Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 28 januari 2022

Nieuwsbrief Haren
28 januari 2022
Start werkzaamheden Burgemeester Boeremapark
Start werkzaamheden Burgemeester Boeremapark
In de week van 31 januari aanstaande wordt er begonnen met het vervangen van de beschoeiing langs de vijver in het Burgemeester Boeremapark. Daarnaast worden de steigers vervangen en het bruggetje hersteld. Deze werkzaamheden vinden zoveel mogelijk vanaf het water plaats. De verwachting is dat deze werkzaamheden rond 25 april zijn afgerond.
Meld je kinderen gratis aan voor Junior Energiecoach met Varkentje Rund
Meld je kinderen gratis aan voor Junior Energiecoach met Varkentje Rund
Heb jij (klein)kinderen tussen de 7 en 12 jaar? Meld ze dan gratis aan voor de Junior Energiecoach! In 5 weken leren zij in 15 tot 30 minuten per week al spelenderwijs hoe ze zuiniger met energie kunnen omgaan. Dat doen ze samen met Varkentje Rund. Denk aan ledlampen vervangen, tochtstrip plaatsen en korter douchen. Ook jij leert mee terwijl je energie én geld bespaart! Dat wordt dus lachen. Tijdens de zesde editie deden meer dan 500 gezinnen me. Nu is het jouw beurt! Haal een echte energiecoach in huis en meld je kinderen aan via de website.
Deel A28 afgesloten
Deel A28 afgesloten
In de weekenden van 28 tot 31 januari en 4 tot 7 februari is de A28 afgesloten vanaf Groningen-Zuid tot het Julianaplein voor verkeer richting Groningen. Ook de Brailleweg, inclusief de op- en afrit van de A28, is deze weekenden dicht. De toerit vanuit Haren naar de A28 richting Groningen is deze weekenden ook afgesloten. Alleen bussen kunnen hier gebruik van maken. De afsluitingen zijn van vrijdag 28 januari 22.00 uur tot maandag 31 januari 06.00 uur en van vrijdag 4 februari 22.00 uur en maandag 7 februari 06.00 uur. Lees het hele artikel op de website van Groningen bereikbaar.
Afval scheiden gaat steeds beter, wel volop kansen
Afval scheiden gaat steeds beter, wel volop kansen
Eind oktober organiseerde de gemeente de Week van het Afval. Tijdens deze week gingen we met u in gesprek over afval scheiden, voorkomen en recyclen. Er zijn ruim 2.000 reacties binnengekomen. We hebben deze nu verwerkt. Het algemene beeld is dat bewoners zeggen hun afval goed te scheiden, maar er zijn nog volop kansen. Glas wordt het beste gescheiden, gevolgd door papier, klein chemisch afval en textiel. Glaspapier en textiel kan 100% worden hergebruikt als het goed wordt gescheiden.

Glas, papier en textiel in het restafval (grijze of ondergrondse container) wordt verbrandt en wordt dus geen nieuwe grondstof. In tijde van grondstofschaarste vinden we dat jammer. Klein chemisch afval, zoals batterijen, spaarlampen, gootsteenontstopper, medicijnen en verf kan milieuschade opleveren. Daarom is het scheiden belangrijk. Tips over scheiden vindt u in de app Afvalwijzer Groningen en op https://gemeente.groningen.nl/afval-scheiden. Lees het hele bericht over de Week van het Afval op onze website.

Foto is van Marleen Annema
Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters
Gemeentelijke sportpenningen voor elf Groninger sporters
Wethouder Sport, Inge Jongman, heeft donderdag 27 januari 2022 gemeentelijke sportpenningen toegekend aan een elftal Groninger sporters. Vanwege de coronamaatregelen was het dit jaar helaas niet mogelijk om alle sporters persoonlijk te ontvangen op het stadhuis. Wethouder Jongman heeft daarom twee sportpenningen persoonlijk overhandigd op het huisadres van de sporters. De andere negen sporters ontvangen de sportpenningen via de post. Lees het hele artikel op onze website.
Prijzen Sportgala Groningen 2021 uitgereikt
Prijzen Sportgala Groningen 2021 uitgereikt
Ymkje Clevering, de dames van Groningen Atletiek, Britt Weerman, Jolein Boom en Rollend Groningen zijn in hun categorie verkozen tot winnaar van Sportgala Groningen 2021. Het oorspronkelijk in MartiniPlaza geplande evenement kon dit jaar helaas geen doorgang vinden als gevolg van de coronamaatregelen. Toch kregen de Groninger sporthelden via een speciale video-uitzending de eer en erkenning die zij dubbel en  dwars verdienen. De video is nu te bekijken via www.sportgalagroningen.nl. Lees het hele artikel op onze website.
Anna Fitas winnaar George Verbergstipendium 2021
Anna Fitas winnaar George Verbergstipendium 2021
Het George Verbergstipendium is dit jaar toegekend aan Anna Fitas. Wethouder Cultuur Berndt Benjamins maakte de winnaar bekend tijdens een digitale bijeenkomst van Academie Minerva. Het stipendium bestaat uit een prijs van € 10.000,- en is in het leven geroepen om jonge, talentvolle kunstenaars te ondersteunen bij hun ontwikkeling in het buitenland. Lees het hele artikel op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook