Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 15 oktober 2021

Nieuwsbrief Haren
15 oktober 2021
Vervanging lantaarnpalen in delen van Haren
Vervanging lantaarnpalen in delen van Haren
In opdracht van de gemeente Groningen gaat Dynniq Energy de komende tijd in Haren lantaarnpalen (lichtmasten en armaturen) vervangen. De komende periode gaat het om zo’n 65 lantaarnpalen. Daarna worden meer lantaarnpalen geïnspecteerd en eventueel vervangen. De werkzaamheden leveren nauwelijks overlast op voor bewoners. De straten worden in principe niet gestremd. Alle verkeer kan gewoon door de straat. Bewoners krijgen vooraf van de aannemer een brief  met informatie over de uitvoering van de werkzaamheden in hun straat.
Waarom Groningers droge voeten houden bij stevige regen
Waarom Groningers droge voeten houden bij stevige regen
Extreem weer komt steeds vaker voor door de opwarming van de aarde. Denk aan stevige regenbuien en hitte. Om ervoor te zorgen dat onze voeten droog blijven in Groningen zet de gemeente wadi’s in. Deze verlaagde groenstroken zorgen ervoor dat het water wordt opgeslagen en vervolgens langzaam in de grond verdwijnt.

Zo wordt het riool niet overbelast. Daarnaast zorgen deze ‘droge voetenhouders’ ervoor dat studenten van de Hanzehogeschool meer praktijkervaring opdoen en leren over het veranderende klimaat. Lees verder op onze website.
Let’s Gro en de Groninger wijkvernieuwing
Let’s Gro en de Groninger wijkvernieuwing
Tijdens Let’s Gro, dit jaar van 5 t/m 7 november in Forum Groningen, is er op zaterdag 6 november een congres over wijkvernieuwing. Samen met wijkbewoners, ondernemers, woningcorporaties, WIJ-teams, scholen, politie en belangstellenden kijken we naar de resultaten tot nu toe. Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat betekent dit voor de aanpak de komende jaren? Ook kun je kennismaken met het initiatief ‘wijkmakers’.

Alle inwoners, maar zeker de bewoners van de wijkvernieuwingswijken Selwerd, De Wijert, Beijum, de Indische Buurt en De Hoogte, zijn van harte uitgenodigd om hierbij te zijn. Op vrijdag 5 november kun je meedoen aan een tour langs verschillende vernieuwingsprojecten in Selwerd, De Wijert, Beijum, de Indische Buurt en De Hoogte. Meer informatie over het congres en hoe je je kunt aanmelden lees je binnenkort op de website van Forum Groningen.

Foto: David Vroom, project ‘Ik blijf hier’.
Tijdelijke noodlocaties asielzoekers
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Groningen richten op zeer korte termijn twee tijdelijke noodopvanglocaties voor asielzoekers in. Het gaat om de pas gesloten XL-teststraat bij Driebond/P+R Meerstad en een boot in het Oude Winschoterdiep, nabij de Antwerpenbrug. Op 25 oktober zullen de eerste mensen arriveren.

Het COA kampt met een groot tekort aan opvanglocaties. De bestaande asielzoekerscentra zitten overvol, omdat het door de woningnood lastig is voor statushouders om een reguliere woning te vinden. Met de komst van evacués uit Afghanistan is de druk op de asielzoekerscentra groter geworden. Daarom heeft het Rijk alle gemeenten in Nederland gevraagd om met spoed extra, tijdelijke opvanglocaties voor asielzoekers in te richten. De gemeente Groningen geeft graag gehoor aan dit dringende verzoek.

Er komt plek voor ongeveer 375 asielzoekers, voornamelijk gezinnen. Het gaat vooral om asielzoekers uit Syrië en uit Turkije in het kader van gezinshereniging en evacués uit Afghanistan.
Kijk voor de laatste informatie op onze website.
Gemeente vraagt inwoners om mening en ideeën tijdens De Week van het Afval
Gemeente vraagt inwoners om mening en ideeën tijdens De Week van het Afval
Eind oktober organiseert de gemeente Groningen De Week van het Afval. Tijdens De Week van het Afval is de gemeente op zoek naar jouw mening en ideeën. Hoe zorgen we er samen voor dat we in de toekomst geen restafval meer hebben? Wat zou jou kunnen helpen om je steentje bij te dragen? Maar ook: hoe kun je nú al minder weggooien en meer hergebruiken? Lees verder op onze website of kijk op haalallesuitjeafval.nl.
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
Op maandag 8 november begint de gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’ van de Groningse Kredietbank (GKB). Tijdens deze cursus leer je beter omgaan met geld. Hoe krijg je grip op jouw inkomsten en uitgaven? Hoe voorkom je dat je in de schulden raakt? En heb je recht op extra inkomen?

De cursus wordt gegeven op de maandagen 8, 15, 22 en 29 november, steeds van 09.30 tot 11.30 uur. Plaats: het gemeentekantoor aan Harm Buiterplein 1 in Groningen.

Je kunt de cursus ook online (individueel) volgen. Dit doen we door telefonisch (of eventueel via videobellen) en per mail contact met je op te nemen. Aanmelden voor de cursus kan per mail. Vermeld hierbij jouw naam en telefoonnummer. Voor meer informatie bel 14 050 of kijk op onze website.

Inloopspreekuur
Iedereen met geldzorgen of schulden kan elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur terecht bij het inloopspreekuur van de Groningse Kredietbank, ook aan het Harm Buiterplein 1 in Groningen.
Enquête over jongerenhuisvesting
Enquête over jongerenhuisvesting
Groningen is een populaire gemeente om in te wonen. Dit geldt voor alle doelgroepen, maar zeker voor jongeren en (internationale) studenten. De gemeente Groningen wil graag weten wat jongeren en (internationale) studenten vinden van hun woonruimte. Daarnaast wil de gemeente Groningen ook graag weten wat je graag zou willen zien in je (toekomstige) woonruimte. Wil je graag op kamers (blijven) wonen, of wil je toch liever een (semi-)zelfstandige woonruimte? Wil je huren of kopen? Deze informatie kan de gemeente Groningen gebruiken om plannen voor jongeren en- studentenhuisvesting in de toekomst te maken. Ben jij tussen de 18 en 29 jaar en wil jij je mening hierover geven? Vul dan de vragenlijst in. Het invullen van deze vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Je antwoorden worden anoniem verwerkt in een algemeen rapport.
In de herfstvakantie geen Nieuwsbrief Haren
Volgende week verschijnt Nieuwsbrief Haren niet. Vrijdag 29 oktober krijg je deze nieuwsbrief weer.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook