Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 17 maart 2023

Nieuwsbrief Haren
17 maart 2023
Start bouwwerkzaamheden Peter Petersenschool
Start bouwwerkzaamheden Peter Petersenschool
De werkzaamheden voor de uitbreiding van de Peter Petersenschool aan de Rumminkhof 6b in Haren zijn gestart. Het Visiogebouw aan Rummerinkhof 6b wordt gesloopt om ruimte te maken voor de uitbreiding van de Peter Petersenschool. De sloop- en uitbreidingswerkzaamheden kunnen overlast veroorzaken. Door de bouwlogistiek goed te organiseren, proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Belangrijkste uitgangspunt is de verkeersveiligheid. De scholen blijven tijdens de bouwwerkzaamheden in gebruik. Aan ouders en werknemers van de scholen wordt gevraagd zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Wanneer je wel met de auto komt, dan geldt de aan- en afrijdroute via het stationsplein.
Openbaar overleg luchthaven Eelde 28 maart
Openbaar overleg luchthaven Eelde 28 maart
De Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Eelde heeft op dinsdag 28 maart een openbaar overleg. Het overleg is in luchthavenrestaurant Bites & Flights in Eelde. De inloop is tussen 18:45 uur en 19:00 uur en het overleg duurt tot 21:00 uur. Daarna kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje. Alle stukken die je nodig hebt, zoals de agenda, notulen en het overlegschema, staan op de website van CRO luchthaven Eelde. Wil je bij het overleg zijn? Schrijf je in via het aanmeldformulier.
Cursus digitale vaardigheden Forumbibliotheek Haren
Cursus digitale vaardigheden Forumbibliotheek Haren
In de Forumbibliotheek in Haren is op donderdag 6,13 en 20 april van 13.30 tot 15.30 de cursus ‘DigiD, wat kan ik ermee?’. Tijdens deze cursus leer je gebruik te maken van de digitale service van de overheid. Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Getrainde medewerkers helpen jou daarbij. Je krijgt een werkboek en tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen.

Naast de DigiD cursus kun je ook in de Forumbibliotheek Haren ook deelnemen aan de cursus Digivitaler. Steeds vaker verloopt het contact met de huisarts of het ziekenhuis via je smartphone, tablet of computer. Dit is handig want het kost minder tijd en je hebt altijd en overal toegang tot jouw gegevens. Getrainde medewerkers helpen jou om je gezondheid en zorg te regelen met de computer, tablet of smartphone.  Tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. De Digivitaler cursus is op woensdag 24 en 31 maart van 13.30 tot 16.30 uur. Wil je meedoen met een van de cursussen? Stuur dan (uiterlijk een week van te voren) een mail of neem telefonisch contact op via 050 368 36 83. Je bent van harte welkom!
Vacature: vertegenwoordiging omwonenden in CRO luchthaven Eelde
Vacature: vertegenwoordiging omwonenden in CRO luchthaven Eelde
De gemeente Groningen is voor de Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde (CRO luchthaven Eelde) op zoek naar een vertegenwoordiger van de bewoners van de gemeente Groningen.

De CRO luchthaven Eelde is een overlegorgaan van regionale en lokale overheden, bewoners en luchtvaartpartijen. De taak van de wettelijk verplichte commissie is om door overleg van diverse betrokkenen een gebruik van de luchthaven te bevorderen dat zoveel mogelijk recht doet aan de belangen van die betrokkenen. Solliciteren kan tot en met zondag 2 april via de website van Noorderlink. Hier vind je ook de volledige vacaturetekst.
Inkoopacties verduurzamen woning
Inkoopacties verduurzamen woning
Wil jij meer geld overhouden en fijner wonen? Doe dan mee met de inkoopactie(s) van Duurzaam Groningen en het Regionaal Energieloket. Zo wordt het aanschaffen van zonnepanelen, spouwmuur-, dak-, vloerisolatie, een hybride warmtepomp, of een combinatie daarvan, makkelijker en voordeliger.

In opdracht van de gemeente heeft het Regionaal Energieloket bedrijven uit de regio met een goede prijs/kwaliteit-verhouding en garanties geselecteerd. Zo heb jij geen uitzoekwerk. Je ontvangt een offerte op maat, die past bij jouw huis en wensen. De offerte is vrijblijvend, maar kost het bedrijf tijd en geld. Reageer daarom alleen bij serieuze interesse.

Maandag 20 maart is de digitale informatieavond over de inkoopactie voor hybride warmtepompen. De informatieavonden over zonnepanelen en isolatie zijn al geweest en kun je terugkijken. Ga voor meer informatie, aanmelden voor en terugkijken van de informatieavonden, of aanmelden voor de inkoopactie naar de website van Duurzaam Groningen. Duurzaam Groningen is een initiatief van de gemeente Groningen.
Groningers massaal aan de schoonmaak
Groningers massaal aan de schoonmaak
Dat Groningers niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken, hoef je milieusteward Kars Ottens niet te vertellen. Hij verwacht dit jaar ruim 5000 vrijwilligers die aan opruimactie LenteKriebels deelnemen. “Niet alleen buurtbewoners, ook voetbalclubjes, vrienden en zelfs kinderen geven zich op.”

LenteKriebels is de jaarlijkse grote opruimactie in de gemeente Groningen. Met grijpstokken en vuilniszakken gaan vrijwilligers het afval uit hun omgeving te lijf. Dat kan rondom hun eigen huis zijn, maar ook in het park of bij de sportclub in de buurt. Ook zin om de handen uit de mouwen te steken? Geef je op via dit aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met zondag 19 maart. Lees de rest van het artikel op onze website.
Start aanleg mountainbike skillspark in Meerstad
Start aanleg mountainbike skillspark in Meerstad
Vrijdag 10 maart gaf wethouder Inge Jongman het startsein voor de aanleg van een mountainbike skillspark in Meerstad. Het park is een initiatief van enthousiaste mountainbikers en wordt gerealiseerd samen met de gemeente en Bureau Meerstad. We verwachten dat het skillspark rond de zomer klaar is.

Het skillspark wordt aangelegd tussen de Driebondsweg en de nieuw aan te leggen Meerstadlaan naar Meerstad (vlakbij de P+R Meerstad). Het wordt een uitdagend parcours met hoogteverschillen, haarspeldbochten en andere obstakels. Inwoners krijgen daardoor nieuwe mogelijkheden om buiten in de natuur te sporten en bewegen.
Nieuwe wet beperkt aantal koolmonoxidevergiftigingen
Nieuwe wet beperkt aantal koolmonoxidevergiftigingen
Eigenaren van een cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel zijn vanaf 1 april 2023 verplicht om een CO-vrij gecertifieerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie. Zelf klussen aan een gasverbrandingsinstallatie of een niet-gecertificeerd bedrijf inhuren, is vanaf 1 april niet meer toegestaan.

Vaak komt koolmonoxide (CO) een huis binnen door een niet goed geïnstalleerde of onderhouden gasverbrandingsinstallatie. Dit blijkt uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OvV). Op aanbeveling van de OvV is daarom nieuwe regelgeving gemaakt: het wettelijk CO-stelsel. Kijk voor meer informatie op de site van CO-wijzer.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook