppunt op de schop en komt er een tijdelijke kruising. Tussen vrijdag 11 februari en 9 mei worden verschillende rijrichtingen afgesloten. Dit levert drie maanden lang ernstige verkeershinder op.

Op dinsdagavond 8 februari om 20.00 uur organiseren Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid een webinar over Operatie Julianaplein. Tijdens het webinar leggen ze uit wat ze gaan doen, waarom ze dat op deze manier doen, welke verkeersmaatregelen ze nemen en hoe ze er samen voor willen zorgen dat Groningen bereikbaar blijft.

Wil je weten wat Operatie Julianaplein precies is en hoe je de hinder kunt omzeilen? Meld je dan aan voor het webinar.
‘De Nieuwe Poort wordt plek waar Groningers zich thuis gaan voelen’
‘De Nieuwe Poort wordt plek waar Groningers zich thuis gaan voelen’
Een nieuw muziekcentrum in het nog te bouwen Spoorkwartier achter het Hoofdstation, waar altijd wat te doen is, waar Groningers zich thuis voelen en dat bijdraagt aan een levendig en aantrekkelijk Groningen. Dat is wat het college van B&W van de gemeente Groningen wil. Hoe dit bereikt kan worden, staat beschreven in een blauwdruk die het college in opdracht van de raad heeft opgesteld. ‘De Nieuwe Poort’ is de voorlopige naam voor de opvolger van cultuurcentrum De Oosterpoort. Lees meer op onze website.
Gratis inbraakpreventieadvies aan huis
Gratis inbraakpreventieadvies aan huis
Ben je benieuwd of je huis wel voldoende beveiligd is? Preventieadviseurs van de gemeente komen gratis bij je langs om te kijken hoe je huis beter beveiligd kan worden tegen inbrekers. Een afspraak met onze adviseurs maak je eenvoudig via onze website. In de winter is het vroeg donker. Inbrekers kunnen dan makkelijker ongezien hun slag slaan. Onze preventieadviseurs wijzen je op de zwakke plekken in jouw huis. Ook krijg je een aantal tips. Vaak kun je met een paar eenvoudige maatregelen of verandering in je gedrag al een hoop voorkomen. Weten hoe dat precies gaat? Bekijk dan het filmpje.
Energie besparen vanaf nu zo simpel als wat
Energie besparen vanaf nu zo simpel als wat
Wist je dat je met je gedrag en een paar eenvoudige oplossingen al gauw 300 euro op je energierekening kunt besparen? Dat is de boodschap van de campagne die ons Energieloket de afgelopen tijd samen met andere gemeenten, de provincie Groningen en woningcorporaties heeft gemaakt. Hiermee helpen we Groningers weer een beetje energie en geld te besparen. Nieuwsgierig? Ga dan naar zosimpelalswat.nl.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook