Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 13 december | nummer 39

Nieuwsbrief Haren 13 december | nummer 39

Nieuwe woonvisie in voorbereiding

Vanaf 1 januari 2019 is er door de fusie van Haren, Ten Boer en Groningen een nieuwe gemeente ontstaan. Naast de stad Groningen heeft onze gemeente nu ook verscheidene dorpen en meer landelijk gebied.

Op dit moment zijn er nog drie verschillende woonvisies van de voormalige gemeenten. Belangrijke opgave is om tot harmonisatie van beleid te komen. Onze toekomstvisie op een ongedeelde gemeente, opgebouwd uit gemengde wijken en dorpen waar iedereen goed kan wonen is daarbij nog steeds relevant. Ook de focus op de verschillende doelgroepen blijft actueel. Maar daarnaast vonden de afgelopen jaren allerlei ontwikkelingen plaats en is sprake van een volstrekt andere dynamiek op de woningmarkt. Kortom, er is voldoende aanleiding om te komen tot een nieuwe woonvisie. Kijk voor meer informatie op onze website.

Alleen pinnen op locaties Haren, Ten Boer, Lewenborg en Hoogkerk

Voor jouw en onze veiligheid kun je per 1 januari 2020 bij de loketten op de locaties Haren en Ten Boer alleen nog pinnen. In Lewenborg en Hoogkerk betaal je al langer alleen met de pinpas. Je kunt wel met contant geld blijven betalen op de locatie Groningen centrum, Kreupelstraat 1. Kijk voor meer informatie op onze website.

18 december Christmas Carols in het Boeremapark

Dit jaar is er voor de vijfde keer op rij een Christmas Carols-optreden in Haren. Op woensdagavond 18 december ben je vanaf 19:15 uur van harte welkom bij dit optreden in het Boeremapark.

Onder leiding van Annemarie Kooij zingt dameskoor Happy Hour bekende Engelse Christmas Carols en andere kerstliederen. Robert Jan van der Feen begeleidt op dwarsfluit. Het optreden vindt net als vorige jaren plaats bij de grote stenen Boeremabank in het park. Daar zorgen vuurkorven en de verlichte voetpaden voor een mooie kerstsfeer.

Kom in de kerststemming onder het genot van een gratis bekertje glühwein of warme chocolademelk. De inloop is vanaf 19:15 uur en het optreden begint om 19:30 uur. De toegang is gratis.

Noordelijke baan Ring Zuid dit weekend dicht

De noordelijke baan van de Ring Zuid (richting Drachten/Assen) is van vrijdag 13 december 22.00 uur tot maandag 16 december 05.00 uur afgesloten. Het gaat om het deel vanaf knooppunt Euvelgunne tot de afrit Hereweg. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijk ringweg. Aannemerscombinatie Herepoort gaat dan voegen herstellen.

De zuidelijke baan van de Ring Zuid is van vrijdag 13 december 23.00 uur tot zaterdag 14 december 05.00 uur ter hoogte van het Europaplein ook afgesloten. Doorgaand verkeer richting Hoogezand rijdt dan de ringweg af bij de afrit Europaweg en kan bij de oprit Europaweg de ringweg weer oprijden. Verkeer richting de Europaweg heeft geen last van de afsluiting. Zie ook het nieuwsbericht op aanpakringzuid.nl.

website gemeente zondagochtend niet beschikbaar

De website van de gemeente is zondag 15 december tussen 05.00 uur en uiterlijk 10.30 uur niet beschikbaar. Er wordt dan gewerkt aan de ICT. De gemeente heeft voor de zondagochtend gekozen zodat zo weinig mogelijk mensen last hebben van de werkzaamheden.

Floor verkozen tot nieuwe Groninger kinderburgemeester

Op zaterdag 7 december is Floor verkozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Groningen. Met de slogan ‘als je niet opgeeft bereik je je droom’ wist zij de meeste stemmen binnen te halen. Wethouder Mattias Gijsbertsen maakte dit zaterdagmiddag in het Forum Groningen bekend. De kinderburgemeester wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Milou. Lees meer op onze website.

Gemeente plant dagelijks nieuwe bomen en vervangt zieke bomen

De gemeente plant dagelijks nieuwe bomen en vervangt bomen die ziek zijn en het niet meer gaan redden. Bijvoorbeeld omdat ze zijn aangetast door de beruchte essentaksterfte. Ook worden bomen verwijderd die te oud zijn geworden en gevaar opleveren door vallende takken. Zo zijn er onlangs bijna vijftig oude populieren aan de Peizerweg vervangen. Daar kwamen onder andere linden, iepen en platanen voor terug. Bomen die nu al twaalf tot vijftien jaar oud zijn en die veel ouder worden dan populieren. Lees meer op onze website.

Maatregelen voor feestelijke en veilige jaarwisseling

De gemeente neemt in de aanloop naar de jaarwisseling een aantal maatregelen om oud en nieuw een mooi en veilig feest te laten zijn. Zo zijn er tijdens de jaarwisseling net als vorig jaar tien vuurwerkvrije zones in Groningen. Het gaat om gebieden rond ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, begraafplaatsen en kinderboerderijen. Ook in het uitgaansgebied in de binnenstad mag geen vuurwerk worden afgestoken.

De gemeente wil hiermee in deze gebieden mens en dier beschermen tegen het gevaar, de schade en de overlast van vuurwerk. Lees meer op onze website.

Studentenverenigingen, kerken en burgerinitiatieven slaan met Kerst050 handen ineen

Groningse studentenverenigingen, kerken en burgerinitiatieven slaan de handen ineen: met het initiatief Kerst050 willen ze 500 kerstpakketten geven aan huishoudens die het niet breed hebben en 100 dinerbonnen doneren aan dak- en thuislozen. Cd’s van André Hazes tot verzorgingsproducten hebben ze al. Maar alle hulp en donaties zijn welkom, zeggen organisatoren Marten Duit van Student & Stad en Evert Sulman van Kwartiermakers.

Kerst050 is een initiatief van Evert als onderdeel van Missie050, een startend netwerk van stadjers, organisaties en kerken. Evert: “We komen bij allerlei burgerinitiatieven mensen tegen die het niet breed hebben, zoals vluchtelingen bij Groningen Verwelkomt, vrouwen met een prostitutieverleden in Het Overweeghuis of mensen met een uitkering bij jongerennetwerk Stadshelden. Dit kunnen we niet 1-2-3 oplossen. Maar we kunnen wel samen met stadjers en studenten ervoor zorgen dat iedereen een fijne Kerst heeft, dat ze weten dat we aan hen denken.” Lees meer over Kerst050 op onze website.

Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Praat mee over dit bericht via Facebook