Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 26 nov 2021

Nieuwsbrief Haren
26 november 2021
Vergroening speelplaats Brinkhof in Haren
Vergroening speelplaats Brinkhof in Haren
Haren is een nieuw hotel rijker! Een hotel? Jazeker, een bijenhotel. Wethouder Inge Jongman heeft woensdagmiddag met een aantal buurtkinderen een bijenhotel onthuld bij de speelplaats Brinkhof. Hiermee gaf zij het startsein voor het in gebruik nemen van een Buurtwildernis. Een Buurtwildernis is een minibosje met dicht op elkaar geplante bomen en struiken, waardoor er binnen 10 jaar een soort mini-oerbos ontstaat. Wethouder Inge Jongman: “Ik vind het fantastisch om te zien dat kinderen en buurtbewoners samen oog voor het groen hebben in hun wijk. Spelen, ontdekken, het ontstaan van biodiversiteit en de natuur ervaren, alles komt samen in de buurtwildernis. En dit dankzij de samenwerking met alle betrokkenen hier bij de Brinkhof, een mooi initiatief.” Meer lezen: https://bit.ly/30TVcG7
 Tuindorpweg Haren tijdelijk afgesloten
Tuindorpweg Haren tijdelijk afgesloten
Van maandag 29 tot en met dinsdag 30 november tussen 07:00 en 17:00 kun je tijdelijk geen gebruik maken van een deel van de Tuindorpweg. In deze periode is de weg dicht in beide richtingen, dit omdat we dan gaan asfalteren. We plaatsen verkeersborden met een omleiding zodat je alsnog je bestemming kunt bereiken.
Geen aftelmoment met Oud en Nieuw
Geen aftelmoment met Oud en Nieuw
Er komt geen aftelmoment met Oud en Nieuw op de Vismarkt. Burgemeester Koen Schuiling heeft ook laten weten dat er geen jaarlijkse vuurwerkshow in Ten Boer zal zijn, en ook geen een eindejaarsfeest in Hoogkerk.
De burgemeester wil hiermee tijdig duidelijkheid geven aan de organisatoren. “De kans is groot dat deze evenementen uiteindelijk op basis van de dan geldende coronamaatregelen niet mogelijk zijn. Alle seinen staan op rood vanwege het hoge aantal besmettingen.”
Groningen kleurt oranje tijdens campagne tegen geweld
Groningen kleurt oranje tijdens campagne tegen geweld
Van woensdag 25 november tot en met donderdag 2 december zijn diverse plekken in de gemeente Groningen opvallend oranje verlicht. Deze verlichte panden en locaties zijn onderdeel van de actieweek ‘Orange the World’. Tijdens de actieweek is er wereldwijd aandacht voor seksueel geweld tegen meisjes en jonge vrouwen. Het doel van de actie is het bespreekbaar maken van seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes. De activiteiten tijdens de actieweek “Orange the World” zijn te vinden op choosetochangegroningen.nl en datisgroningen.com. Updates kun je ook vinden op het instagramaccount van Choose to Change @choosetochange050.
Nieuwe mobiliteitsvisie voor Groningen
Nieuwe mobiliteitsvisie voor Groningen
Groningen is een van de sterkste groeiers in Nederland op het gebied van inwoners en banen. Dat betekent ook meer verkeer. We moeten nu de juiste keuzes maken over hoe mensen zich binnen, van en naar onze gemeente verplaatsen. Om ervoor te zorgen dat Groningen duurzaam bereikbaar blijft, de leefkwaliteit voorop staat en fietser en voetganger ruim baan krijgen, is een nieuwe visie op mobiliteit gemaakt: Groningen Goed op Weg – Naar een leefbare, schone en gezonde stad. Deze visie is door het college van B&W vastgesteld.

De gemeenteraad spreekt in december een aantal keren over de mobiliteitsvisie:

  • 8 december inspraakmogelijkheid bij de gemeenteraad
  • 15 december: meningvormende vergadering gemeenteraad
  • 22 december: besluitvormende vergadering gemeenteraad

De visie vindt je op onze website

Inwonersonderzoek over aanbod buitenevenementen vóór corona
Inwonersonderzoek over aanbod buitenevenementen vóór corona
Normaal gesproken zijn er in de gemeente Groningen ongeveer 500 buitenevenementen per jaar, van foodfestival tot popconcert en van Sinterklaasintocht tot de 4 Mijl van Groningen. De gemeente vindt het belangrijk om te horen wat jouw mening is over het aanbod van buitenevenementen. Daarom hebben we een enquête opgesteld. Deze vragenlijst gaat specifiek over evenementen die voornamelijk buiten plaatsvinden.

Door de coronacrisis en de landelijke maatregelen zijn er sinds maart 2020 weinig buitenevenementen geweest. De maatregelen voor evenementen, zoals het verplicht tonen van de coronapas, zijn landelijk beleid. De gemeente gaat niet over deze maatregelen, maar we zijn wel verplicht deze te handhaven. Daarom gaat deze enquête niet over de coronamaatregelen die gelden bij evenementen. Omdat er vanwege corona weinig buitenevenementen hebben plaatsgevonden, vragen we je de enquête in te vullen over de periode vóór corona. De enquête staat tot en met 6 december open voor alle inwoners van de gemeente Groningen.
(Foto is van Knelis)
Groningers kiezen top 5 verkiezingsthema’s
Groningers kiezen top 5 verkiezingsthema’s
Duurzaamheid, huisvesting, leefbaarheid, armoede en studenten. Dat zijn volgens de Groningers de belangrijkste verkiezingsthema’s voor gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Deze top 5 verkiezingsthema’s komt terug in de digitale stemhulp StemWijzer die in februari online gaat. En verder ook in de Verkiezingskrant waarin de politieke partijen aangeven wat hun standpunten over de genoemde thema’s zijn. Het hele artikel lees je op de website van de gemeenteraad.
Nieuwste editie van Hervonden Stad en Land
Nieuwste editie van Hervonden Stad en Land
De nieuwste editie van Hervonden Stad en Land, het jaarboek voor erfgoed in de gemeente Groningen, is vandaag gepresenteerd.
Wethouder Roeland van der Schaaf reikte het vernieuwde jaarboek uit aan twee oud-redactieleden: Joris van Haaften en Hans van Gangelen. De uitreiking vond plaats in het oudste hofje van Groningen, het Pelstergasthuis. Meer informatie lees je op onze website.
Burgerzaal stadhuis vernoemd naar verzetsvrouw
Burgerzaal stadhuis vernoemd naar verzetsvrouw
De grote burgerzaal in het nieuwe stadhuis wordt vernoemd naar de Groningse verzetsvrouw Anda Kerkhoven. Dat heeft de Groningse gemeenteraad besloten. Kerkhoven werd koerier in het Groningse verzet in de Tweede Wereldoorlog, gearresteerd, gemarteld en kort voor de bevrijding doodgeschoten. Het hele artikel lees je op de website van de gemeenteraad.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook