Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 16 april 2021

Klik op de titel hierboven voor de nieuwsbrief
Nieuwsbrief Haren
16 april 2021
Winschoterweg veiliger door nieuwe lijnen en kruisingen
Winschoterweg veiliger door nieuwe lijnen en kruisingen
De Winschoterweg heeft sinds vorig jaar nieuwe belijning en verhoogde kruispunten. Uit snelheidsmetingen blijkt dat het verkeer daar nu een stuk langzamer rijdt, dat is veiliger en veroorzaakt minder overlast. De belijning leidt tot verwarring bij sommige bestuurders. Door de strepen lijkt de weg smaller, waardoor je in het midden gaat rijden en uitwijkt voor tegenliggers. Dit maakt dat mensen langzamer rijden. Dat is precies het doel van de nieuwe inrichting van de weg. Verkeerskundig Ontwerper Wilfred IJedema legt het uit in dit filmpje.
Onderzoek jongeren in de politiek
Onderzoek jongeren in de politiek
De gemeente Groningen wil dat Groningen één van de aantrekkelijkste gemeenten is om op te groeien. Hierbij vindt zij de betrokkenheid van jongeren in de politiek erg belangrijk. 

De gemeente Groningen heeft daarom sinds 2017 een Raad van Kinderen. In de Raad van Kinderen zitten kinderen van 10 tot en met 14 jaar uit de hele gemeente Groningen. Zij buigen zich ieder jaar over een bepaald thema, zoals armoede of veilig opgroeien. Zij zijn ambassadeurs voor alle kinderen in de gemeente Groningen, om hen zo te betrekken bij de maatschappelijke vraagstukken rondom dat thema.

Na ruim drie jaar is het tijd om te onderzoeken of de Raad van Kinderen nog steeds voldoet. Daarom vragen wij alle jongeren binnen de gemeente Groningen een vragenlijst hierover in te vullen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt. Onder de deelnemers worden 3 cadeaubonnen van 25 euro van Warenhuis Groningen verloot. De vragenlijst vind je hier.
Herdenkingsfoto’s omgekomen Canadese Militairen
Herdenkingsfoto’s omgekomen Canadese Militairen
Vandaag, vrijdag 16 april, herdenken en vieren we dat Groningen 76 jaar geleden werd bevrijd. De digitale borden in de binnenstad tonen nu foto’s van Canadese Militairen die bij de bevrijding omkwamen. Leerlingen van CSG Wessel Gansfort schreven de biografieën van de in totaal 43 gesneuvelde Canadezen. Deze lees je op de website van het Bevrijdingsbos.

Tijdens het – dit jaar online – Bevrijdingsfestival Groningen op 5 mei worden de verhalen van onze bevrijders verteld. Het precieze programma volgt snel. Houd de website van het Bevrijdingsfestival in de gaten.
Koningsspelen 2021; maak kans op een sport- en spelpakket
Koningsspelen 2021; maak kans op een sport- en spelpakket
De Koningsspelen zijn een landelijk, sportief Oranjefeest. Dit jaar worden ze gehouden op vrijdag 23 april. Veel basisscholen in de gemeente Groningen doen er aan mee. Tijdens de Koningsspelen kunnen kinderen lekker spelen en sporten op school, of meedoen met sportieve activiteiten in hun buurt of wijk.

Als bonus op het ‘sport- en feestpakket’ van de landelijke organisatie, verloten Marieke en Mirjam van JOGG* drie goedgevulde sport- en spelpakketten, die ook ná de Koningsspelen goed van pas komen. Meedoen aan de wedstrijd? Maak tijdens de Koningsspelen met je groep of klas een foto waarop jullie flink aan het bewegen zijn. De vorm of variant is vrij. Misschien hebben jullie hard geoefend op de Koningsspelen-dans ‘Zij aan zij’. Laat het zien! En bonuspunten wanneer jullie uitgedost zijn in oranje kleding/accessoires.

Mail je foto uiterlijk 30 april naar mirjam.herder@ggd.groningen.nl. Op 3 mei maakt ze de winnaars bekend en neemt ze contact met hen op.

*Lekker in je vel zitten door voldoende bewegen, gezond eten en drinken. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan; reden waarom de gemeente het belangrijk vindt de inwoners van de stad Groningen daarin te ondersteunen. Deze ondersteuning wordt geboden door de JOGG-regisseurs. Bij deze JOGG-aanpak staat een gezonde leefomgeving en gezonde leefstijl centraal.
Blijf op de hoogte van het sportnieuws uit Groningen
Blijf op de hoogte van het sportnieuws uit Groningen
Sport050 is hét platform voor bewegend Groningen. Wil je maandelijks op de hoogte worden gehouden van het belangrijkste sportnieuws uit de gemeente Groningen? Meld je dan aan voor de digitale nieuwbrief.

In iedere nieuwsbrief krijg je algemeen nieuws over verschillende sporten, sportlocaties, mascotte Sporty in actie, openbare sportplekken en andere actuele onderwerpen, zoals over het coronavirus. Daarnaast lees je gepersonaliseerd nieuws op basis van je interesses die je zelf kunt aangeven. Bijvoorbeeld over zwemmen en zwemlessen, schaatsen, kinderactiviteiten, onderwijs, bestuur sportaanbieders of evenementen. Kortom; je bepaalt zelf wat je ontvangt en je ontvangt alleen informatie die voor jou relevant is. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van Sport050.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook