Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 2 juli 2021

Nieuwsbrief Haren
2 juli 2021
Wethouder Broeksma bezoekt Groene Parel-projecten
Wethouder Broeksma bezoekt Groene Parel-projecten
Gisteren bezocht wethouder Philip Broeksma twee Groene Parel-projecten in Haren. De eerste stop was de Botanicuslaan. Hier hing de wethouder een insectenhotel op. Dit is onderdeel van het project ‘Ruimte voor vogels en insecten in de Botanicuslaan’.

Daarna bezocht de wethouder de Hortus botanicus, waar hij een bordje bevestigde. Kijk voor meer informatie over de Groene Parel-projecten op de website Stem van Groningen.
Proefproject maaibeheer aan de Emmalaan in Haren
Proefproject maaibeheer aan de Emmalaan in Haren
De gemeente Groningen is gestart met een proefproject om op een paar plekken niet wekelijks, maar één keer per vier weken te maaien. Dat geeft bloemen een langere bloei, waarvan insecten en kleine zoogdieren profiteren. Er wordt gekeken hoe de samenstelling van planten en onkruiden zich ontwikkelt, waardoor er meer biodiversiteit van planten komt. In het najaar evalueert de gemeente de proef. Naast de Emmalaan in Haren zijn er proeflocaties in het Pioenpark in de Oosterparkwijk, het Joke Smitpad in het Hoornse Meer en de Wenckebachlaan in Corpus den Hoorn. Lees meer over ons maaibeleid op onze website.
College: op straat meer ruimte voor groen, sport, spel en ontmoeting
College: op straat meer ruimte voor groen, sport, spel en ontmoeting
Meer ruimte voor groen, sporten, spelen en ontmoeten. En minder plek voor geparkeerde auto’s en fietsen. Dat is het beeld in de voorlopige versie van de Leidraad Openbare Ruimte. Maandag 5 juli om 20.30 uur gaan de betrokken wethouders hierover in gesprek in Forum Groningen. Bekijk de Leidraad en volg maandag de livestream. Het inspiratiebeeld van de Westerse Drift geeft een indruk van hoe de openbare ruimte in de toekomst eruit zou kunnen gaan zien.
Nieuwe website Check050!
Nieuwe website Check050!
De website www.check050.nl van het kinder- en jongerenwerk van WIJ Groningen is compleet vernieuwd!

Neem vooral een kijkje, onder meer om te zien wat voor leuks er in elke wijk allemaal te doen is, gedurende de aanstaande vakantie.
Geen kind of jongere in Groningen hoeft zich te vervelen deze zomer (en daarbuiten trouwens evenmin).
Sterker nog: Voor de Groningse jeugd -van klein tot groot- is er vanalles en nog wat te doen in de gemeente.
Van sport, spel, kunst en cultuur tot persoonlijke ontwikkeling, feestjes, chillen, ontmoeting en recreatie.
Een duurzaam huis, zonder gedoe en verdienen door te besparen? Volg het webinar van het Energieloket Groningen
Een duurzaam huis, zonder gedoe en verdienen door te besparen? Volg het webinar van het Energieloket Groningen
Het vakantiegeld staat op de rekening. Er zijn subsidies voor inwoners in het aardbevingsgebied én voor iedereen is er een subsidie bij aanschaf vanaf twee duurzame maatregelen. Heb je de wens om je huis energiezuiniger te maken? Kom dan naar hét webinar van het Energieloket. Inwoners van de gemeente Groningen kunnen op 8 juli 2021 vanuit hun luie stoel leren hoe ze zonder gedoe maandelijks besparen op energie én op de vaste lasten. Meld je hier aan
 Visie op dienstverlening: inwoner en ondernemer centraal
Visie op dienstverlening: inwoner en ondernemer centraal
De gemeente Groningen stelt haar inwoners en ondernemers centraal. Contact met de gemeente is ingericht vanuit de beleving van de inwoner en ondernemer. Dat zijn, samengevat in twee zinnen, onze belangrijkste principes van dienstverlening. Het college heeft haar Visie op Dienstverlening, principes van dienstverlening 2021+ deze week vastgesteld.

B&W willen de kloof tussen de leefwereld van de burger en de procedurele wereld van de gemeente verkleinen. De dienstverlening door de gemeente gebeurt steeds meer online, maar de fysieke loketten blijven bestaan. Lees de brief aan de raad of de samenvatting van de visie op 1 A4’tje.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook