Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 26 januari 2024

Nieuwsbrief Haren
26 januari 2024
Kunstenaars Haren openen hun ateliers voor publiek
Kunstenaars Haren openen hun ateliers voor publiek
Op zaterdag 6 en zondag 7 april openen 25 kunstenaars hun atelier of expositieruimte voor het publiek. Dat doen ze op beide dagen van 11:00 tot 17:00 uur. Het startpunt voor de route is ’t Clockhuys in Haren. Daar is van 4 maart tot 27 april een expositie ingericht, met werk van alle deelnemers. Zo krijg je al een eerste indruk van de ateliers die je wilt bezoeken.

‘t Clockhuys is op zaterdag 6 april geopend van 11:00 tot 16:00, en de dag erna van 11:00 tot 15:00 uur. Daar is ook de folder van dit evenement beschikbaar, met een overzicht en een handige plattegrond. De entree is overal gratis. Op de website van Open Ateliers Haren zijn foto’s en achtergrondinformatie beschikbaar van alle deelnemende kunstenaars.
Mantelzorgkaart 2024
Mantelzorgkaart 2024
Zorg je intensief en al langere tijd voor je partner, ouder, kind of andere naaste? Dan ben je mantelzorger. Zorgen voor een ander kan veel voldoening geven. Maar als de zorg lang duurt kan dit veel energie en tijd kosten. Daarom is het belangrijk dat je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgt. Tijd neemt voor jezelf, leuke activiteiten onderneemt en andere mensen ontmoet.

De gemeente Groningen biedt daarom een mantelzorgkaart aan. Als blijk van waardering voor de aandacht en zorg die je als mantelzorger geeft. Met de coupons van deze kaart kun je leuke dingen doen om even te ontspannen.

De mantelzorgkaart kun je aanvragen via de website van Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. Daarnaast kun je bij Steunpunt Mantelzorg ook terecht voor informatie, advies, een luisterend oor, vrijwilligershulp, respijtzorg (vervangende mantelzorg / adempauze), themabijeenkomsten, cursussen, contact met andere mantelzorgers en praktische hulp.
Landelijk Noodfonds Energie
Landelijk Noodfonds Energie
Heb je een inkomen dat lager is dan bruto 3.200 euro (alleenstaande) of 4.480 euro (samenwonend) per maand? Heb je een eigen energiecontract bij een energieleverancier? En is je rekening voor gas en stroom hoger dan 8 tot 10% van je bruto maandinkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor financiële steun van het landelijk noodfonds.

Het landelijk Noodfonds Energie geeft steun aan huishoudens voor een deel van de energierekening voor een periode van zes maanden. Ga naar noodfondsenergie.nl of bel de Noodfondslijn via 085 – 088 11 11. Op werkdagen bereikbaar van 8:30 – 17:00 uur.

Dit fonds is een particulier fonds opgericht door energieleveranciers en een aantal maatschappelijke organisaties en ondersteund door de landelijke overheid. Het is geen regeling van de gemeente.
Informatiebijeenkomsten De Nieuwe Poort
Informatiebijeenkomsten De Nieuwe Poort
De Oosterpoort is een onmisbaar en geliefd podium voor artiesten en publiek. Maar het gebouw is niet toekomstbestendig. Daarom werken de gemeente Groningen en SPOT aan de plannen voor een opvolger van De Oosterpoort, onder de werktitel De Nieuwe Poort. De komende weken vinden er in de stad en regio informatiebijeenkomsten plaats over De Nieuwe Poort.

Tijdens deze gratis toegankelijke bijeenkomsten krijg je een beeld van de plannen. Ook kun je je stem achterlaten op platform De Stem van Groningen. Lees meer, meld je aan voor één van de bijeenkomsten of laat je stem achter.
Agenda Landelijk Gebied voor mens, dier, plant en aarde
Agenda Landelijk Gebied voor mens, dier, plant en aarde
Het landelijk gebied staat onder druk. Het staat voor grote uitdagingen op het gebied van natuur, klimaatverandering, voedselzekerheid en waterkwaliteit.

Het gemeentebestuur vindt dat er meer aandacht nodig is voor kringlooplandbouw, kortere voedselketens, het verbeteren van het aantal plant- en diersoorten, klimaatverandering en het verbeteren van dierenwelzijn. Ons doel is een aantrekkelijk landelijk gebied waar mens, dier, plant en aarde elkaar aanvullen en versterken.

Daarom hebben we een Agenda Landelijk Gebied gemaakt. Hierin schrijven we wat de gemeente Groningen belangrijk vindt en wat we willen doen. We bespreken deze agenda met de provincie en het Rijk en met boeren en natuurorganisaties. Lees meer over de Agenda Landelijk Gebied op onze website.
Stadjerspas en SPOT Groningen bundelen krachten
Stadjerspas en SPOT Groningen bundelen krachten
Stadjerspas en SPOT Groningen stellen samen driehonderd bonnen beschikbaar voor Stadjerspashouders. Voor een bedrag van 5 euro kunnen pashouders met deze bonnen een voorstelling of concert naar keuze bijwonen bij SPOT Groningen. De actie dient als proef voor mensen die graag naar het theater willen, maar voor wie een bezoek anders wellicht niet mogelijk is.

De start van de proef is tevens de start van het jubileumjaar van Stadjerspas. Al 25 jaar lang zet Stadjerspas zich in voor de toegankelijkheid van voorzieningen in de regio. Het jubileumjaar wordt het hele jaar door gevierd met verschillende activiteiten voor pashouders. Bonnen kunnen door pashouders vanaf 14 februari worden aangevraagd via de website van Stadjerspas.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook