Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 25 maart 2022

Nieuwsbrief Haren
25 maart 2022
Wat kan jij met Hout van Hier?
Wat kan jij met Hout van Hier?
Jarenlang stond hij fier aan de Duinweg, maar onlangs moest deze zomereik om veiligheidsredenen worden gekapt. De stam wordt nu – samen met 117 andere stammen! – gratis beschikbaar gesteld aan geïnteresseerde ondernemers, instellingen en particulieren uit de gemeente. Het gaat dus om recent gekapt, onbewerkt hout van diverse boomsoorten. Met het project Hout van Hier probeert de gemeente een duurzame bestemming te vinden voor dit zogeheten A-hout. Heb jij een bedrijf of plan of project dat bijdraagt aan een duurzaam, sociaal en afvalvrij Groningen? Dan kom je vast in aanmerking voor een stam naar keuze. Kijk voor alle informatie op deze website.
Ring Zuid vanaf maandag afgesloten, van Europaweg naar Hereweg kan nog wel
Ring Zuid vanaf maandag afgesloten, van Europaweg naar Hereweg kan nog wel
Vanaf maandag 28 maart zijn op het Julianaplein de rijbanen tussen Drachten-Hoogezand en tussen Assen-Hoogezand in beide richtingen dicht. Tegelijkertijd wordt de gehele zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen afgesloten. Alleen de verbinding vanaf de Europaweg naar de Hereweg is open. Dit duurt tot maandag 9 mei. Tot vrijdag 6 mei kun je nog wel vanuit de richting Assen naar Drachten rijden en andersom. Lees er meer over op groningenbereikbaar.nl.
Maak gratis gebruik van fietsenstalling Nieuwe Markt of Grote Markt
Maak gratis gebruik van fietsenstalling Nieuwe Markt of Grote Markt
Parkeer jij je fiets in het gebied tussen de groene stippellijntjes op de kaart niet in een rek, fietsvak of stalling? Dan loop je kans dat we ‘m wegbrengen naar het fietsdepot Damsterplein. Wil je dit niet? Zet ‘m dan bijvoorbeeld in onze fietsenstalling Nieuwe Markt of Grote Markt (ingang: Oude Ebbingestraat). Kijk voor meer informatie op onze website.
Gezocht: duurzame woningen voor Duurzame Huizendag
Gezocht: duurzame woningen voor Duurzame Huizendag
Heb jij een energiezuinig huis, een klimaatvriendelijke tuin of woon je aardgasvrij? En vind jij het leuk om met jouw ervaringen anderen op weg te helpen? Open dan de deuren van je huis en doe mee aan de Duurzame Huizendag op 11 juni 2022.

Het Energieloket Groningen van de gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power zorgen voor de organisatie. Jij zorgt voor de sfeer, de verhalen en informatie over jouw duurzame toepassingen. Bezoekers leren zo uit eerste hand meer over verduurzamen. Dit was bij de vorige edities een groot succes. Daarom organiseren het Energieloket en Grunneger Power dit jaar niet één maar twee Duurzame Huizendagen. Op 11 juni en 8 oktober. Beide vol duurzaamheid en met focus op het seizoen. Zo is er in het voorjaar meer inspiratie over tuinen en in het najaar meer over verwarming.  

Lijkt het jou wat? Of ken je iemand die hieraan mee wil doen? Meld je dan vóór 6 april aan via het Google Formulier. Er is voor beide edities nog ruimte. Wil je meer weten? Bel dan met Fenna Visser van Grunneger Power: 06 2895 9474.
Groningen doet zaterdag licht uit tijdens Earth Hour
Groningen doet zaterdag licht uit tijdens Earth Hour
De gemeente Groningen doet dit weekend weer mee aan Earth Hour. Tijdens deze wereldwijde actie doven bedrijven, organisaties en overheden op zaterdag 26 maart vanaf 20.30 uur een uur lang de verlichting van hun gebouwen. Earth Hour vraagt aandacht voor de kwetsbare natuur op aarde. De gemeente kiest er dit jaar voor om de verlichting van het stadhuis, provinciehuis, de Martinitoren, toren van de Der Aa-kerk, stadsmarkeringen en een aantal bruggen uit te zetten. Kijk voor meer informatie op de website van het Wereld Natuur Fonds.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook