Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 19 nov 2021

Nieuwsbrief Haren
19 november 2021
Pietengym in Haren en Glimmen
Pietengym in Haren en Glimmen
Wil jij net zo goed over daken kunnen klimmen en pakjes door de schoorsteen gooien als een echte Piet? Kom dan naar de Pietengym in Haren of Glimmen! Jongens en meisjes tussen de vier en acht jaar zijn welkom tijdens Pietengym. Je kunt meedoen op verschillende tijden en dagen: maandag 29 november, woensdag 1 december en vrijdag 3 december. Deelname is gratis. Meer informatie over de tijden, locaties en opgeven vind je op de website van Sportcoach Haren.
Opa kan trots zijn op grote opknapbeurt Boeremapark
Opa kan trots zijn op grote opknapbeurt Boeremapark
Zijn grootvader zorgde 40 jaar lang voor het Boeremapark. Als kind ging Cor Harms wel eens mee, de herten voeren. Nu woont hij al jaren zélf naast het park. Als voorzitter van Stichting Boeremapark is hij blij met het grootscheepse herstelplan dat de gemeente komend jaar uitvoert. Hij deed hiervoor de opening, samen met wijkwethouder Philip Broeksma. Lees het interview met Cor Harms op onze website.
Ondernemers in Haren gaan voor energiebesparing
Ondernemers in Haren gaan voor energiebesparing
De deur open laten staan, de kou binnenlaten en daardoor flink stoken: niet echt milieubewust. Vandaar dat wethouder Broeksma afgelopen donderdag 150 bordjes met ‘Natuurlijk zijn wij OPEN. De deur is alleen dicht om energie te besparen’ overhandigt in Haren. Daphne de Haan van de ondernemersvereniging neemt ze in ontvangst en deelt ze uit aan ondernemers. Zo wordt Haren weer een stukje milieuvriendelijker!
Groen schoolplein en minibos bij CBS de Borg
Groen schoolplein en minibos bij CBS de Borg
Vorige week heeft wethouder Glimina Chakor een minibos bij CBS de Borg in Haren geopend. Ook werd het groene schoolplein officieel in gebruik genomen. Het minibos zorgt voor verkoeling op warme dagen, stimuleert de biodiversiteit en heeft bovendien een educatieve functie voor de leerlingen van de school. Meer informatie vind je op onze website.
Vervanging vijf kunstgrasvelden in 2022
Vervanging vijf kunstgrasvelden in 2022
De gemeente Groningen wil in 2022 vijf kunstgrasvelden vervangen. Het gaat om vier voetbalvelden en één pupvoetbalveld op de sportparken Glimmen, het Noorden en de Koepel in Haren. De kunstgrasvelden worden ieder jaar gekeurd. Voor 2022 betekent dit dat acht velden de afschrijvingstermijn van twaalf jaar of langer hebben bereikt. Uit de keuring van dit jaar augustus is gebleken dat het noodzakelijk is dat vijf van de acht velden vervangen moeten worden. De levensduur van deze vijf velden is ten einde. Lees meer in het raadsvoorstel op onze website
Duurzame Huizendag
Duurzame Huizendag
Meer dan 120 inwoners trotseerden de regen tijdens de eerste editie van de Groningse Duurzame Huizendag.

Op die dag stonden de deuren van 15 deelnemende huizen open. De bewoners informeerden en inspireerden de bezoekers over de verduurzamingsmaatregelen die zij hadden getroffen. De meeste deelnemers bezochten meerdere huizen verspreid over de stad. Ook de twee Making City demohuizen in Paddepoel kregen heel wat aanloop op deze succesvolle dag.

Bewoner Marieke vertelt enthousiast: ”De bezoekers zijn zich aan het oriënteren wat ze zelf in hun eigen huis kunnen doen en hoe wij het hier opgelost hebben! Erg leuk!”. De deelnemers van deze eerste editie waren geïnteresseerd in allerlei aspecten rondom het verduurzamen van een woning, maar vooral in ervaringen van de deelnemende bewoners met warmtepompen.

De organisatie vindt de interesse naar meer smaken en overweegt volgende edities. Op youtube vind je een sfeerimpressie van de dag.
Bedankt!
Bedankt!
Met wie kan jij praten als het thuis niet fijn of veilig is? Bij wie kan jij je verhaal kwijt? Je buurvrouw? Je voetbalcoach of de kassière bij de buurtsuper? We helpen je graag deze persoon te bedanken. Ga naar watjijkandoen.nl/bedankactie en zet deze persoon in het zonnetje.
Controleer jouw WOZ-waarde 2022
Controleer jouw WOZ-waarde 2022
Vanaf 17 november 2021 kunnen particuliere woningeigenaren in de gemeente Groningen de voorlopige WOZ-waarde 2022 van hun woning online inzien en controleren.

Woningeigenaren
Woningeigenaren krijgen zo meer inzicht in de opbouw van de WOZ-waarde van hun woning en kunnen zelf controleren of de gegevens juist zijn. Ben je het er niet mee eens? Dan kan je dat direct doorgeven. Een taxateur gaat de melding beoordelen en eventueel meenemen in de definitieve WOZ-waarde voor 2022.

Inloggen
Controleer uw WOZ-waarde in MijnNoordelijkBelastingkantoor.nl.
Alleen personen met een WOZ-beschikking op naam kunnen inloggen. Je kan inloggen vanaf 17 november tot en met 1 december 2021.
Kijk voor meer informatie op de website van het Noordelijk Belastingkantoor.
Publiekscampagne tegen kindermishandeling
Publiekscampagne tegen kindermishandeling
Met de première van de videoclip en het muzieknummer “Zonnestralen” ging vanmiddag de nieuwe publiekscampagne tegen kindermishandeling van start. De campagne richt zich op omstanders. Het thema is “Wat jij kan doen”. De campagne laat zien wat omstanders kunnen doen bij een vermoeden dat het bij iemand thuis niet veilig is. Lees het hele artikel op onze website.
Groningen wil 600 extra bijstandsgerechtigden begeleiden
Groningen wil 600 extra bijstandsgerechtigden begeleiden
De gemeente Groningen wil per jaar 600 extra langdurig werklozen begeleiden om de stap te zetten naar werk, scholing of participatie. Met participatie wordt bijvoorbeeld het opdoen van werkervaring met behoud van uitkering bedoeld. Dat staat in het nieuwe Werk- en ontwikkelprogramma 2022-2025 dat het college heeft vastgesteld. Lees het hele artikel op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook