Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 12 januari 2024

Nieuwsbrief Haren
12 januari 2024
Energietoeslag 2023: aanvragen kan nog steeds
Energietoeslag 2023: aanvragen kan nog steeds
Met deze winterse temperaturen, schieten de energiekosten omhoog. Gelukkig kun je nog steeds de eenmalige energietoeslag 2023 aanvragen voor huishoudens met een laag inkomen. Heb jij eind 2023 de energietoeslag niet automatisch gekregen, maar heb je daar wel recht op? Aanvragen kan nog tot en met 31 mei 2024.

Hoe hoog is de energietoeslag?

  • 800 euro voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.
  • 400 euro voor huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 140 procent van de bijstandsnorm.

Twijfel je of jouw inkomen hieronder valt? Kijk het na in de tabel op onze website. Daar vind je ook de voorwaarden.

Voor het aanvragen van de energietoeslag vul je het formulier in. Met jouw gegevens stellen wij vast of je recht hebt op de energietoeslag. Bij goedkeuring krijg je het bedrag binnen acht weken op jouw rekening.

Onderzoek naar woonwensen: doe jij ook mee?
Onderzoek naar woonwensen: doe jij ook mee?
Er is een groot tekort aan woningen in Nederland. Ook in onze regio is veel vraag naar betaalbare huizen. Bij starters, maar ook bij ouderen. Hoeveel woningen moeten er precies worden gebouwd? Waar? En wat voor woningen moeten dat zijn? Met deze vragen gaat de regio Groningen-Assen aan de slag. Wij zijn benieuwd naar jouw woonbeleving en woonwensen.

In de regio Groningen-Assen krijgen ruim 70.000 (willekeurig gekozen) huishoudens een brief met een uitnodiging om mee te doen aan het onderzoek. Inwoners kunnen een vragenlijst invullen met inloggegevens uit die brief.

Heb je (nog) geen uitnodiging ontvangen en wil je toch graag jouw mening geven over het wonen in onze gemeente? Doe dan mee aan het onderzoek. Kijk voor de vragenlijsten en meer informatie over het onderzoek op onze website.
Word ‘Junior Klimaatcoach’ samen met Varkentje Rund
Word ‘Junior Klimaatcoach’ samen met Varkentje Rund
Junior Klimaatcoach is het nieuwe broertje van Junior Energiecoach. Aan Junior Energiecoach namen tot nu toe al bijna 300 schoolklassen deel. Met Junior Klimaatcoach leer je samen met Varkentje Rund wat jij kunt doen voor een beter klimaat. Leerzaam en vooral heel erg leuk. Scholen, buitenschoolse opvangen (BSO’s) en scoutinggroepen kunnen zich gratis aanmelden.

Doe je mee? Dan krijg je een eigen startpakket vol materialen zoals geheime enveloppen, die het spel nog leuker maken. De leerlingen voeren de opdrachten thuis uit en leren over klimaatthema’s als biodiversiteit, water, spullen en vervoer.

Junior Klimaatcoach is voor kinderen van 7 tot 12 jaar oud. Het project duurt vier weken en start in maart 2024. Overleg met jouw klas zodat jullie mee kunnen doen. Aanmelden kan tot en met vrijdag 16 februari via de website van Junior Klimaatcoach. Gratis deelname wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen.
Wat is jouw goede fietsvoornemen?
Wat is jouw goede fietsvoornemen?
In januari vraagt de gemeente via de campagne ‘Stoep vrij, iedereen blij’ aandacht voor de toegankelijkheid van de stoep. Extra aandacht gaat naar het fietsparkeren op de stoep, op blindegeleidestroken en voor zebrapaden.

Met de campagne willen we fietsers aanmoedigen om hun fiets in de daarvoor aangewezen vakken, rekken en stallingen te plaatsen. Ook vragen we fietsers om niet op de stoepen te fietsen, maar om hier even af te stappen. Hierdoor houden we de stad toegankelijk en aantrekkelijk voor iedereen. Kijk voor meer informatie op de website Ruimte voor jou.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn

Praat mee over dit bericht via Facebook