Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 26 mei 2023

Nieuwsbrief Haren
26 mei 2023
Woensdag 14 juni buitenspeeldag bij CBS De Borg
Woensdag 14 juni buitenspeeldag bij CBS De Borg
De Sportcoach Haren en Huis voor de Sport Groningen organiseren ook dit jaar weer de buitenspeeldag in Haren. Wil jij of je kind(eren) ook meedoen aan de leukste spelletjes? Wie weet zit jij van iedereen wel het langst op de rodeostier. Kom woensdag 14 juni tussen 15.00 en 17.00 uur naar het grasveld naast CBS De Borg, Wederikweg 19 in Haren. De inloop is vrij, je hoeft je niet aan te melden.
Voorstellen voor nieuw beleid detailhandel en horeca in binnenstad Groningen
Voorstellen voor nieuw beleid detailhandel en horeca in binnenstad Groningen
Het gaat goed met onze binnenstad, blijkt uit meerdere onderzoeken. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft én om de binnenstad te beschermen en te versterken, doen Burgemeester & Wethouders een aantal voorstellen. Bijvoorbeeld flitsbezorgers verhuizen naar bedrijventerreinen, omdat ze zorgen voor verloedering in de binnenstad door afgeplakte ramen. Een ander voorstel is niet meer toestaan dat er meer supermarkten bijkomen in de binnenstad. Het zorgt voor te grote concurrentie met de horeca. Zie voor meer informatie punt 6 en 11 op de besluitenlijst op onze website.
Campagne ‘stoep vrij’ vraagt aandacht voor start terrasseizoen
Campagne ‘stoep vrij’ vraagt aandacht voor start terrasseizoen
Het terrasseizoen is weer begonnen! Dat betekent een bruisende binnenstad met volle terrassen. In die drukte en gezelligheid moeten we niet vergeten om rekening te houden met andere bezoekers van de binnenstad. Daarom wordt vanuit de campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’ aandacht gevraagd voor de start van het terrasseizoen.

Met de actie vragen we ondernemers hun terras niet groter uit te zetten dan de vergunde omtrekken, om zo de stoep vrij en toegankelijk te houden. Ook doen we een oproep aan terrasbezoekers. Zij kunnen ook meehelpen met het toegankelijk houden van de stoep, door bijvoorbeeld bij het gaan zitten op hun stoel te controleren of er voldoende ruimte overblijft voor voorbijgangers. Ook kunnen ze – als ze met de fiets richting terras komen – hun fiets in de daarvoor aangewezen rekken, vakken of stallingen plaatsen. Kijk voor meer informatie op stoepvrij.groningen.nl.
Eerste stappen gezet naar eiwittransitie
Eerste stappen gezet naar eiwittransitie
De verwachte groei van de wereldbevolking in steden is zo hoog, dat er met spoed gekeken moet worden naar andere vormen van voedselproductie. Onderzoek wijst uit dat een eiwittransitie noodzakelijk is (de overstap naar het eten van meer plantaardige eiwitten). Deze plantaardige eiwitten zijn namelijk sneller te produceren en veroorzaken minder overlast voor het milieu.
Groningen heeft een agrarisch achterland en veel ontwikkelkansen door de RUG, Hanzehogeschool en het Akkoord van Groningen. Daarom zijn we als gemeente alvast begonnen met onderzoek hoe wij in het Noorden minder afhankelijk kunnen zijn van import en meer zelf kunnen produceren. Doelstelling is dat ons eten in 2030 uit 40% dierlijke eiwitten en 60% plantaardige eiwitten bestaat.

Zodra de onderzoeken klaar zijn, wordt er een routekaart gemaakt hoe we dat doel moeten behalen in 2030. Deze routekaart moet begin 2024 klaar zijn. Lees er meer over in de startnotitie eiwittransitie.
Doe mee aan enquête over centrale overstappunten
Doe mee aan enquête over centrale overstappunten
Hoe sta jij tegenover de aanleg van een centraal overstappunt voor openbaar vervoer en deelmobiliteit (fietsen en/of auto’s) in jouw wijk? Welke voorzieningen vind je daarbij belangrijk? En zou je bereid zijn om (meer) gebruik te maken van een deelauto of deelfiets als deze centraal in de wijk op zo’n overstappunt wordt aangeboden? Deel jouw mening hierover door de vragenlijst in te vullen. Dit kost je ongeveer 10 minuten. Meedoen kan tot en met maandag 29 mei.
Gratis training ‘Met volle angst vooruit’
Gratis training ‘Met volle angst vooruit’
Wil jij meer vrijheid en geluk ervaren? Maar laat je je nu nog tegenhouden door je twijfels en onzekerheid? Herken je de angst om ‘nee’ te zeggen, of lig je ‘s nachts te piekeren? Tijdens onze training ‘Met volle angst vooruit’ leer je in vier dagdelen hoe je vol lef het leven tegemoet kunt gaan.

De cursus wordt gegeven op vier woensdagochtenden in ons Trainingscentrum aan de Leonard Springerlaan 3 in Groningen. De data zijn 31 mei, 7 juni, 14 juni en 21 juni. De training duurt steeds van 09.00 tot 11.30 uur. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op gemeente.groningen.nl/trainingscentrum.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook