Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren 18 december 2020

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.

Nieuwsbrief Haren

18 december 2020

Route fietspad Witte Molen-De Punt bekend

Voor het fietsdeeltraject Witte Molen-De Punt hebben de colleges van de gemeente en provincie Groningen de voorkeursroute vastgesteld. Deze route, onderdeel van de doorfietsroute Assen-Groningen, loopt parallel aan het Noord-Willemskanaal. Van de Witte Molen en de Oosterbroekbrug volgt het fietspad de oostelijke kade, tussen de Oosterbroekbrug en de sluis bij De Punt de westelijke kade. Deze variant is behalve voor fietsers ook optimaal voor de versterking van de natuurwaarden in de Glimmermadepolder.

(Dorps)wethouder Verkeer en Vervoer Philip Broeksma: “Deze nieuwe doorfietsroute maakt het aantrekkelijker om tussen Groningen en Assen vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Fietsen wordt prettiger en sneller door brede en comfortabele fietspaden met weinig tot geen verkeerslichten.” De route draagt bij aan een goede bereikbaarheid van de Regio Groningen-Assen, stimuleert bewegen en geeft een impuls voor de sector toerisme en recreatie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Klein Chemisch Afval-depot Haren gesloten

Vanwege de nieuwe coronaregels is het Klein Chemisch Afval-depot in Haren gesloten tot en met dinsdag 19 januari. Wil je voor die tijd je chemisch afval kwijt? Breng het dan – gratis – naar de afvalbrengstations aan de Electronstraat 2 of de Duinkerkenstraat 99 (foto). Kijk voor meer informatie op onze website.

Milieustraat oudejaarsdag om 15.00 uur gesloten

De Milieustraat in Haren is op donderdag 31 december (oudejaarsdag) om 15.00 uur gesloten. Op vrijdag 1 januari is de Milieustraat de hele dag gesloten. Zaterdag 2 januari kun je er weer terecht. Kijk voor meer informatie op onze website.

Voorwaarden voor het afschieten van carbid

Terwijl er veel niet meer mag in deze tijd, is carbidschieten in Haren nog wel toegestaan. Hiervoor gelden wel een aantal regels.

Carbidschieten is alleen toegestaan:
• op een erf en buiten de bebouwde kom
• tussen 31 december 10.00 uur en 1 januari 2.00 uur
• als het veilig kan
• als het schietterrein ‘s avonds goed verlicht is
• als bij het schieten op eigen terrein er minimaal een schootsveld van ten minste 75 meter is
• als de afstand tot gebouwen van anderen tenminste 100 meter is
• met niet meer dan twee melkbussen van maximaal 60 liter
Verder mogen er naast de eigenaar van het erf twee personen aanwezig zijn. Ten minste één van deze personen is meerderjarig en hij of zij zorgt ervoor dat de regels worden nageleefd. Vanzelfsprekend houden alle aanwezigen 1,5 meter afstand van elkaar.

Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, zorgen we met zijn allen voor een veilige jaarwisseling die coronaproof is. Kijk voor meer informatie over veilig carbidschieten op de website Wie is de Bock. De BOCK – Bewust Oplettende Carbid Knaller – is een ervaren carbidschieter die toekijkt op de uitvoering van het carbidschieten. En dat niet alleen. Want de Bock let dit jaar óók op de coronamaatregelen, houdt anderhalve meter afstand en zorgt ervoor dat de grootte van de groep klopt met de coronaregels. Zo houden we oog voor de gezondheid tijdens en ná de jaarwisseling.

Grong: activiteiten voor jongeren tijdens de kerstvakantie

Voor iedereen die tijdens de lockdown niet stil wil zitten maar wat leuks wil doen is er grong.nl! De kerstvakantie kan, ondanks corona, nog best leuk worden. Via deze website kun je je namelijk aanmelden voor heel veel activiteiten. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de coronamaatregelen zodat je op een veilige manier kunt meedoen.

Op het programma staan o.a.: kickboksen, online kerst bootcamp en portret schilderen. Heb je zelf een leuk idee voor een activiteit? Laat het ons weten en we kijken of we dit voor jou en andere inwoners van de gemeente Groningen kunnen organiseren. Veel plezier!

Gemeente investeert miljoenen in meer, beter en bereikbaar groen

Groningen investeert de komende vijf jaar ruim 24 miljoen euro in het vergroenen en klimaatadaptief maken van de gemeente. In het deze week vastgestelde Uitvoeringsplan Groen staat beschreven hoe de ambities van het college in de praktijk worden gebracht. De gemeente investeert bijvoorbeeld 3,5 miljoen euro in extra bomen en er is vijf miljoen euro gereserveerd voor onder andere de aanpak van ‘klimaatkwetsbare’ wijken als Paddepoel, Vinkhuizen en Hoogkerk. Lees meer op onze website.

Feestdagen vieren en corona

Vier Kerst en oud en nieuw zoveel mogelijk thuis, met je eigen gezin of huisgenoten. Nederland is in lockdown tegen de verspreiding van het coronavirus. We kunnen de feestdagen dus helaas niet vieren zoals we dat altijd graag doen. Veel winkels zijn dicht. Evenementen, feesten en activiteiten op locatie zijn niet toegestaan. Ook is er een verbod op vuurwerk. Carbid schieten mag buiten de bebouwde kom onder strenge voorwaarden.

Burgemeester Koen Schuiling: “Maak het thuis gezellig, wens je buren gelukkig nieuwjaar over de haag en beperk het vuurwerk tot de sterretjes die je wellicht nog had liggen. Met ieders medewerking maken we er een veilige en toch gezellige jaarwisseling van. Met elkaar komen we uit deze moeilijke tijd.”

In de aanloop naar oud en nieuw en tijdens de jaarwisseling zijn de medewerkers van WIJ Groningen veel aanwezig in de buurten. Ze maken rondes door de wijk. Ook hebben zij overleg met o.a. verenigingen, speeltuinen, buurthuizen en organisaties. Heb je vragen, ideeën of zorgen? Neem dan contact op met het WIJ-team in de buurt.

Overlast kun je melden bij het Meldpunt Overlast en Zorg. Ervaar je ernstige overlast en denk je dat ingrijpen door de politie nodig is? Bel de politie: 0900-8844. Bij acuut gevaar bel je 112. Kijk voor meer informatie op onze website.

Papier- en textielcontainers rond jaarwisseling dicht

Vanaf maandag 21 december verwijdert de gemeente de bovengrondse papier- en textielcontainers. Deze worden uiterlijk 11 januari teruggeplaatst.

De ondergrondse papiercontainers worden vanaf maandag 28 december afgesloten. Dit gebeurt voor de veiligheid tijdens oud en nieuw. Je kunt dan geen oud papier of textiel inleveren bij deze containers. We vragen je vriendelijk geen oud papier of textiel neer te zetten bij afgesloten containers of op de plek van verwijderde containers. Op zaterdag 2 januari gaan deze containers weer open.

We raden je aan om je eigen afvalcontainers tijdens de jaarwisseling binnen of achter je huis te zetten. Dan kunnen ze niet vernield worden.

In de kerstvakantie geen Nieuwsbrief Haren

De komende twee weken verschijnt Nieuwsbrief Haren niet. Vrijdag 8 januari krijg je deze nieuwsbrief weer.

Foto: Kiek van Siek

Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.

Deel deze nieuwsbrief op:

Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.

Verzonden met iWink Mailer | Doorsturen | Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook