Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 14 oktober 2022

Nieuwsbrief Haren
14 oktober 2022
Visio-school in Haren wint E-Waste Race
Visio-school in Haren wint E-Waste Race
Iedereen kent het wel, je hebt nog wat oude elektronica rondslingeren: een oud telefoontje, een kapotte dvd-speler of wekker. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten – ook wel e-waste genoemd – weg te brengen. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. De Visio-school in Haren deed mee aan de E-Waste Race en heeft het meeste elektronische afval opgehaald bij mensen uit de buurt. Hiermee scoorden zij punten en hebben ze de E-Waste Race gewonnen! De prijs? Een toffe schoolreis naar Nemo in Amsterdam. Zo maakt de E-Waste race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!
Gemeente ruimt graven op begraafplaats De Eshof in Haren
Gemeente ruimt graven op begraafplaats De Eshof in Haren
Half oktober wordt er gestart met het ruimen van circa 250 graven op begraafplaats De Eshof in Haren. De huurtermijn van deze graven is al geruime tijd verstreken en niet verlengd. De gemeente is eigenaar van deze graven en ruimt deze om plaats te maken voor toekomstige uitvaarten.

Een gespecialiseerd bedrijf haalt de stoffelijke resten op een zorgvuldige en respectvolle manier uit de grond. De resten worden in een verzamelgraf op De Eshof gelegd. Er komt een speciaal gedenkteken bij.

De graven die geruimd worden, liggen op sectie 3: afdelingen 1, 2 en 3. Tijdens de werkzaamheden worden deze vakken uit piëteit afgeschermd. De graven die worden geruimd op deze sectie, zijn gemarkeerd met een klein bordje. Sommige graven op sectie 1 kunnen tijdens de ruiming tijdelijk niet of minder bereikbaar zijn.

De werkzaamheden worden tijdens een begrafenis tijdelijk stilgelegd zodat nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen.
Meerweg niet bereikbaar op 24 en 25 oktober 2022
Meerweg niet bereikbaar op 24 en 25 oktober 2022
Op dinsdag 24 oktober en woensdag 25 oktober is de Meerweg in Haren gestremd in verband met asfalteringwerkzaamheden. De werkzaamheden worden ook buiten de gebruikelijke werktijden uitgevoerd, van 06:00 uur en 22:00 uur. Woensdag 26 oktober gaat het verkeer voor het eerst over de nieuwe brug en faunapassage in de Meerweg.
Tijdens de werkzaamheden wordt de weg bij het café Friescheveen afgesloten voor onder andere auto’s en vrachtverkeer. Dit gebeurt vanaf de rotonde bij de A28, vanaf Meerweg 191 t/m 205. Het verkeer wordt omgeleid via afslag Eelde op de A28 richting de Burgemeester J.G. Legroweg, vervolgens naar de Hoofdweg richting de rotonde aan de Meerweg (zie bijlage). De werkzaamheden hebben geen consequenties voor fietsers.
Openbaar overleg luchthaven Eelde
Openbaar overleg luchthaven Eelde
De Commissie Regionaal Overleg (CRO) luchthaven Eelde heeft op dinsdag 25 oktober een openbaar overleg. Het overleg is in luchthavenrestaurant Bites & Flights in Eelde. De inloop is tussen 18:45 uur en 19:00 uur en het overleg duurt tot 21:00 uur. Daarna kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje. Alle stukken die je nodig hebt, zoals de agenda, notulen en het overlegschema, staan op de website van CRO luchthaven Eelde. Wil je bij het overleg zijn? Meld je aan via het aanmeldingsformulier.
Herfstvakantie activiteiten kinderen
Herfstvakantie activiteiten kinderen
In de herfstvakantie kunnen kinderen en jongeren in de hele gemeente Groningen meedoen aan verschillende activiteiten: Zwemmen in Kardinge, kookworkshops in buurthuizen, naar het springkussenfestival, mega-sportdag in Corpus, leren programmeren in de bieb, speelfestival in de speeltuinen, escape room en nog véél meer. Veel activiteiten zijn gratis en soms wordt er een eigen bijdrage gevraagd. Stadjerspas-houders kunnen (bijna) overal gratis aan meedoen.
De activiteiten worden georganiseerd door Vakantie050. Dit is een samenwerking tussen de gemeente Groningen en de Speeltuincentrale, Bslim, Forum, Vrijdag, Jimmy’s en WIJ Groningen.
Hier een sfeerimpressie van de activiteiten van de afgelopen zomervakantie.
Voor meer informatie over Vakantie050 en de activiteiten in de verschillende wijken kijk op onze website.
Winactie Duurzaam Groningen
Winactie Duurzaam Groningen
Welk Duurzaam initiatief of persoon in de Gemeente Groningen verdient volgens jou de spotlight en een mooi aanmoedigingsbedrag? Ga naar de InstagramLinkedIn, óf
Facebook van Duurzaam Groningen. En tag onder de Winactie post het initiatief met een korte uitleg. Dan maakt diegene kans op…

Praat mee over dit bericht via Facebook