Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren 29 oktober 2021

Nieuwsbrief Haren
29 oktober 2021
Help je mee klussen in het Burgemeester Boeremapark?
Help je mee klussen in het Burgemeester Boeremapark?
Op zaterdag 6 november wordt door heel Nederland de Natuurwerkdag georganiseerd. Vrijwilligers geven het landschap en de groene leefomgeving dan een onderhoudsbeurt. Het Burgemeester Boeremapark in Haren is één van de locaties waar de handen uit de mouwen worden gestoken. Jij kunt meehelpen om het park een opknapbeurt te geven. Van snoeien tot de stallen in het hertenkamp uitmesten en zwerfvuil opruimen: er is genoeg te doen.

Help je mee?
Heb je zin en tijd om mee te helpen? Op 6 november om 10:00 uur drinken we eerst een kop koffie bij het Burgemeester Boeremapark en dan verdelen we de taken. Rond 13.00 uur zal het werk zijn gedaan en wordt er afgesloten met een lekker kop soep en broodjes.

In verband met de catering en gereedschappen deelname graag aanmelden via boeremapark@gmail.com of via de website van de Natuurwerkdag.
Bruggetjes vijvers Ereprijsweg vervangen
Bruggetjes vijvers Ereprijsweg vervangen
De bruggetjes over de vijvers Ereprijsweg worden binnenkort vervangen. Uit inspecties van de gemeente komt naar voren dat de houtenconstructie steeds slechter wordt en daarom vervangen moet worden. Vanaf 27 oktober worden de bestaande bruggen verwijderd. Daarna start het voorbereidende werk voor de nieuwe bruggen. Er komt een nieuwe constructie waar de nieuwe bruggen straks op worden geplaatst. Gedurende de werkzaamheden kun je geen gebruik maken van de bruggen. Via verkeersborden wordt het verkeer (fietsers en voetgangers) omgeleid.  Als de voorbereidingen klaar zijn worden de nieuwe bruggen over twee weken geplaatst en kan er weer gebruikt gemaakt worden van de bruggetjes.
Deel je mening en ideeën bij de afvalbar bij jou in de buurt!
Deel je mening en ideeën bij de afvalbar bij jou in de buurt!
Deze week is het de Week van het Afval. Daarin zijn we op zoek naar jouw mening over het afvalbeleid. Daarom trekken we met een mobiele afvalbar door de hele gemeente. Van markt naar winkelcentrum, van bibliotheek naar park. Want aan de bar worden de beste gesprekken gevoerd. Je kunt zo aanschuiven. Praat met ons mee. Hoe zorgen we er samen voor dat we in de toekomst geen restafval meer hebben? Wat zou jou kunnen helpen om je steentje bij te dragen? We zijn niet alleen op zoek naar ideeën, we geven zelf voorbeelden en inspiratie om tot minder afval te komen. Welk idee neem je over?

We staan vandaag (vrijdag 29 oktober) van 15:00 tot 18:00 uur op de markt in Haren en op maandag 1 november van 13:00 tot 16:00 uur in de bibliotheek in Haren. Toch liever ergens anders langskomen? Kijk waar we nog meer staan op de website Haal alles uit je Afval.
Kies je eigen top 5 verkiezingsthema’s
Kies je eigen top 5 verkiezingsthema’s
Op 16 maart 2022 kunnen we weer naar de stembus voor de verkiezing van de nieuwe gemeenteraad van Groningen. Wat zijn voor jou de grote verkiezingsthema’s? Over welke onderwerpen wil je de mening van de deelnemende politieke partijen weten?

Je kunt nu je eigen top 5 verkiezingsthema’s kiezen. De 5 meest genoemde onderwerpen komen terug in stellingen van de StemWijzer, de digitale stemhulp. Ook in de Verkiezingskrant krijgt de top 5 een plek. Die krant krijgen alle inwoners die mogen stemmen in de brievenbus. De StemWijzer en de Verkiezingskrant kunnen helpen bij het maken van een keuze voor een politieke partij op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen.
Eindplannen Grote Markt te zien tijdens Let’s Gro
Eindplannen Grote Markt te zien tijdens Let’s Gro
Let’s Grote Markt! Het herinrichtingsplan voor de nieuwe Grote Markt is zo goed als klaar. Tijdens het toekomstfestival Let’s Gro in het Forum op 5, 6 en 7 november wordt het plan gepresenteerd. Drie dagen lang staat er op de 4e verdieping/oost in het Forum een expositie over het ontwerp. Centraal staat een grote maquette. Informatiepanelen, geschiedenis en artist impressions staan er omheen. De expositie is dagelijks te zien van 9.00 tot 22.00 uur.

Op zaterdagmiddag 6 november om 15.00 uur is er een informatieve talkshow in de Rabo Studio in het Forum. Uiteraard houden we ons aan de dan geldende coronamaatregelen. In dit uur wordt je meegenomen langs de meest opvallende onderdelen van het plan, zoals de nieuwe bomengroep, de vele extra openbare zitplekken, de diverse speel- en waterplekken en de nieuwe fietsroutes.

Ook interessant is de presentatie Let’s Grote Markt – Pulseren en aanhelen. Deze is op zaterdag 6 november om 17.00 uur, ook in de Rabo Studio. Nu de Grote Markt met de herinrichting een ‘make-over’ krijgt, ontstaan ook nieuwe kansen voor de toegangen naar het plein en de bebouwing op die plekken. Architect Job Floris neemt je mee in een verkenning door tijd en ruimte naar de toekomstige mogelijkheden voor de toegangen vanaf de Kreupelstraat en Tussen Beide Markten. Wil je meer weten over de nieuwe Grote Markt? Kom dan langs of kijk alvast op de website Ruimte voor Jou en op de website van Let’s Gro.
Zaterdag 30 oktober Duurzame Huizendag
Zaterdag 30 oktober Duurzame Huizendag
Om inwoners van de gemeente Groningen te inspireren en handige tips met elkaar te delen, organiseert Grunneger Power samen met wijkinitiatieven, MAKING-CITY en het Energieloket Groningen een Duurzame Huizendag. Morgen, op zaterdag 30 oktober van 13.00 tot 17.00 uur, stellen bewoners uit allerlei wijken hun woning open voor inwoners en vertellen zij over de duurzame toepassingen bij hen thuis.

Jij kunt hier inspiratie opdoen, je ontvangt gericht energieadvies over je eigen woning én je krijgt een cadeaukaart voor energiebesparende producten van het Energieloket. Met de cadeaukaart kun je thuis direct aan de slag met het besparen van energie. Aanmelden is verplicht, maar geef je gerust op voor meerdere locaties.
Inkoopactie isolatie en HR++ glas
Inkoopactie isolatie en HR++ glas
Isoleren is hét antwoord op de stijgende gasprijzen. Maar de aanbieder kiezen met de beste prijs-kwaliteitverhouding is voor veel mensen een uitdaging. Want wat is er in jouw huis allemaal mogelijk?

Het Energieloket van de gemeente Groningen organiseert daarom, samen met het Regionaal Energieloket, een isolatie en HR++ inkoopactie. Voor deze actie is er veel werk gestoken in de selectie van externe partijen, waarmee vaste prijzen zijn afgesproken. De energiecoach komt thuis bij je langs om persoonlijk advies te geven. Wacht niet te lang met aanmelden. Dit kan via de website van Regionaal Energieloket. Daar vind je ook meer informatie.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook