Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 24 maart 2023

Nieuwsbrief Haren
24 maart 2023
Snelheidsdisplays op Zuidveld
Snelheidsdisplays op Zuidveld
In het buitengebied tussen Onnen en Midlaren ligt de weg die respectievelijk Dorpsweg, Zuidveld en Lageweg heet. Op deze weg wordt te hard gereden. Het traject kent gevaarlijke verkeerssituaties door verschillende slecht zichtbare zijwegen en opritten van woningen. Aanwonenden kunnen weinig tot niets zien als zij de weg op willen rijden. Om de snelheid omlaag te brengen, hangen er de komende weken snelheidsdisplays op Zuidveld om bestuurders op hun snelheid te wijzen.

Foto: Google Streetview
A28 twee weekenden dicht richting Assen
A28 twee weekenden dicht richting Assen
Aanpak Ring Zuid gaat komend weekend en het weekend erna aan de slag op de westzijde van de A28, richting Haren. Ze gaan de weg hier de nieuwe, definitieve inrichting geven. De A28 is hiervoor dicht vanaf het Julianaplein tot afrit 39 (Groningen/Zuid).

Dit gebeurt in de weekenden, omdat de A28 op doordeweekse dagen open moet blijven. Het gaat om vrijdag 24 maart 22:00 uur tot maandag 27 maart 06:00 uur. En vrijdag 31 maart 22:00 uur tot maandag 3 april 06:00 uur. De A28-oprit van de Brailleweg richting Haren is ook dicht. Verkeer wordt omgeleid via Laan Corpus den Hoorn. Tijdens deze weekenden zijn er ook andere stremmingen. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.
NK Tegelwippen in gehele gemeente weer van start
NK Tegelwippen in gehele gemeente weer van start
De gemeente Groningen doet ook dit jaar mee aan het jaarlijkse NK Tegelwippen. Doel is dat inwoners zoveel mogelijk tegels en stenen vervangen door gras, bloemenperken, struiken, bomen en geveltuinen. Het NK Tegelwippen, waaraan ruim 150 gemeenten meedoen, loopt tot 31 oktober.

Wethouder Groen en Klimaatadaptatie Mirjam Wijnja (op de foto rechts) gaf afgelopen dinsdag in de Oosterparkwijk het startschot voor het tegelwippen. Ze hielp daar het buurttuinteam met het verwijderen van tegels bij wijkcentrum ‘bij Van Houten’. Het betegelde plein bij dit voormalige schoolgebouw toveren vrijwilligers deels om tot een groene oase. Kijk voor meer informatie op onze website.
Minder belasting betalen? Vraag kwijtschelding aan
Minder belasting betalen? Vraag kwijtschelding aan
Heb je een laag inkomen? En weinig spaargeld of ander vermogen? Vraag dan kwijtschelding aan. Dan hoef je weinig of geen gemeentelijke belasting te betalen. De gemeente Groningen heeft de regels voor kwijtschelding versoepeld. Kwijtschelding vraag je aan bij het Noordelijk Belastingkantoor.
Energietoeslag 2023: automatisch 500 euro op je rekening
Energietoeslag 2023: automatisch 500 euro op je rekening
Heb je in 2022 de energietoeslag van 1.300 euro gekregen? Dan krijg je eind april automatisch 500 euro op je rekening. Voor de energietoeslag 2023 komt in juli 2023 nieuwe landelijke wetgeving. Gemeenten mogen nu nog niet het totaalbedrag van 1.300 euro uitkeren. Wél mogen ze nu al 500 euro van dit totaalbedrag uitkeren aan de inwoners die ook in aanmerking kwamen voor de energietoeslag voor 2022. Kijk voor meer informatie op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook