Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 23 september 2022

Nieuwsbrief Haren
23 september 2022
Wind Design & Build gaat nieuwe gymzaal De Meet bouwen
Wind Design & Build gaat nieuwe gymzaal De Meet bouwen
In november 2020 is gymzaal De Meet in Haren afgebrand. De gymzaal werd overdag gebruikt door de basisscholen CBS De Borg, OBS De Wissel en GBS Het Mozaïek en in de avonduren verhuurd door Sport050. De afgelopen periode is de aanbestedingsprocedure doorlopen voor de bouw van een nieuwe gymzaal. Door de beoordelingscommissie is Wind Design & Build uit Drachten als meest geschikte partij beoordeeld. De gemeente Groningen heeft dan ook besloten om de herbouw van de gymzaal De Meet in Haren te gunnen aan Wind Design & Build. Lees meer in het nieuwsbericht op onze website.
Cursus Digisterker in Haren
Cursus Digisterker in Haren
Wil je meer weten over de digitale overheid en wat je daar allemaal mee kunt? Meld je dan aan bij de cursus Digisterker. De eerstvolgende cursus vindt plaats in de Forumbibliotheek in Haren op 11, 18 en 25 oktober tussen 19:00 – 21:00 uur.
Met de cursus Digisterker leer je gebruik te maken van de digitale service van de overheid. Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Getrainde medewerkers helpen jou daarbij. Je krijgt een werkboek en tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Kijk voor meer informatie op de website van Forum.
Doe 24 september mee aan Burendag
Doe 24 september mee aan Burendag
Morgen, zaterdag 24 september, is het weer Burendag. Burendag is de dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Zo is er een 2 straten barbecue tussen de Waterhuizenweg en Tussenziel, een ‘hapje drankje’ op de Windeweg, een ‘noaberschap’ bijeenkomst achter het Schoolpad en een rommelmarkt op de Achterhoeskamp. Kijk op de website van Burendag om te zien wat er in jouw buurt nog meer te doen is.
OOG TV duikt in de fijne kneepjes van het afval scheiden
OOG TV duikt in de fijne kneepjes van het afval scheiden
Afval minderen, afval scheiden. We hebben er allemaal bijna dagelijks mee te maken. Veel Groningers zijn er ronduit enthousiast mee bezig. Het gaat dan ook best goed met het afval scheiden in onze gemeente. Zo’n 62 procent van het huishoudelijke afval wordt al hergebruikt.

Tegelijkertijd zijn er ook een paar hardnekkige vragen en misverstanden rond het thema afval scheiden. Misverstanden die natuurlijk wel opgelost moeten worden willen we Groningen afvalvrij krijgen in 2030. Daarom vroegen we OOG TV om op onderzoek uit te gaan.

Mag zo’n kartonnen yoghurtpak nu wel of niet bij het oud papier? Bekijk het filmpje waarin deze vraag beantwoord wordt. Met dit soort vragen ging de OOG-verslaggever de straat op. Het resultaat is een serie video’s rond heel alledaagse vragen en met heel concrete antwoorden. Wat vooral opvalt: Groningers lijken zich er goed van bewust dat het afval van vandaag de grondstof van morgen is.
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
Op maandag 3 oktober begint de gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’ van de Groningse Kredietbank (GKB). Tijdens deze cursus leer je beter omgaan met geld. Hoe krijg je grip op jouw inkomsten en uitgaven? Wil je weten waarop je kunt bezuinigen? En heb je recht op extra inkomen? Op deze en andere vragen krijg je in de cursus antwoord. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook