Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 14 juni 2019, nr 20

Nieuwsbrief Haren

14 juni 2019 | nummer 20

Inspiratiefestival Let’s Gro dit jaar ook in Haren

Let’s Gro is een inspiratiefestival over de toekomst van de stad en zijn omgeving. Samen denken en dromen over hoe de toekomst van Groningen zou kunnen zijn en elkaar laten zien wat er nu al in Groningen gebeurt en wat wij samen voor elkaar kunnen krijgen in de nabije toekomst.

Let’s Gro 2019 vindt plaats vanaf woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november. Het thema van dit jaar is ‘together’. Want immers: samen maken we Groningen. Samen maken we verschil als het gaat om leefkwaliteit in onze eigen omgeving. Naar elkaar omzien is en blijft belangrijk. De programmeurs zijn op dit moment druk bezig om ideeën te verzamelen, interessante sprekers te benaderen die iets met het thema ‘together’ hebben en locaties te boeken.

Dit jaar wordt de Biotoop in Haren ook een podium van Let’s Gro! Steeds meer ideeën en plannen vinden hun weg tijdens dit inspiratiefestival. Van kleine initiatieven tot grote ondernemingen: Let’s Gro is dé plek om uw idee een podium te geven!

Hebt u een idee voor een programma met het thema ‘together’ voor Haren? U bent van harte welkom op vrijdag 5 juli van 11.00 tot 16.00 uur bij het Inloopspreekuur met programmeurs Peter Wind en Martijn de Vries van Let’s Gro. De bijeenkomst is in in Vleugel F van de Biotoop, Kerklaan 30 in Haren. Contact opnemen via e-mail kan ook.

GoudGroen in Haren: tv-serie over groene tuinen, energie en duurzaam voedsel

Op OOGTV is een nieuw seizoen van de serie ‘GoudGroen’ begonnen. Over inwoners van de gemeente Groningen die goed bezig zijn met tuin, energie besparen en opwekken én duurzaam omgaan met voedsel. Vrijwel iedere aflevering halen de programmamakers samen met tuineigenaren tegels uit hun tuin en maken ze er samen een mooie groene, bloeiende tuin van. Ze spreken huiseigenaren die energiebesparende- of opwekkende maatregelen nemen of hebben genomen. En ze bezoeken inwoners die de meest uiteenlopende initiatieven hebben genomen om op een bewuste manier met voedsel om te gaan. De gemeente laat deze inwoners graag aan u zien. Hun initiatieven dienen ter inspiratie, maar het is ook zinvol om te weten wat er allemaal voor goede dingen gebeuren in de gemeente Groningen.

Deze week ging de aflevering van GoudGroen over Haren. Volgende week wordt in aflevering 6 de tuin in Haren afgemaakt. De uitzending van deze week is terug te kijken op YouTube. De promo van de aflevering die maandag wordt uitgezonden is ook al op YouTube te zien.

Happy Ageing: informatiemarkt voor senioren op zaterdag 22 juni

Leuke relatie, reizen, sporten? Ook als u ouder bent zit het er allemaal in. Tijdens de seniorenmarkt op zaterdag 22 juni kunt u zich oriënteren op ouder worden met plezier in het leven. De Seniorenvereniging Haren, de PCOB, Torion en ZINN organiseren samen deze markt voor ouderen van 11.00 – 16.00 uur. In ZINN locatie De Dilgt, Dilgtweg 3, Haren

De markt bestaat uit twee onderdelen. Bezoekers kunnen in verschillende zalen een korte presentatie van 30 minuten bijwonen. Deze presentaties gaan onder andere over: op zoek naar een relatie, zorgeloze financiën, sportief ouder worden.

Daarnaast staan er verschillende vraagtafels waar bezoekers hun vragen kunnen stellen en informatie kunnen ophalen over onder andere: uitstapjes in de omgeving of seniorentrips, ouderenvervoer. Kijk voor meer informatie op zinnzorg.nl.

Dak voormalige gemeentehuis Haren in bloei

Het voormalige gemeentehuis in Haren heeft een duurzame sedum dakbedekking waardoor het meer water vasthoudt. Op dit moment staat de bieslook op het dak weer in volle bloei, dit trekt veel bijen aan zoals op de foto te zien is.

Nieuw e-mailadres gebiedsteam Haren

Het gebiedsteam Haren heeft een nieuw e-mailadres. U kunt ons nu bereiken via gebiedsteamharen@groningen.nl.

Afvalbrengstations Duinkerkenstraat en Electronstraat op vrijdag 21 juni vanaf 14.00 uur dicht

Vanwege een personeelsbijeenkomst zijn de afvalbrengstations aan de Duinkerkenstraat en de Electronstraat op vrijdag 21 juni vanaf 14.00 uur dicht. De dag erna zijn deze afvalbrengstations weer vanaf 10.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op onze website.

Zondag 16 juni publieksdag Internationaal Cargo Bike Festival

Vanaf vandaag tot en met zondag 16 juni is er op het Suikerfabriekterrein het Internationaal Cargo Bike Festival. Wethouder Philip Broeksma van Verkeer & Vervoer opende het festival vrijdagochtend. Thema is ‘delivering happiness’, geluk bezorgen. Goederenvervoer per (elektrische) bak- of vrachtfiets neemt toe en is vaak een aantrekkelijk alternatief voor grote en vieze vrachtwagens in de binnenstad.

Zondag is de publieksdag met veel entertainment. Er zijn vrachtfietsdemonstraties, testritten met gezinsbakfietsen, spectaculaire vaardigheidstesten, een NK-wedstrijd ‘slowbiking’ (zo langzaam mogelijk fietsen) en activiteiten voor kinderen.

De publieksdag begint met een grote bakfietsparade die om 11.00 uur op de Ossenmarkt start richting het festival op het Suikerfabriekterrein. Pimp samen met de buren of je kinderen je eigen bakfiets en rijd mee op weg naar een nog duurzamer Groningen! De toegang is gratis.

Proefrijden in een elektrische auto?

Een proefrit maken in een stekkerauto? Dat kan tijdens de ANWB proefritdag op zaterdag 22 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Belangstellenden kunnen dan gratis een van de acht verschillende elektrische wagens twintig minuten uitproberen. Of een ritje maken in een van de waterstofauto’s van de gemeente Groningen. Er is die dag ook een kleine informatiemarkt op het Damsterplein waar ANWB-experts uitleg geven bij de verschillende elektrische auto’s. Ook een ritje maken die dag of advies inwinnen over elektrisch rijden? Aanmelden voor een proefrit kan via anwb.nl/proefrijden.

Voormalige gemeenten presenteren laatste jaarrekening

De voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer sluiten gezamenlijk het jaar 2018 positief af met een resultaat van 39,2 miljoen euro. De voormalige gemeente Groningen sloot af met een positief saldo van 40 miljoen euro, Ten Boer had een voordelig resultaat van 1,4 miljoen euro. Haren sloot af met een nadelig resultaat van 2,2 miljoen euro. Dit resultaat heeft onder andere te maken met het, in afwachting van het nieuwe bestemmingsplan, stopzetten van de ontwikkeling van het Haderaplein en een administratieve correctie van onderhoudslasten. Lees ook het nieuwsbericht op onze website.

14 juni 2019 | nummer 20
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u ook een abonnement? Meld u dan aan via onze website.

Deel deze nieuwsbrief op:

Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.

Verzonden met KIRRA Mailer | Doorsturen | Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook