Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 20 oktober 2023

Nieuwsbrief Haren
20 oktober 2023
Wie geef jij een beetje energie cadeau?
Wie geef jij een beetje energie cadeau?
Ken jij iemand, die wel een beetje extra geld in de portemonnee kan gebruiken? Geef dan dit mooie ‘energiecadeau’! Duurzaam Groningen lanceert een campagne voor én door Groningers waarbij inwoners van de gemeente elkaar helpen om de energierekening te verlagen.

Met de koude dagen voor de deur, is een beetje gratis energie(advies) welkom voor iedereen. Daar kun jij een rol in gaan spelen door een ‘energiecadeau’ te geven aan een mede-Groninger. De energiecoaches van Duurzaam Groningen helpen met gratis tips en materialen zodat je met kleine aanpassingen energie en dus geld kunt besparen. Soms tot wel honderden euro’s per jaar. Boek je een energiecoach voor jezelf? Denk dan ook eens aan iemand die ook wel wat hulp kan gebruiken. Vraag het ‘energiecadeau’ aan je energiecoach en geef het door. Zelf geen energiecoach nodig, maar wél eentje cadeau geven? Op de website van Duurzaam Groningen lees je hoe je dat doet.

Werken bij de gemeente Groningen: Hier doe je het voor
Werken bij de gemeente Groningen: Hier doe je het voor
Bij de gemeente Groningen kun je inhoudelijk interessant werk doen met maatschappelijke impact. Daarom staat ‘Hier doe je het voor’ centraal in de werkgeverscampagne van de gemeente Groningen, die tot half december te zien is op verschillende plekken in onze gemeente en provincie.

De gemeente Groningen staat voor grote maatschappelijke opgaven. Om die goed te kunnen uitvoeren, heeft de organisatie gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers nodig die zich willen inzetten voor de gemeente en haar inwoners. Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen: je doet zichtbaar en zinvol werk voor al onze 235 duizend inwoners. Lees meer in het nieuwsbericht op onze website.
400 euro extra voor kosten chronische ziekte of beperking
400 euro extra voor kosten chronische ziekte of beperking
Maak je extra kosten door een chronische (langdurige) ziekte of een beperking? En was je bruto jaarinkomen in 2022 niet hoger dan:

  • Alleenstaande (ouder) zonder pensioen: 18.930 euro bruto;
  • Gehuwd/samenwonend zonder pensioen: 27.044 euro bruto;
  • Alleenstaande (ouder) met pensioen: 21.167 euro bruto;
  • Gehuwd/samenwonend met pensioen: 28.723 euro bruto.

Dan kun je mogelijk 400 euro extra geld (Meerkostenregeling) aanvragen. Lees meer op onze website. Vraag vóór 1 december de Meerkostenregeling aan! Dit extra geld heeft geen gevolgen voor je eventuele toeslagen.

Misschien zijn er nog meer toeslagen of regelingen waar je recht op hebt. Dan kun je maandelijks veel geld besparen. Lees meer op de website Dat geldt voor mij van De VoorzieningenWijzer.

Happy Huis Make-over gemist? Kijk nu terug
Happy Huis Make-over gemist? Kijk nu terug
Kun je je huis opnieuw inrichten met een beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een hoop afgedankte spullen? Deze week zag je op OOG TV, YouTube en ons eigen Facebookkanaal hoe Maaike Starreveld en studenten van het Alfa College deze uitdaging aangingen in de serie Happy Huis Make-over. Samen namen ze het huis van Berry onder handen.

Vrijdag 20 oktober is de grote dag: hoe zal Berry reageren op het eindresultaat? En houden zijn ouders het droog? Worden het tranen van geluk of van bittere teleurstelling? Je ziet het vrijdagavond op OOG TV, YouTube en ons eigen Facebookkanaal in Happy Huis Make-over. Aflevering gemist? Kijk dan terug op YouTube. De Happy Huis Make-over is onderdeel van de Week van het Afval, waarin Groningers elkaar helpen en inspireren om tot minder afval te komen.
Beppen over de buurt: talkshow over hoe Groningers willen dat hun wijk wordt onderhouden
Beppen over de buurt: talkshow over hoe Groningers willen dat hun wijk wordt onderhouden
Afgelopen tijd gingen medewerkers van de gemeente de straat op met de vraag: wat vind jij belangrijk aan het beheer van de openbare ruimte? Denk aan parken, speelplekken, straten en bomen. Er is een schat aan informatie opgehaald. In een talkshow op vrijdagavond 3 november om 20:00 uur in het Floreshuis horen we wat bewoners in die gesprekken hebben gezegd. Deelnemers in de zaal mogen hun mening geven aan de hand van groene en rode kaarten. Een panel bespreekt vervolgens de resultaten. Wat moet er volgens hen gebeuren?

Aan tafel Lieke Willems, adviseur openbare ruimte bij Planterra, lokale legende Piet van Dijken, Anne Valkengoed, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, Simran Singh namens de studentenverenigingen en een vertegenwoordiger van GoeieBuurt. De toegang is gratis. Locatie: Floresplein 19. De talkshow duurt een uur. Er geldt vol = vol.
Nieuwe stadsdichter gezocht
Nieuwe stadsdichter gezocht
In opdracht van de gemeente is NOORDWOORD op zoek naar een nieuwe stadsdichter. De stadsdichter brengt poëzie onder de aandacht van inwoners van Groningen. Hij of zij schrijft per jaar zes of meer gedichten voor verschillende Groningse aangelegenheden.

De afgelopen jaren zette Myron Hamming zich met veel enthousiasme in om poëzie onder de aandacht te brengen en om in zijn werk te verwoorden wat er leeft in de gemeente Groningen. In januari 2024 zit zijn termijn erop en start een nieuwe termijn van twee jaar. Denk je dat jij een goede kandidaat bent, of ken je een goede kandidaat? Kijk dan op de website van NOORDWOORD. Daar vind je meer informatie over de aanmeldprocedure. Je kunt je aanmelden tot 15 november. Elke Groningse dichter kan in aanmerking komen.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook