Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 30 september 2022

Nieuwsbrief Haren
30 september 2022
Gratis lessen voor beginnende sporters met Open Gym Haren
Gratis lessen voor beginnende sporters met Open Gym Haren
Sporten is leuk en gezond. Om dat te laten zien, is er nu Open Gym. Gratis sportlessen onder professionele begeleiding. Voor jong en oud!

Veel mensen willen beginnen met bewegen, maar weten niet hoe. Of ze ervaren een drempel om aan de slag te gaan. Voor deze groep is er nu Open Gym Haren: een programma waarin gratis sportlessen worden aangeboden voor beginnende sporters. Of je nu jong of oud bent: er is voor ieder wat wils.

Vanaf maandag 3 oktober tot aan Kerst zijn er meerdere keren per week sportactiviteiten bij het Boeremapark en het park bij de Mellensteeg/De Octopus in Haren. Meedoen is gratis. Je zit nergens aan vast. Ga voor het rooster en aanmelden naar de website van Open Gym Groningen.
Trompbrug vanaf 3 oktober afgesloten
Trompbrug vanaf 3 oktober afgesloten
Maandag 3 oktober begint groot onderhoud aan de Trompbrug. Dit fiets- en voetgangersbruggetje tussen de binnenstad en de Oosterpoortwijk is een rijksmonument en het onderhoud moet aan strenge regels voldoen. Daarom verwijdert de aannemer de hele brug en wordt deze op een andere plek gerestaureerd. De brug krijgt onder andere een nieuw brugdek. Ook wordt het gedeelte voor het openen en sluiten van de brug voor een deel vervangen. Daarnaast vervangt de gemeente de houten steunpunten waar de brug op rust. De landhoofden worden ook gerepareerd, dat zijn de steunpunten van de brug op de oever.

De werkzaamheden zijn tussen 7.00 en 17.00 uur. Voor voetgangers en fietsers komt er een omleidingsroute over de Oosterbrug. Naar verwachting wordt de Trompbrug in de week van 19  december teruggeplaatst zodat fietsers en voetgangers er weer overheen kunnen. Begin volgend jaar is de brug nog voor korte tijd gestremd om de laatste werkzaamheden uit te voeren. Lees meer op onze website.
‘Drie manieren om er plezier in te houden’
‘Drie manieren om er plezier in te houden’
Herken je dat? Het gevoel dat er iets mist. Je zou wel iets willen ondernemen, alleen… wát dan? En met wie? Als je een dagje ouder wordt, heb je niet altijd de puf. Een klein duwtje in de rug kan dan wonderen doen. Met de campagne ‘drie manieren om er plezier in te houden’ dagen Humanitas, WIJ Groningen en de gemeente ouderen uit om tóch die stap te zetten.

Binnenkort gaan er mooie activiteiten van start, op verschillende plekken in de gemeente. De campagne richt de schijnwerpers op drie activiteiten die verder gaan dan ontmoeten alleen: UP!-gesprekken, voor koffie en een goed gesprek. Grip & Glans: een cursus waar je blij van wordt. En Samen Vitaal. Dit staat voor doen, bewegen en ontmoeten. Kijk op de website 3 manieren voor meer informatie. Hier staat ook hoe je je aan kunt melden voor de verschillende activiteiten.
Groningen gaat 15 Augustus 1945 herdenken
Groningen gaat 15 Augustus 1945 herdenken
Vanaf nu herdenkt Groningen ieder jaar 15 Augustus 1945, de dag dat in het toenmalige Nederlands-Indië een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. De gemeenteraad vroeg tijdens de eerste raadsvergadering in het nieuwe stadhuis unaniem om een passende herdenking. “Er is weinig besef bij de Nederlandse bevolking dat voor ons koninkrijk na 5 mei 1945 er nog een oorlog was die veel Nederlandse en andere slachtoffers heeft geëist.” Kijk voor meer informatie op de website van de gemeenteraad.
Fatoumata geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester
Fatoumata geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester
Groningen heeft een nieuwe kinderburgemeester. Fatoumata is geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Groningen. Dat gebeurde voor het begin van de raadsvergadering van de gemeenteraad van Groningen op woensdag 28 september. Afscheid nemend kinderburgemeester Samuel pleit voor een jongerenraad in Groningen. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeenteraad.
Laatste kans! Meld je gratis aan voor de Duurzame Huizendag
Laatste kans! Meld je gratis aan voor de Duurzame Huizendag
De Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 zit vol inspiratie. Door de hele gemeente openen 19 duurzame bewoners hun deuren en delen zij graag hoe ze hun energierekening omlaag hebben gebracht. Van simpel gedrag, tot isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen. En bezoek de duurzaamheidsmarkten in de Oosterparkwijk en Helpman of ga in gesprek met duurzame initiatieven. Ook Duurzaam Groningen, een initiatief van de gemeente is aanwezig met informatie over subsidies en Grunneger Power vertelt je er over hoe je met je buurt kunt verduurzamen. Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaam Groningen. Hier kun je je ook aanmelden. Dat kan tot en met 4 oktober.
Praat mee over plannen rond zonne- en windparken
Praat mee over plannen rond zonne- en windparken
Op dit moment werkt de gemeente aan een participatiekader voor zonneparken en windturbines. Zonne- en windparken hebben impact op de leefomgeving van omwonenden. We willen omwonenden en andere belanghebbenden daarom betrekken bij de planontwikkeling. Hoe we dat doen, leggen we vast in een participatiekader. Dit kader moet duidelijkheid en zekerheid bieden over ieders participatiebevoegdheden en -mogelijkheden, gedurende de gehele ontwikkeling en exploitatie van een zon- en/of windproject. Voor de gemeenteraad is dit beleidskader een belangrijk toetsingskader om te kunnen afwegen of het proces goed doorlopen is.

Praat ook mee over participatie bij zonne- en windparken. Mede met jouw inbreng werken we het participatiekader verder uit. We nodigen je graag uit voor één van de inloopsessies. De eerste sessie is op maandag 10 oktober tussen 16:00 uur en 19:00 in de Raadszaal van Ten Boer aan de H. Westerstraat 24. De tweede op dinsdag 11 oktober tussen 16:00 uur en 19:00 in Zorgboerderij de Mikkelhorst aan de Klaverlaan 37 in Haren. Of kom langs op woensdag 12 oktober tussen 16:00 uur en 19:00 bij de gemeente Groningen, locatie Gedempte Zuiderdiep 98. Je kunt zonder afspraak binnenlopen en in gesprek gaan met de gemeente over het participatiekader. Ook kun je tijdens de inloop, of daarna, schriftelijk je reactie achterlaten.
Onderzoek culturele aanbod gemeente Groningen
Onderzoek culturele aanbod gemeente Groningen
De gemeente Groningen wil graag weten wat je vindt van het culturele aanbod in de gemeente. Doe je zelf aan culturele activiteiten? Heb je tips? We horen het graag! Geef jouw mening via de website van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Groningen.
Gemeenteraad bezoekt Mbo’s op SuikerTerrein
Gemeenteraad bezoekt Mbo’s op SuikerTerrein
Op de Politieke Woensdag van de gemeenteraad van Groningen staan vaak werkbezoeken op het programma. Raadsleden gaan dan op bezoek bij inwoners en organisaties om te zien wat er speelt, leeft en gebeurt in de gemeente. Zo gingen raadsleden woensdag 28 september op werkbezoek bij de Groningse mbo-scholen op het SuikerTerrein. Doel van de bijeenkomst was om de gemeenteraadsleden te informeren over de rol van het mbo in de stad en op welke thema’s het onderwijs en de overheid samenwerken om elkaar in de regio te versterken. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeenteraad.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook