Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 14 april 2022

Nieuwsbrief Haren
14 april 2022
Buitensportdag in Haren en bossportdag in Glimmen
Buitensportdag in Haren en bossportdag in Glimmen
Wil jij tijdens de meivakantie ook lekker sporten? Meld je dan aan voor een buitensportdag in Haren of een bossportdag bij Appelbergen in Glimmen.  In Haren kun je op verschillende locaties, bij verschillende verenigingen, op 2 mei terecht om mee te doen aan een sport. Denk bijvoorbeeld aan atletiek, korfbal, tennis of rugby. Wil je het nog avontuurlijker? Meld je dan aan voor de bossportdag op 3 mei bij Appelbergen in Glimmen. Tijdens de sportdag kun je meedoen aan BMX, trailrunning en Levend Stratego. Nieuwsgierig en op zoek naar meer informatie? Kijk dan op de website van Sportcoach Haren, hier kun je je ook aanmelden. Goed om te weten: deelname is gratis, maar neem wel zelf wat te eten en drinken mee.
Groningen doet mee aan initiatief Maai Mei Niet
Groningen doet mee aan initiatief Maai Mei Niet
De gemeente Groningen doet dit jaar voor het eerst mee aan het initiatief Maai Mei Niet. Dit houdt in dat een deel van de gemeentelijke grasvelden in de maand mei niet gemaaid wordt. Waar we niet maaien, kunnen tussen het gras planten tot bloei komen. Stuifmeel en nectar van bloemen is voedsel voor insecten zoals bijen, kevers, vlinders en hommels. Langer gras is bovendien beter bestand tegen droogte en hitte waarmee we steeds vaker te maken krijgen. Kort gemaaide gazons zijn niet goed voor de biodiversiteit. Insecten kunnen er geen voedsel vinden en water verdampt sneller uit de bodem wanneer gras te kort is.

De gemeente heeft woningcorporaties zoals Nijestee en De Huismeesters een brief gestuurd met de oproep om ook mee te doen aan het Maai Mei Niet initiatief. Inwoners kunnen ook meedoen. Als je het gras slechts om de vier weken maait, komen er al tot tien keer meer bijen in de tuin.

Ook andere Nederlandse gemeenten doen mee aan Maai Mei Niet. Het idee is ontstaan in Groot-Brittannië. Kijk voor meer informatie op bijenstichting.nl.
Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag
Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag
Morgen, Goede Vrijdag, gaat het na twee jaar voor het eerst weer door: de Bloemenjaarmarkt in het centrum van Groningen. Naast de gewone kramen staan er op en rond Grote Markt en Vismarkt dan ook heel veel kramen met bloemen en planten. Kijk voor meer informatie op bloemenjaarmarkt.nl. En kijk voor reistips op groningenbereikbaar.nl.

Regenton met korting
Wil je behalve nieuwe planten ook een regenton in je tuin? Op Goede Vrijdag begint de gemeente voor het zevende jaar met de regentonnen-kortingsactie. Inwoners van de gemeente kunnen met een kortingsbon van € 17,50 een regenton naar keuze kopen. Kijk voor meer informatie op groningen.steenbreek.nl.
Gratis compost halen bij de gemeente
Gratis compost halen bij de gemeente
Inwoners van onze gemeente kunnen dit jaar weer gratis compost voor de tuin halen bij de afvalbrengstations in de stad. Morgen, Goede Vrijdag, kan dat tussen 08.00 en 16.30 uur en zaterdag 16 april tussen 10.00 en 15.00 uur. Neem zelf een emmer of plastic zak mee. Je mag maximaal één aanhanger per persoon vullen. Kijk voor de adressen van de afvalbrengstations op onze website.
Gezocht: nieuwe kinderburgemeester
Gezocht: nieuwe kinderburgemeester
De gemeente is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en plaatsvervangend kinderburgemeester voor het komende schooljaar. Kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen uit de gehele gemeente kunnen zich hiervoor aanmelden. Aanmelden doe je door een filmpje te maken, waarin je vertelt waarom jij de nieuwe kinderburgemeester moet worden. Kinderburgemeester Samuel en zijn plaatsvervanger Jairo doen voor hoe het moet. Wil je meer informatie? Kijk op de pagina van de kinderburgemeester of lees het nieuwsbericht op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook