Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 18 november 2022

Nieuwsbrief Haren
18 november 2022
Intocht Sinterklaas en Sinterklaasfestival in Haren
Intocht Sinterklaas en Sinterklaasfestival in Haren
Hij komt, hij komt! Morgen (zaterdag 19 november) komt Sinterklaas weer naar Haren. De intocht van Sinterklaas en zijn pieten start om 13:30 uur bij de kruising Julianalaan. De stoet trekt verder over de Rijksstraatweg naar het Raadhuisplein. Bij aankomst op het Raadhuisplein (rond 15:00 uur) zal daar een podiumshow beginnen. Genoeg tijd om naar Sinterklaas te zwaaien dus!

Op zaterdag 26 november kunnen de kinderen ook nog op bezoek bij Sint en Piet. Van 10:00 tot 16:00 uur is dan het Sinterklaasfestival. Deze middag kunnen de kinderen allerlei dingen leren op de Pietenschool. Van zaklopen, tot pakjeswerpen en daklopen: en na afloop natuurlijk een kleine verrassing.  Meer informatie vind je op de website van Ervaar Haren, hier kun je je ook aanmelden.
Stremmingen Vondellaan en Nesciolaan Haren
Stremmingen Vondellaan en Nesciolaan Haren
Van maandag 28 november 07:00 uur tot vrijdag 9 december 16:00 uur zijn de Vondellaan en Nesciolaan gestremd in verband met werkzaamheden aan het gasleidingnet. De wegen zijn dicht in beide richtingen, zowel fietsers als automobilisten kunnen de omleidingsroute volgen.
Nieuwe gymzaal De Meet in Haren
Nieuwe gymzaal De Meet in Haren
In november 2020 is gymzaal De Meet in Haren afgebrand. De gymzaal werd overdag gebruikt door de basisscholen CBS De Borg, OBS De Wissel en GBS Het Mozaïek en in de avonduren verhuurd door Sport050. Er gaat een nieuwe gymzaal worden gebouwd ter vervanging. Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwe gymzaal in het 3e kwartaal van 2023 opgeleverd. Meer informatie over hoe de gymzaal eruit gaat zien vind je op de website van Sport050.
Uilenkasten bij Wijkpost Haren
Uilenkasten bij Wijkpost Haren
Uilen zijn leuk en vooral erg nuttig. Ze eten verschillende prooidieren, maar vooral muizen. Soms wel 6 muizen per dag. De uilen hebben het zwaar in Nederland. Veel nestgelegenheden, zoals in oude bomen en oude panden zijn in de loop van de tijd verdwenen. Om daar iets tegen te doen, zijn er bij de Wijkpost Haren de afgelopen weken 3 uilenkasten geplaatst in een oude zoutloods en in een boom op het terrein van de wijkpost. Hopelijk komt er binnenkort een uilenpaar op de Wijkpost.
Twijfelt u? Vraag toch de energietoeslag aan!
Twijfelt u? Vraag toch de energietoeslag aan!
In het hulppakket van de gemeente Groningen staan twee regelingen energietoeslag. Een extra toeslag van 200 euro boven op de toeslag van 1.300 euro vanuit het Rijk. Én een energietoeslag van 600 euro voor inwoners met een inkomen tussen de 120% en 140% van de bijstandsnorm. Twijfel je of je recht hebt op energietoeslag? Dan kun je het beste gewoon een aanvraag indienen. De aanvraag voor energietoeslag is nog mogelijk tot en met 31 december 2022. Meer informatie over de energietoeslag vind je op de website, hier kun je ook het aanvraagformulier invullen.
Nieuwe vorm van ontmoeting inwoners en raadsleden
Nieuwe vorm van ontmoeting inwoners en raadsleden
Een praatje maken met de raadsleden van de gemeente Groningen? Dat kan! Vanaf 23 november kun je op woensdagavonden binnenlopen op het Stadhuis en je vragen stellen over allerlei verschillende onderwerpen en thema’s. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken of je aan te melden.Tijdens de wekelijkse Politieke Woensdag in het Stadhuis wordt er standaard een half uur (20:30 -21:00 uur) vrijgehouden voor het gesprek tussen inwoners en raadsleden. Inwoners en organisaties kunnen dan ook een presentatie houden om ideeën en plannen met raadsleden te delen. Meer informatie op de website van de gemeenteraad van Groningen.
Gratis energiehulp voor huurders
Gratis energiehulp voor huurders
Veel woningcorporaties zijn druk bezig om hun woningen flink te verduurzamen, maar nog niet voor iedere huurder komt dat deze winter op tijd. Om die huurders te helpen staat hun woningcorporatie samen met Duurzaam Groningen en haar energiecoaches en Energieklusbus klaar om met gratis simpele oplossingen toch een groot verschil te kunnen maken. Zo vergroten ze hun wooncomfort én besparen ze op hun energierekening! Huurders die in aanmerking komen ontvangen een brief van hun woningcorporatie. Heb jij geen brief ontvangen en wil jij ook energie besparen of gratis hulp? Ga dan naar de website van Duurzaam Groningen.  
Gemeenteraad wil Groningse Dag van de Vrijwilliger
Gemeenteraad wil Groningse Dag van de Vrijwilliger
De gemeente organiseert op 7 december volgend jaar voor het eerst een Dag van de Vrijwilliger. De gemeenteraad stemde met dit idee vanuit de eigen raad in om vrijwilligerswerk te waarderen en te stimuleren. In de raad zijn zorgen over het afnemende aantal vrijwilligers. Meer informatie op de website van de gemeenteraad.

Volledige kwijtschelding afvalstoffenheffing laagste inkomens
Volledige kwijtschelding afvalstoffenheffing laagste inkomens
Zo’n 6.000 huishoudens in de gemeente Groningen met een laag inkomen krijgen in 2023 de afvalstoffenheffing volledig kwijtgescholden. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Het komt per huishouden neer op gemiddeld 133 euro extra kwijtschelding. Het raadsbesluit moet verder helpen voorkomen dat Groningers met een lager inkomen door de hoge energieprijzen en dure boodschappen in financiële problemen komen. Meer informatie op de website van de gemeenteraad.
Junior Energiecoach diploma’s uitgereikt
Junior Energiecoach diploma’s uitgereikt
Welke apparaten slurpen de meeste stroom? Hoeveel lampen branden er in jouw huis? Junior Energiecoach daagt kinderen en hun gezin uit. Met proefjes, puzzels en spelletjes ontdek je waar je kunt besparen. Kinderburgemeesters Fatoumata en Finn hebben Junior Energiecoach diploma’s uitgereikt aan de Welpen van Scoutinggroep De Zwervers uit Groningen. De Welpen waren fanatiek in het energiespel. Behalve het diploma kreeg iedere welp ook nog een speciale badge. Het was een superleuke middag met trotse kinderen. Binnenkort start er weer een nieuwe Junior Energiecoach: je kunt je alvast voorinschrijven op de website
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook