Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 13 oktober 2023

Nieuwsbrief Haren
13 oktober 2023
Vervolgbijeenkomst herinrichting Raadhuisplein
Vervolgbijeenkomst herinrichting Raadhuisplein
Op dinsdag 17 oktober 2023 tussen 17:00 tot 20:00 uur presenteren wij de drie ontwerpen voor herinrichting van het Raadhuisplein in de raadszaal van het voormalige gemeentehuis van Haren. De inbreng die wij op 23 en 24 juni 2023 van jullie hebben ontvangen is verwerkt in drie voorlopige ontwerpen. Ook zijn de reacties die we online hebben ontvangen hierin verwerkt. Meer informatie over de ideeën en wensen vind je op onze website.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 17 oktober vragen wij jullie mening over deze drie ontwerpen. We gaan dan op basis van deze ontwerpen en jullie inbreng een voorkeursontwerp maken. De ontwerpen worden op woensdag 18 oktober 2023 ook op onze website geplaatst zodat je ook weer online kunt reageren. Wij horen graag wat je ervan vindt.
Kom maar hier met je verf
Kom maar hier met je verf
Tijdens de Week van het Afval van vrijdag 13 tot en met vrijdag 20 oktober kun je eenmalig aan het Raadhuisplein in Haren verf inleveren. Op vrijdag 13 oktober staan we van 14:00 tot 17:00 uur op de weekmarkt in het dorp. Je bent welkom met volle of halflege blikken verf. We zullen deze dan recyclen. Tips over verf bewaren en andere locaties waar we staan, vind je op de website van Haal alles uit je afval. En over verf gesproken… Kun je de hele woonkamer opnieuw inrichten met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval?

Woonstylist Maaike Starreveld ging samen met interieurstudenten van het Alfa-college de uitdaging aan. Tv-camera’s legden al hun praktische ideeën voor hip hergebruik vast. Hoe zal bewoner Berry reageren op het eindresultaat? Deze puur Groningse make-over is vanaf maandag iedere dag op OOG TV, YouTube en ons eigen Facebookkanaal te zien. Kun je niet wachten? Bekijk dan alvast de trailer.
Wethouder Inge Jongman opent Clockhuysplein Haren
Wethouder Inge Jongman opent Clockhuysplein Haren
Wethouder Inge Jongman opende vrijdag 6 oktober, op Nationale Ouderendag, het Clockhuysplein in Haren. Het plein is een ontmoetingsplek voor ouderen en bedacht door inwoners. Ouderen kunnen nieuwe contacten leggen en activiteiten organiseren en eraan meedoen.

“Voor Haren, waar meer dan gemiddeld veel ouderen wonen is het bijzonder belangrijk om aandacht te hebben voor ontmoeting voor deze doelgroep. We willen een gemeente zijn waar ouderen gezond en vitaal oud kunnen worden. Waar het prettig wonen is en waar ouderen leuke dingen kunnen blijven ondernemen. We willen ouderen de mogelijkheden bieden om zo lang mogelijk actief en op een prettige manier bij de samenleving betrokken te blijven, ook als ze wat minder mobiel of eenzaam zijn”, aldus de wethouder.
Publieksdag microscopie Hortus Haren
Publieksdag microscopie Hortus Haren
Op zaterdag 4 november is iedereen tussen 11:00 en 16:00 uur welkom in de Hortus om de wondere wereld onder de microscoop te ontdekken. In het entreegebouw staan twee microscopen waar je doorheen mag kijken, zonder dat je de Hortus zelf in hoeft te gaan. Voor bezoekers die meer willen zien en doen, gelden de reguliere toegangsregels. In de Plantage staan twee digitale microscopen opgesteld, verschillende doorzichtmicroscopen, een oude messing microscoop uit de beginjaren van de Hortus en een aantal microscopen van het Harens Lyceum.

Er zijn posters van scholieren over verschillende beroemdheden in de wetenschap, bezoekers kunnen luisteren naar korte lezingen en meegaan met een rondleiding om zelf materiaal te verzamelen voor onder de microscoop. Onder deskundige begeleiding van wetenschappers kunnen bezoekers ook kleine wonderen van de natuur bekijken met een professionele Zeiss microscoop. Meer over de Hortus op de website Vrienden van de Hortus.
Schade in de openbare ruimte kun je gemakkelijk online melden
Schade in de openbare ruimte kun je gemakkelijk online melden
Zie je een kapotte lantaarnpaal, ervaar je hinder van losliggende stoeptegels of zie je loshangende takken in een boom? Dan kun je eenvoudig online een melding maken bij de gemeente via onze website.

Als je een melding doet, vragen we naar je gegevens (telefoonnummer en e-mailadres). Je hoeft dit niet in te vullen. Maar we willen graag dat je dit wél doet. Soms is het nodig om contact op te nemen voor extra informatie en uitleg. Meldingen die we niet begrijpen, kunnen we helaas niet oppakken. Samen helpen we de openbare ruimte voor iedereen prettig te houden. Alvast dank voor jouw hulp.
Activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie
Activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie
De Sportcoaches Haren van het Huis voor de Sport Groningen organiseren tijdens de herfstvakantie allerlei sportieve activiteiten voor kinderen in Scharlakenhof in Haren. Vanaf maandag 23 oktober is er van alles te doen. Je kunt meedoen aan tennis, karate, floorball en freerunning. Of wat te denken van dansen, kickboksen, basketbal en turnen. Houd je meer van zwemmen? Dan kun je dinsdag 24 oktober meedoen aan een zwemspelochtend. Woensdag 25 oktober is er voor jongens en meisjes van 12 tot en met 16 jaar een 3 tegen 3 basketbaltoernooi. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van Sportcoach Haren.

Foto: Sportcoach Haren
JA-JA-sticker tegen papierverspilling
JA-JA-sticker tegen papierverspilling
Binnenkort verandert er iets met de bezorging van reclamefolders in Groningen. Vanaf 20 oktober mogen bedrijven niet langer folders in een brievenbus stoppen zonder nadrukkelijke toestemming van de bewoner. Bewoners die wel folders willen, kunnen dat aangeven met een nieuwe brievenbussticker. Lees meer over de JA-JA-sticker op onze website.
Nog geen plannen voor zaterdag? Lees dan verder!
Nog geen plannen voor zaterdag? Lees dan verder!
Zaterdag 14 oktober, is namelijk dé Duurzame Huizendag. Kijk eens binnen bij duurzame huizen in de gemeente en laat je inspireren over wat er mogelijk is. Luister naar de ervaringen van An (Selwerd) die in een warmtenetwoning woont, voel het comfort van verwarming met infraroodpanelen bij Sjoerd (Oosterhogebrug) en kijk hoe Tjerk (Haren) slim gebruik maakt van hemelwater.

Waar wil jij meer over weten? Kies tussen zonnepanelen, groene daken, warmtepompen en/of isolatie. Of bezoek huizen waar je alles in één keer vindt. Op de duurzame markt (Betonbos) van het Sustainable Moments Festival, helpen energiecoaches je met je vragen over energie besparen, verduurzamen, inkoopacties, subsidies en leningen. Grunneger Power vertelt je graag over hun project Samen Besparen. Bovendien vind je er kraampjes met duurzame (tweedehands) producten en lekkere biologische hapjes. Kortom, een zinvolle én leuke besteding van je zaterdagmiddag. Meld je nu aan op de website van Duurzaam Groningen.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook