Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 18 maart 2022

Nieuwsbrief Haren
18 maart 2022
Inloopavond Speelplek in Maarwold
Inloopavond Speelplek in Maarwold
Op 23 maart wordt een inloopavond gehouden over spelen in Maarwold. Er ligt al een eerder gemaakt idee voor de invulling van het terrein naast sportzaal Het Buut. We horen van direct omwonenden en buurtbewoners graag wat zij van dit idee vinden en welke ideeën, tips of wensen er zijn.

Naast het plan dat eerder al is gemaakt door een groep buurtbewoners hebben kinderen moodboards gemaakt van hun ideale speelplek. Die laten we ook zien als inspiratie voor de speelplek die komt op het terrein naast het Buut.

U bent van harte uitgenodigd op 23 maart tussen 19.30 en 21.00 uur in sportzaal Het Buut aan de Hemsterhuislaan 10 in Haren.
Opvang van Oekraïense vluchtelingen in eigen huis
Opvang van Oekraïense vluchtelingen in eigen huis
Houd rekening met inschrijving in gemeentelijke basisregistratie
Vang je op dit moment vluchtelingen uit Oekraine op in jouw eigen huis? Of ben je dat binnenkort van plan?  Houd er dan rekening mee dat de vluchtelingen zich op jouw adres moeten laten inschrijven in de gemeente.
Als je gastgezin bent, kan je hiervoor een afspraak maken via de website van de gemeente Groningen.

Het is voor de inschrijving belangrijk dat iedereen die moet worden ingeschreven meekomt naar de afspraak, ook minderjarige kinderen.  
Neem hierbij alle documenten mee waaruit de persoonsgegevens blijken. Bijvoorbeeld: een Oekraïens paspoort, binnenlandse identiteitskaart en/of akten. Kinderen die geen documenten hebben worden ook ingeschreven als één van de ouders een paspoort of binnenlandse identiteitskaart heeft.
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
Uitslag gemeenteraadsverkiezingen
Afgelopen woensdag waren de gemeenteraadsverkiezingen. Op onze website vind je de voorlopige uitslag. Op maandag 21 maart om 10 uur wordt de definitieve uitslag vastgesteld.
Fietsenstalling Grote Markt is open
Fietsenstalling Grote Markt is open
De fietsenstalling Grote Markt onder het Groot Handelshuis (de voormalige V&D) is deze week opengegaan. De stalling is 7 dagen per week, 24 uur per dag open en is gratis te gebruiken. Er is plek voor 1.500 fietsen, er zijn voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen en er is een servicemedewerker aanwezig. Kijk voor meer informatie op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook