Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren 22 januari 2021

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
Nieuwsbrief Haren
22 januari 2021
Eerste resultaten omgevingsvisie bekend
Eerste resultaten omgevingsvisie bekend
Onlangs vroegen we je mening over verschillende onderwerpen in het gebied rond Haren en Ten Boer. Ben je benieuwd naar wat hieruit kwam? Op onze website vind je een samenvatting.

We verzamelen deze informatie omdat we werken aan de omgevingsvisie. Daarin staan de ontwikkelingen voor de gemeente voor de komende 15 jaar beschreven. Zijn we volgens jou iets vergeten in deze samenvatting? Of hebben we iets niet goed weergegeven? Geef het dan vooral aan ons door via omgevingsvisie@groningen.nl. Dit kan tot en met maandag 1 februari.

Meepraten over het vervolg
Voor de stad Groningen was er al een omgevingsvisie. De komende tijd beginnen we met het bijwerken van de visie voor alle gebieden in de gemeente. Dit voorjaar vragen we inwoners te reageren op onderwerpen die voor de hele gemeente gelden. Daarna is het mogelijk om te reageren op de uitkomsten.

Hoe we dit gaan doen en wanneer je mee kan praten, lees je binnenkort in onze gebiedsnieuwsbrieven, via onze sociale media en op onze website.
Avondklok van 23 januari 21.00 uur tot 10 februari 4.30 uur
Avondklok van 23 januari 21.00 uur tot 10 februari 4.30 uur
De rijksoverheid heeft woensdag 20 januari zwaardere maatregelen aangekondigd om de corona-besmettingen af te remmen en de verspreiding van het virus te vertragen. Eén van die maatregelen is het instellen van een avondklok.

De avondklok geldt voor de periode van zaterdag 23 januari 2021 21.00 uur tot woensdag 10 februari 2021 04.30 uur. We vragen van alle inwoners dat zij tijdens deze periode dagelijks van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijven. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn.

Er zijn een paar uitzonderingen. Zo mag je in je eentje je aangelijnde hond uitlaten, en ook voor je werk mag je de straat op. Voor het laatste heb je het formulier ‘eigen verklaring avondklok’ én een werkgeversverklaring nodig. Kijk voor andere uitzonderingen en het downloaden van de verklaring op onze website of de website van de Rijksoverheid.
Digitale open dag ’t Clockhuys-CKC op 23 januari
Digitale open dag ’t Clockhuys-CKC op 23 januari
Morgen, zaterdag 23 januari, houdt ’t Clockhuys-CKC (Centrum voor Kunst en Cultuur) open huis. Vanwege de coronamaatregelen kun je dit jaar niet langskomen in het gebouw om instrumenten uit te proberen of om te kijken bij beeldende kunst of theater. Maar achter de schermen draait ’t Clockhuys-CKC wel volledig door. Bijna alle lessen en cursussen worden digitaal gegeven vanuit de huiskamers van de docenten. Daarom is de open dag ook vanuit deze huiskamers.

Tussen 10.30 en 16.30 uur zitten de docenten digitaal klaar om jou te woord te staan over lessen en cursussen. Wil je informatie over instrumenten, cursussen beeldende kunst of theater? Dan kun je inloggen via Zoom in verschillende tijdvakken. Ook de administratie is de hele dag online aanwezig om vragen te beantwoorden. De hele dag streamt ’t Clockhuys-CKC filmpjes op hun YouTubekanaal. Verder deelt Jan Willem Spakman een livestream, waarbij hij een grote striptekening zal gaan maken.

Wil je weten wanneer de docenten klaar zitten, hoe je kunt inloggen en hoe je de livestreams kunt volgen? Kijk dan op de website van ’t Clockhuys-CKC. Houd jij van muziek en kunst en mis je het contact? Dan ben je dit jaar extra welkom op deze speciale digitale open dag.

’t Clockhuys is het cultureel centrum van de gemeente en werkt samen met onder andere scholen, de Culturele Raad Haren, de Openbare Bibliotheek en Harense ondernemers.


Parallelweg Glimmen van 25 januari t/m 5 februari gedeeltelijk dicht voor autoverkeer
Parallelweg Glimmen van 25 januari t/m 5 februari gedeeltelijk dicht voor autoverkeer
De Parallelweg in Glimmen is van maandag 25 januari tot en met vrijdag 5 februari gedeeltelijk dicht voor autoverkeer. De afsluiting geldt tussen de Oude Schoolweg en de Zuidlaarderweg. Er zijn dan werkzaamheden aan kabels en leidingen. Deze beginnen 25 januari om 7.00 uur en zijn 5 februari om 16.00 uur klaar. Voetgangers en fietsers kunnen er wél langs. Dat geldt ook voor hulpdiensten met spoed. Ook kunnen bewoners hun huis gewoon bereiken. Je kunt een omleiding volgen. Deze staat met borden aangegeven.
Buitensportactiviteiten voor Harense kinderen
Buitensportactiviteiten voor Harense kinderen
Volgende week kunnen kinderen uit Haren weer meedoen aan buitensportactiviteiten georganiseerd door Sportcoach Haren. Zo is er op maandag sport en spel op de Koeman Playground. Op woensdag een trailrun in en rondom het Scharlakenbos. En op de vrijdag kickboksen bij gymzaal ‘Het Buut’. Kijk voor meer informatie op de website van Sportcoach Haren. Daar kun je je ook opgeven voor de activiteiten. Op de website staat elke week nieuw sportaanbod.

Tijdens de activiteiten wordt er uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM.
Adreswijziging doorgeven voor Tweede Kamerverkiezing
Adreswijziging doorgeven voor Tweede Kamerverkiezing
Op 17 maart 2021 worden de leden van de Tweede Kamer gekozen. De stempassen voor deze verkiezing stuurt de gemeente naar het adres waar je op 1 februari 2021 staat ingeschreven.

Ga je vóór 1 februari 2021 verhuizen? Geef dan je nieuwe adres zo spoedig mogelijk door aan de gemeente waar je naartoe verhuist. Je adreswijziging binnen de gemeente Groningen kun je doorgeven op de website van de gemeente met behulp van je DigiD.
Gemeente roept sportclubs met financiële problemen op zich te melden bij Sportloket
Gemeente roept sportclubs met financiële problemen op zich te melden bij Sportloket
De gemeente roept sportverenigingen op om zich vooral te melden bij het Sportloket als er financiële problemen zijn of dreigen vanwege het coronavirus. “We gaan graag in gesprek”, zegt sportwethouder Inge Jongman. “Zoals bekend zijn er landelijke steunmaatregelen, ook voor de sport. Maar we kunnen ons voorstellen nu kantines en veel sportaccommodaties nog gesloten zijn, dat het voor sportclubs steeds moeilijker wordt om de eindjes aan elkaar te knopen.”

Sportverenigingen kunnen zich melden bij het Sportloket. “Wacht hier niet te lang mee. Hoe eerder we ervan weten, hoe eerder we in gesprek kunnen”, aldus wethouder Jongman.
Mantelzorgers mogen tijdens avondklok op straat met verklaring
Mantelzorgers mogen tijdens avondklok op straat met verklaring
Mantelzorgers mogen tijdens de avondklok buiten zijn met een ‘verklaring noodzakelijke mantelzorg’. Deze verklaring is opgesteld in afstemming met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Deze verklaring is binnenkort te downloaden via de website van Mantelzorg NL.

Vul de gegevens in van jezelf en van degene voor wie je zorgt.
Geef ook aan voor welke noodzakelijke zorg je op pad moet (bijvoorbeeld uitkleden en in bed helpen, medicijnen helpen innemen). Print en onderteken het formulier en neem dit met je identiteitskaart mee als je tijdens de avondklok moet mantelzorgen. Dit formulier is slechts voor één avond geldig. Zorg je voor meerdere mensen? Vul voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.

Meer informatie vind je op de website van MantelzorgNL, bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas in Groningen (050 – 312 60 00) of de landelijke Mantelzorglijn (030 – 760 60 55).
Gezinnen uit de gemeente Groningen: doe mee met junior energiecoach
Gezinnen uit de gemeente Groningen: doe mee met junior energiecoach
‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. Gemeente Groningen zoekt gezinnen die willen meedoen aan het spel.

Duurzaamheid is voor de gemeente Groningen een belangrijk onderwerp. Om jong tot oud enthousiast te maken om energie te besparen én geld te verdienen is er Junior Energiecoach. Via dit spel leren kinderen en hun ouders/verzorgers op een leuke manier, door leerzame uitdagingen, puzzels, experimenten en winacties, waar ze energie kunnen besparen. Deelname is voor kinderen en hun ouders/verzorgers in de gemeente Groningen gratis.

Op lampenjacht en stekkerexpeditie
Vijf weken lang gaan gezinnen op ontdekkingsreis: van op ‘lampenjacht tot een stekkerexpeditie. Elke week is er een nieuw filmpje met een nieuwe opdracht. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches. Junior Energiecoach is voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar.

Gratis meedoen
In de gemeente Groningen kunnen gezinnen gratis meedoen. Het spel start op 27 februari. Gezinnen kunnen zich aanmelden op de website van Junior Energiecoach. Daar is ook meer informatie te vinden. Inschrijven tot en met 21 februari.
Gemeentelijke bomenkaart uitgebreid met snoeikaart 2021
Gemeentelijke bomenkaart uitgebreid met snoeikaart 2021
Inwoners van de gemeente Groningen kunnen op de gemeentelijke website via de bullet Gemeentelijke Bomenkaart bekijken waar binnen de gemeente het komend jaar bomen worden gesnoeid. Ook zijn er op deze bomenkaart de onderhoudsprojecten en herplantlocaties te vinden.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook