Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 2 december 2022

Nieuwsbrief Haren
2 december 2022
Verhuizing brandweer Haren
Verhuizing brandweer Haren
Afgelopen zaterdag is de brandweer in Haren verhuisd naar hun nieuwe kazerne aan het Felland. De brandweerlieden vierden de verhuizing met een optocht vanaf de oude kazerne aan de Westerse Drift. De optocht bestond naast brandweerlieden op de fiets ook uit vijf voertuigen, een boot en een oldtimer. De nieuwe kazerne heeft meer ruimte, is voorzien van moderne apparatuur en heeft een groot oefenterrein achter de kazerne. In 2023 volgt een officiële opening, dan is er ook open huis en kun je een kijkje nemen in de kazerne.
Leerlingen uit Haren leren op Onderwijsdag in Paviljoen Ring Zuid
Leerlingen uit Haren leren op Onderwijsdag in Paviljoen Ring Zuid
In Paviljoen Ring Zuid is maandag 21 november een onderwijsdag gehouden voor leerlingen van OBS De Wissel in Haren. De leerlingen deden een quiz over Aanpak Ring Zuid, bouwden hun eigen weg en namen een kijkje bovenop het Geheugenbalkon. Benieuwd naar de foto’s die gemaakt zijn tijdens de onderwijsdag? Kijk op de website van Aanpak Ring Zuid.
Oosterweg en Waterhuizerweg in Haren tijdelijk afgesloten ivm werkzaamheden
Oosterweg en Waterhuizerweg in Haren tijdelijk afgesloten ivm werkzaamheden
De Oosterweg in Haren is van 8 december 22:45 uur tot en met 9 december 06:00 uur tijdelijk afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden. De weg is dicht in beide richtingen. Om alsnog op plaats van bestemming te komen kun je de borden volgen. Naast werkzaamheden aan de Oosterweg is de Waterhuizerweg in deze periode ook afgesloten voor verkeer. Ook in verband met asfalteringswerkzaamheden. Ook hiervoor geldt: volg de borden zodat je alsnog op plaats van bestemming komt.
Sinterklaasfeest voor Oekraïense kinderen
Sinterklaasfeest voor Oekraïense kinderen
Morgen (zaterdag 3 december) komt Sinterklaas langs in het Nescio hotel Haren. Daar zijn alle kinderen uit Oekraïne die in de gemeentelijke opvang zitten van harte welkom! Het programma start om 13:00 uur, dan vertelt Piet over het sinterklaasfeest en komt Sinterklaas langs om samen spelletjes te doen met de kinderen. Van zaklopen tot pietengym en pepernoten stapelen: er is van alles te doen! Om 16:00 uur is het feest afgelopen en krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis. Tijdens de gehele middag is er uiteraard een tolk aanwezig.
“Vraag uitgebreide energietoeslag aan”
“Vraag uitgebreide energietoeslag aan”
“Vraag uitgebreide energietoeslag aan.” Dat is de oproep die wethouder Eelco Eikenaar doet aan inwoners met een iets hoger inkomen die eerst niet in aanmerking kwamen voor de energietoeslag. Voor deze inwoners is binnen het gemeentelijke hulppakket de regeling uitgebreid. “We zijn hard aan het werk om deze groep te bereiken en we zien ook veel aanvragen binnen komen. Maar we hebben het idee dat er meer mensen zijn die recht hebben op deze toeslag, dus schroom niet en vraag deze energietoeslag aan”, aldus de wethouder.

De gemeente is begin november gestart met het hulppakket. In het hulppakket staan maatregelen die nodig zijn om onze inwoners nú al te helpen bij problemen die veroorzaakt worden door de prijsstijgingen voor energie en levensonderhoud. Lees meer in het nieuwsbericht op onze website.
Controleer je WOZ-waarde van 2023
Controleer je WOZ-waarde van 2023
Vanaf 29 november 2022 kunnen particuliere woningeigenaren in de gemeente Groningen de voorlopige WOZ-waarde 2023 van hun woning online inzien en controleren. Woningeigenaren krijgen zo meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van hun woning en kunnen zelf controleren of de gegevens juist zijn. Ben je het er niet mee eens? Dan kun je dat direct doorgeven. Een taxateur gaat de melding beoordelen en eventueel meenemen in de definitieve WOZ-waarde voor 2023.

Controleer je WOZ-waarde op de website van het Noordelijk ​Belastingkantoor. Dit kan vanaf 29 november 2022 tot en met 18 januari 2023. Let op: Alleen personen die een aanslag ontvangen, kunnen inloggen.

Foto: Shutterstock
Huis verhuren aan toeristen? Registreer je woning
Huis verhuren aan toeristen? Registreer je woning
Vanaf 1 januari 2023 mogen alle inwoners hun eigen woning of woonboot maximaal 30 nachten per jaar verhuren aan toeristen. De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De voorwaarde is dat de woning wordt geregistreerd via de website van de gemeente en het registratienummer wordt opgenomen in de advertentie. Inwoners kunnen zich vanaf vandaag registreren.

Steeds meer woningen in Groningen en Haren worden een groot gedeelte of zelfs het gehele jaar verhuurd voor korte periodes aan toeristen. Dit gebeurt vaak via websites zoals Airbnb, Booking.com en Expedia. Continue korte verhuur van de volledige woning zorgt ervoor dat deze woningen niet beschikbaar zijn voor huiszoekenden en leidt regelmatig tot overlast in de woonwijk. Daarom kiest het gemeentebestuur voor maximaal 30 nachten per jaar. Zo wordt de woning hoofdzakelijk gebruikt als eigen woning. Lees meer in het nieuwsbericht op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook