Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 16 september 2022

Nieuwsbrief Haren
16 september 2022
Speel-O-Theek Haren organiseert 2de hands kleding- en speelgoedbeurs
Speel-O-Theek Haren organiseert 2de hands kleding- en speelgoedbeurs
Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 oktober, organiseert de Speel-O-Theek Haren een 2de hands kleding- en speelgoedbeurs. Op vrijdag 7 oktober wordt kinderkleding en -speelgoed aangeboden. Dan begint de beurs om 19:30 uur en duurt tot 22:00 uur. Zaterdag 8 en zondag 9 oktober staan in het teken van kinder- en volwassenenkleding. Beide dagen begint de beurs om 13:00 uur en eindigt om 15:30 uur. 

De beurs is in de Bloemenveilinghal Eelde, Burgemeester J.G. Legroweg 80 (ingang P-Terrein vlooienmarkt Eelde tegenover Groningen Airport Eelde) Kijk voor meer informatie op de website van de Speel-O-Theek Haren of op de Facebookpagina.
Stremming kruispunt Felland – Onnerweg – Tuindorpweg
Stremming kruispunt Felland – Onnerweg – Tuindorpweg
Tussen zaterdag 17 september 01:00 uur en zaterdag 24 september 19:00 uur voeren we op het kruispunt Felland – Onnerweg – Tuindorpweg werkzaamheden uit. Het kruispunt is tijdens deze periode gestremd. We plegen onderhoud aan de spoorwegovergang. Ook wordt er geasfalteerd aan de oostkant van de overweg.
Asfaltwerkzaamheden Molenkampsteeg, Zonnedauwweg en Fazantenlaan
Asfaltwerkzaamheden Molenkampsteeg, Zonnedauwweg en Fazantenlaan
De komende weken, tot en met woensdag 28 september, voeren we in de Molenkampsteeg, Zonnedauwweg en Fazantenlaan in Haren diverse asfaltwerkzaamheden uit. Het oude asfalt is aan vervanging toe. Het oude asfalt frezen we weg en we brengen een nieuwe laag asfalt aan. De werkzaamheden leveren wat geluidsoverlast op. Verkeer wordt met borden omgeleid. Buurtbewoners hebben een brief gekregen over de werkzaamheden.
College wil meer deelauto’s, zowel commercieel als privé
College wil meer deelauto’s, zowel commercieel als privé
Groningen moet een dekkend netwerk van deelauto’s van commerciële aanbieders krijgen. Dat stelt het college van B&W voor aan de gemeenteraad. 1 Deelauto vervangt 4 tot 11 gewone auto’s, blijkt in andere steden. Ze leiden tot een bewuster gebruik van de auto. Een deelauto kan ook je eigen auto zijn, die je deelt met iemand anders. Woont diegene in een ander betaald parkeren gebied, dan is de parkeervergunning straks in beide gebieden geldig. Lees het raadsvoorstel of het uitvoeringsprogramma deelmobiliteit.
Doe je mee aan ons leefbaarheidsonderzoek?
Doe je mee aan ons leefbaarheidsonderzoek?
Is het fijn wonen in jouw wijk of dorp? Voel je je er veilig en ontmoet je makkelijk andere bewoners? Zijn er genoeg sport- en speeltoestellen en is het er schoon? Ook dit jaar onderzoekt de gemeente dit met een groot leefbaarheidsonderzoek. In september krijgen zo’n 130.000 inwoners van 18 jaar en ouder een brief van burgemeester Koen Schuiling met de oproep mee te doen aan het onderzoek. Heb je de uitnodigingsbrief ook gekregen? Doe dan mee en vul de vragenlijst in op de website buurtvragen.nl. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het maken van nieuwe plannen voor wijken en dorpen. De antwoorden worden anoniem verwerkt en gebruikt de gemeente alleen voor dit onderzoek. Wie meedoet maakt kans op één van de 5 iPads. Bovendien worden er cadeaubonnen van Sport050 voor een keer gratis zwemmen of schaatsen onder de deelnemers verloot.
Word ‘junior energiecoach’ en bespaar energie
Word ‘junior energiecoach’ en bespaar energie
‘Welke apparaten slurpen de meeste stroom?’ En: ‘Hoeveel lampen branden er in huis?’ Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. In de gemeente Groningen kunnen gezinnen met kinderen tussen de 7-12 jaar meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen.
Gratis meedoen Gezinnen met kinderen van 7-12 jaar kunnen zich gratis aanmelden
Meer informatie en aanmelden kan op www.juniorenergiecoach.nl. Inschrijven kan tot en met 2 oktober. Het spel start op 7 oktober.
20 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag
20 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag
De Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 zit vol inspiratie. Door de hele gemeente openen 20 duurzame bewoners hun deuren en delen zij graag hoe ze hun energierekening omlaag hebben gebracht. Van simpel gedrag, tot isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen. En bezoek de duurzaamheidsmarkten in de Oosterparkwijk en Helpman of ga in gesprek met duurzame initiatieven. Ook Duurzaam Groningen, een initiatief van de gemeente is aanwezig met informatie over subsidies en Grunneger Power vertelt je er over hoe je met je buurt kunt verduurzamen. Ga voor meer informatie naar de website van Duurzaam Groningen. 
Korting op aanschaf regenton
Korting op aanschaf regenton
Na lange tijd van droogte valt er eindelijk weer regen. Nu weten we hoe blij onze tuin is met water. Een goed moment om een regenton aan te schaffen! Gebruik regenwater voor je tuin en bespaar kostbaar drinkwater. Regenwater bevat minder kalk en is daarom gezonder voor je planten. Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht. Groene tuinen worden in de zomer ook veel minder heet. En je vergroot ook nog eens het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren.
Inwoners van de gemeente kunnen met een kortingsbon van € 17,50 een regenton kopen. Kijk daarvoor op de website van Duurzaam Groningen. De actie loopt nog tot 1 december 2022.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook