Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 15 december 2023

Nieuwsbrief Haren
15 december 2023
Afvalwijzer 2024 staat klaar
Afvalwijzer 2024 staat klaar
Je vindt de afvalwijzer voor komend jaar op de website Mijn Afvalwijzer. Wie wil kan het jaarschema downloaden en printen. Je kunt de Afvalwijzer ook op je mobiel of tablet bekijken. Met de app ‘Afvalwijzer Groningen’ krijg je alle informatie, precies op maat voor jouw adres. Ook kun je de app zo instellen dat je een signaal krijgt op de dag dat je je papier of textiel aan de weg kunt zetten. Download de gratis app via Google Play (Android) of via Appstore (iOS). Al meer dan 35.000 Groningers gingen jou voor.

Let op: in een aantal wijken wisselen begin januari de ophaaldagen voor gft en restafval. De mensen die het betreft krijgen daarover een brief.
Hoe de gemeente bomen herplant met de nieuwste technieken
Hoe de gemeente bomen herplant met de nieuwste technieken
In de vorige afleveringen van online videoserie Bomen over bomen heb je kunnen zien dat we bomen het liefst zoveel mogelijk laten groeien. In stedelijke omgevingen is dat helaas niet altijd mogelijk. We moeten dan snoeien en soms verwijderen. Maar we herplanten ook altijd weer een boom. Hoe we dat doen? Dat zie je in de zesde aflevering van de online videoserie Bomen over bomen. De vorige afleveringen gemist? Kijk ze terug op ons Facebookkanaal of Vimeo-account.
Rondleidingen stadhuis
Rondleidingen stadhuis
Sinds september hebben al vele honderden mensen een interessante rondleiding door het stadhuis van Groningen gekregen. Het stadhuis is recent volledig gerenoveerd, verduurzaamd en deels verbouwd. In principe zijn er elke vrijdagmiddag drie rondleidingen, gegeven door studenten Geschiedenis van de RUG.

Ben je ook benieuwd naar hoe mooi het stadhuis is geworden? Op vrijdag 22 december is er nog plek voor een aantal mensen. En in het nieuwe jaar is er volop plek. Een aanrader! Je kunt je opgeven via de website van stadhuis Groningen.
Auto delen populair in Groningen: kom naar één van de bijeenkomsten
Auto delen populair in Groningen: kom naar één van de bijeenkomsten
We merken dat inwoners graag willen auto delen. Logisch. Want gemiddeld staat een auto 90% van de tijd stil. Daarom bieden we gratis begeleiding aan voor het deelautotraject samen met DEEL. Vorige maand deden we een oproep voor wie wilde meedoen. Dat leverde veel reacties op. We gaan daarom nu verder met informatiebijeenkomsten in de wijken. Twijfel je nog? Ook dan ben je welkom.  De volgende bijeenkomsten staan op de planning:

 • Lewenborg – 19 december 2023, 19:30 uur
 • Schildersbuurt en Kostverloren – 8 januari 2024, 19:30 uur
 • Binnenstad en Hortusbuurt – 9 januari 2024, 19:30 uur
 • Oosterparkwijk – 11 januari 2024, 19:30 uur

Meld je aan voor de bijeenkomst in jouw buurt. Kun je dan niet? Kom dan naar een van de andere bijeenkomsten.

Open studio: maakplekken voor jongeren
Open studio: maakplekken voor jongeren
Op acht verschillende locaties in de gemeente Groningen bevindt zich een ‘Open studio’. Dat zijn plekken voor én door jongeren. Onder begeleiding van een artistiek begeleider ontdekken jongeren hun creatieve talenten, kunnen ze elkaar ontmoeten en samen chillen. 
Van theater tot muziek, dans en beeldende kunst, elke studio heeft zijn eigen identiteit zodat er voor elke jongere iets bij zit. De toegang is gratis en de deur staat sowieso één keer per week open. Iedereen mag langskomen, ongeacht waar je woont. Kijk voor meer informatie op de website van VRIJDAG.

Open studio vind je in:

 • Selwerd: StudioT (muziek)
 • Lewenborg: STU33 (muziek)
 • Centrum: X_YUSUF_BOSS en Roodkopje (dans en muziek)
 • Centrum: CLUB BEKSTEEG (theater)
 • Vinkhuizen: SCN Vinkhuizen (mixed arts)
 • De Wijert: MFC De Wijert (mixed arts)
 • Ten Boer: Studio in Ten Boer (mixed arts)
 • Haren: Studio in Haren
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook