Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 25 september 2020

Paterswoldsemeer straks onderdeel Natuurnetwerk Nederland
De provincie Groningen laat in 2021 de omgeving van de Meerweg, aan de oostkant van het Paterswoldsemeer, inrichten voor natuur. Deze ecologische zone is onderdeel van de verbinding tussen de natuur bij het Leekstermeer en het Zuidlaardermeer en wordt daarmee onderdeel van het Natuurnetwerk Nederland. Dit najaar worden de vergunningen aangevraagd en liggen de plannen ter inzage. Naar verwachting starten de werkzaamheden in de loop van 2021.

De Europese Unie draagt bij in de kosten van de inrichting. Op donderdag 8 oktober organiseren de provincie Groningen, waterschap Noorderzijlvest en Meerschap Paterswolde een informatieavond over de inrichtingsplannen. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Groningen.

Nieuwe coronamaatregelen Veiligheidsregio Groningen
In acht veiligheidsregio’s is een sterke toename te zien in het aantal besmettingen met het coronavirus. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. In navolging van zes andere regio’s heeft het kabinet nog eens acht veiligheidsregio’s, waaronder de veiligheidsregio Groningen, ingedeeld in de categorie ‘zorgelijk’ (niveau 2). Lees verder op de website van Veiligheidsregio Groningen.
Zaterdag 26 september is het Burendag
Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag van september gevierd. Het is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Burendag is dit jaar wel net iets anders dan anders; we houden voldoende afstand en we vieren het op een veilige manier, voor de deur. Maar ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je samen met je buren kunt ondernemen.

Aan de Essenlande in Haren organiseren ze bijvoorbeeld een barbecue, met bingo en een Disneyfilm. En de Grootslaan in Haren organiseert een straatbarbecue met activiteiten speciaal voor de kinderen. Maar er is veel meer te doen. Ga naar de website van Burendag en kijk wat er in jouw buurt te doen is.

Leefbaarheidsonderzoek onder alle inwoners
In september en begin oktober krijgen alle volwassen inwoners van de gemeente Groningen een brief van burgemeester Koen Schuiling waarin hij vraagt mee te doen aan het tweejaarlijkse leefbaarheidsonderzoek van de gemeente. Bij een groot aantal inwoners is deze brief onbedoeld voor een tweede keer bezorgd. Onze excuses hiervoor. Heb je de brief twee keer gekregen maar had je de enquête al ingevuld? Dan kan de brief bij het oud papier. Had je de enquête nog niet ingevuld, wil je dit dan alsnog doen?

De uitkomsten van dit onderzoek worden door de gemeente gebruikt bij het maken van beleid en plannen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbureau van de gemeente, OIS (Onderzoek, Informatie en Statistiek). In dit filmpje legt burgemeester Koen Schuiling waarom het de moeite waard is om de enquête in te vullen.

Gemeente vervangt lichtmasten sportparken
Uit een steekproef bij 79 lichtmasten op de gemeentelijke sportparken blijkt dat bij 55 daarvan de veiligheid in het geding is. In afwachting van een onderzoek naar alle 464 lichtmasten mogen verenigingen en huurders uit voorzorg bij windkracht 6 en bij onweer de sportvelden niet gebruiken. Zodra de situatie op elk sportpark in kaart is gebracht, zal de gemeente de verenigingen informeren of de masten rondom hun sportpark op korte termijn vervangen moeten worden of dat de situatie veilig is. De resultaten van dit onderzoek worden begin oktober verwacht. Lees meer op onze website.
Gemeente wil speelplekken in binnenstad in kaart brengen
Op welke plekken in de binnenstad van Groningen kunnen kinderen leuk spelen en waar kan het beter? Dat wil de gemeente graag horen van kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere bewoners en bezoekers van de binnenstad. Ook de dichtbebouwde binnenstad moet iedereen uitnodigen om in beweging te komen en/of te spelen. Het doel van de enquête is om een online speelkaart van de binnenstad te maken. Daarop staan straks niet alleen speeltuintjes (die zijn er met name in de Binnenstad-Oost) maar ook andere plekken die geschikt zijn om te spelen zoals het groen van het Martinikerkhof of een muurtje waar je overheen kunt lopen. Doe daarom mee aan de enquête!

Een kaart van alle speeltuinen in de hele gemeente is er al, die vind je hier.

Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.

Deel deze nieuwsbrief op:

Praat mee over dit bericht via Facebook