Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 13 november 2020

Nieuwsbrief Haren
13 november 2020
Gemeente vervangt putdeksels in Oosterhaar
Gemeente vervangt putdeksels in Oosterhaar
Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 november worden er op diverse plekken in Haren putten en deksels in het wegdek vervangen. Tijdens een inspectie kwam naar voren dat er op verschillende plekken in Haren putten te hoog in het wegdek liggen. Hierover krijgen we ook meldingen van bewoners. Doordat de rand van de put kapot is, gaat het deksel los liggen. Als putten te hoog liggen merk je dit ook, met name wanneer je eroverheen rijdt.

In totaal vervangt de aannemer 29 putten en deksels in de wijk Oosterhaar. Dit gaat gebeuren in de Ridderspoorweg, Irisweg, Blekenweg en Tuindorpweg.

Per locatie wordt de putrand eruit gefreesd. Er komt dan een nieuwe rand voor terug. De aannemer herstelt het asfalt en plaatst een nieuwe putdeksel. Waar nodig wordt het verkeer tijdelijk gestremd door verkeersregelaars.
Nieuw asfalt op de Oude Middelhorst
Nieuw asfalt op de Oude Middelhorst
Het asfalt van de Oude Middelhorst in Haren is toe aan vervanging. Op maandag 23 november starten er werkzaamheden. Deze duren tot woensdag 9 december. De straat is tijdens de werkzaamheden vanaf de Middelhorsterweg tot aan de spoorwegovergang volledig afgesloten. Via de borden kun je een omleiding volgen. Heb je vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met Ton Vos van de gemeente Groningen, via telefoonnummer 14 050.
Zonneweide Glimmen legt CO2-bindende toegangsweg aan
Zonneweide Glimmen legt CO2-bindende toegangsweg aan
Vorige maand begonnen aan de Zuidlaarderweg in Glimmen de grondwerkzaamheden voor de zonneweide Glimmen. De bedoeling is dat er begin volgend jaar elektriciteit geleverd gaat worden. De zonneweide gaat een CO2-bindende toegangsweg aanleggen met het mineraal olivijn. De olivijn wordt geleverd door Greensand. De zonneweide hoeft alleen de transportkosten te betalen. Het materiaal zelf wordt gratis beschikbaar gesteld. Olivijn reageert bij de verwering met CO2 en water, waarbij kalkoplossing ontstaat. De kalkoplossing gaat verzuring van de grond tegen. Om 1 kg CO2 te binden is 1 kg olivijn nodig. Met greenSand CO2 Opruim Certificaten kan je je CO2-uitstoot compenseren of extra helpen tegen klimaatverandering.

Er zijn nog zonnepenalen beschikbaar voor inwoners, stichtingen, verenigingen en bedrijven in het gebied Vries – Peize – Groningen-Zuid – Kropswolde. Een paneel kost € 250 en verdient zich in terug in ongeveer 8 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van zonneweide Glimmen.
Twitteraccount @Stadsbeheer050 stopt
Twitteraccount @Stadsbeheer050 stopt
Op 1 december stopt het Twitteraccount @Stadsbeheer050. Dit Twitteraccount wordt weinig gebruikt en er zijn betere manieren om je melding door te geven. Zie je in de gemeente Groningen losse stoeptegels, zwerfvuil of een fietswrak? Geef het door via Slim Melden GroningenWhatsAppTwitter of Facebook. Bedankt voor het melden van alle omgewaaide bomen, defecte lantaarnpalen en gevaarlijke verkeerssituaties de afgelopen jaren. Blijf dit vooral doen!
Maak kans op gratis groen
Maak kans op gratis groen
Wil je een boomspiegeltuin (foto), regenton, bloembollenpakket, borderpakket of een groen dak winnen? Doe dan mee aan de verloting van Klimaatadaptatie Groningen en maak kans op een van deze prijzen. Meld je uiterlijk 22 november aan via klimaatadaptatiegroningen.nl.
Kijk ‘Let’s GROte Markt’ terug
Kijk ‘Let’s GROte Markt’ terug
Je kunt de online talkshow Let’s GROte Markt terugkijken via internet. Op vrijdag 6 november ging een aantal deskundigen met elkaar in gesprek tijdens deze show in Forum Groningen. Onderwerp was de toekomstige inrichting van de Grote Markt. De deskundigen gaven vanuit verschillende perspectieven hun visie op de plannen voor dit stadsplein. Het publiek kon vanuit huis meedoen door vragen te sturen via de chat. Hun vragen en antwoorden zijn terug te vinden op jouwgrotemarkt.groningen.nl. Kijk de uitzending terug op vimeo.
Raad kiest voor extra investeringen tegen armoede
Raad kiest voor extra investeringen tegen armoede
De financiële positie van de gemeente Groningen is en blijft kwetsbaar, nog los van de coronacrisis. Hoe stel je dan als gemeenteraad een begroting voor het volgende jaar vast? De Groningse gemeenteraad debatteerde woensdag 11 november urenlang over de gemeentebegroting 2021. Lees verder op de website van de gemeenteraad.
Impulsloket: subsidie voor kleine bedrijven
Impulsloket: subsidie voor kleine bedrijven
Het Nationaal Programma Groningen heeft een subsidieregeling met de naam Impulsloket. Deze subsidie is onder andere bedoeld voor kleinschalige ondernemingen met een maximale omzet van 20.000 euro per jaar. Het gaat om kleine bedrijven die een bijdrage willen leveren aan de leefbaarheid in hun directe omgeving. Het moet hierbij gaan om een lokaal unieke onderneming. Denk bijvoorbeeld aan een theeschenkerij in een dorp zonder horeca of een zelfoogsttuin.

Wil jij de leefbaarheid in je omgeving versterken en heb je een goed idee voor een onderneming die hiervoor kan zorgen? Ook als startende ondernemer kun je een aanvraag doen. Meer over de mogelijkheden en spelregels vind je op nationaalprogrammagroningen.nl.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook