Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 16 december 2022

Nieuwsbrief Haren
16 december 2022
Opening speeltuin Hemsterhuislaan
Opening speeltuin Hemsterhuislaan
Afgelopen zondagmiddag, onder toeziend oog van ongeveer 75 buurtbewoners, heeft loco kinderburgemeester Finn de speeltuin aan de Hemsterhuislaan geopend. Een aantal buurtbewoners hebben hiervoor een mooi feestje georganiseerd. Naast warme chocomelk met slagroom waren er voor de kinderen ook marshmallows om boven het vuur te roosteren.  

Tijdens het project Groene Parel is er door de buurt een idee ingediend om op het grasveld naast gymzaal Het Buut een speeltuin aan te leggen. In de buurt waren alleen speelplekken voor jongere kinderen. Samen met de buurtbewoners is gekeken welke toestellen er geplaatst konden worden waar ook de iets oudere kinderen een mooie speelplek konden vinden. Vervolgens hebben we hiervoor samen een plan gemaakt. Omdat er werkzaamheden waren op dit terrein, werd van de gelegenheid gebruik gemaakt struiken te vervangen en nieuwe te planten.
Kom langs bij de Kerstman in jeugdsoos Haren
Kom langs bij de Kerstman in jeugdsoos Haren
De jongerenwerkers uit Haren (WIJ Groningen) hebben een app gekregen van de Kerstman. De meeste scholen in Haren vieren op 22 december een kerstdiner, hoe leuk is het dan om voor of na die tijd nog even langs te komen in jeugdsoos Haren? De Kerstman is aanwezig en nodigt iedereen in Haren en omliggende dorpen uit om een oliebol te komen eten met warme chocolademelk. Ook zal er een activiteit zijn waarbij een leuke prijs te winnen is. Jong en oud zijn welkom op donderdag 22 december van 17:00 uur tot 20:00 uur in jeugdsoos The Hangout (Waterhuizerweg 36, Haren). Meer informatie vind je op deze website.
Wethouders onder de indruk van Voedselbos te Glimmen
Wethouders onder de indruk van Voedselbos te Glimmen
Donderdag 8 december kwamen de wethouders De Wrede en Wijnja op bezoek bij Voedselbos te Glimmen. Ze wilden met eigen ogen zien wat het Voedselbos kan betekenen voor de gemeente. Beide wethouders waren onder de indruk wat er al is bereikt en willen graag nog een keer terugkomen met de Raad. De grote groep vrijwilligers, creëren niet alleen een voedselbos van drie hectare, maar bouwen in het hart daarvan ook een educatiecentrum. En dat is voor de continuïteit belangrijk. “Als we zomer en winter groepen kunnen ontvangen, cursussen geven en proeverijen organiseren genereert dit project zoveel opbrengst, dat het voedselbos voor de langere termijn kan blijven bestaan”, zegt Marlies Duran, één van de initiatiefnemers en ontwerper van het voedselbos. ‘Want we doen dit met elkaar voor toekomstige generaties’.
Bewoners Biotoop uiten bij raadsleden zorgen over toekomst
Bewoners Biotoop uiten bij raadsleden zorgen over toekomst
Raadsleden hebben woensdag 14 december gesproken met inwoners van broedplaats De Biotoop in Haren over hun zorgen over de toekomst. Het gesprek vond plaats naar aanleiding van zogeheten burgeragendering: inwoners van de gemeente Groningen kunnen met minimaal 50 handtekeningen een onderwerp agenderen voor bespreking met raadsleden. Meer informatie op de website van de gemeenteraad.groningen.nl
Verandering openingstijd locaties Hoogkerk, Haren en Kreupelstraat
Verandering openingstijd locaties Hoogkerk, Haren en Kreupelstraat
Op maandag 19 december is de locatie Hoogkerk de hele dag gesloten. De locaties Haren en de Kreupelstraat zijn tot 13 uur gesloten. De locaties zijn dicht omdat de systemen waarmee wij de inwoners helpen op dat moment niet gebruikt kunnen worden. Locatie Lewenborg is iedere maandag gesloten.
Korting op je energierekening, geef jij hem ook door?
Korting op je energierekening, geef jij hem ook door?
Alle huishoudens met een ‘kleinverbruikaansluiting’ voor stroom hebben in de maanden november en december 190 euro energietoeslag gekregen van de overheid. Heb jij dit bedrag niet nodig en wil je het graag doorgeven aan iemand die het beter kan gebruiken? Ga dan naar geefhemdoor.nl.

Geefhemdoor.nl is een initiatief van de Groningse gemeenteraad en verschillende maatschappelijke organisaties in onze gemeente. Het doel is om een golf van solidariteit aan te wakkeren. Ook onze wethouders doen mee met GeefHemDoor, wethouder Eelco Eikenaar bijvoorbeeld ‘geeft hem door’ aan één van de vele stichtingen in Groningen. Geefhemdoor.nl helpt mensen om te bepalen aan welk goed doel zij hun 380 euro, of een deel hiervan, willen doneren. De actie loopt tot 10 januari volgend jaar.

Geef jij hem door? Alvast hartelijk dank voor je donatie aan één van de goede doelen!
Maak gauw gebruik van jouw energiecadeaubon!
Maak gauw gebruik van jouw energiecadeaubon!
Inwoners van de gemeente Groningen kunnen een gratis energiecadeaubon ter waarde van 50 euro aanvragen. Heb jij de energiecadeaubon al aangevraagd? Vergeet hem dan niet te gebruiken! Je hebt tot en met 31 december 2022 om producten te kopen met de bon. Lees hier meer. Met de cadeaubon bespaar je zo enkele honderden euro’s per jaar. Je mag zelf kiezen wat bij je woning past. Denk aan led-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en een douchekop waarmee je water bespaart. Heb je de bon nog niet aangevraagd? Doe dat dan snel, want op is op! Vraag hier je cadeaubon aan.
Herstart gast van de raad
Herstart gast van de raad
De gemeenteraad van Groningen begint weer met ‘Gast van de Raad’. Inwoners wonen dan een raadsvergadering bij. Voor de vergadering en tijdens de eetpauze kunnen inwoners met raadsleden in gesprek. De eerstvolgende ‘Gast van de Raad’ is woensdag 21 december. Nieuw aan de herstart van ‘Gast van de Raad’ is dat inwoners uit een gebied van de gemeente (wijken, dorpen) één of meer raadsleden ontmoeten die in datzelfde gebied wonen of dat gebied voor hun fractie in de portefeuille hebben. Dat maakt een goed gesprek mogelijk over de eigen leefomgeving in wijk of dorp. Kijk voor informatie op de website van de gemeenteraad.
Kinderen als razende reporters door de wijk voor Onze WereldKrant
Kinderen als razende reporters door de wijk voor Onze WereldKrant
Recepten, moppen, striptekeningen en natuurlijk nieuwsartikelen: allerlei onderwerpen komen voorbij tijdens de redactievergadering van Onze WereldKrant. De krant die wordt gemaakt door kinderen in de Korrewegwijk en De Hoogte. “Ik weet een heel lekker recept voor appelbollen”, vertelt een van de jonge redacteuren. “En ik wil graag wat schrijven over kunstschaatsen”, deelt een andere redacteur mee tijdens de vergadering. De redactie van Onze WereldKrant bestaat uit ongeveer twintig nieuwsgierige en creatieve kinderen. Gewapend met pen en notitieboek halen ze het nieuws op uit de wijk. Lees de rest van het artikel op onze website.
Óók ondersteuning voor maatschappelijke organisaties
Óók ondersteuning voor maatschappelijke organisaties
Begin november is de gemeente gestart met het hulppakket. Naast de maatregelen voor inwoners is er nu ook een regeling voor maatschappelijke organisaties. Komt uw organisatie in de problemen door de sterk gestegen energieprijzen? Dan kunt u tot 1 april 2023 een beroep doen op het tijdelijke energiefonds voor maatschappelijke organisaties. Aanvragen en meer informatie en je op onze website
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook