Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren 12 februari 2021

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
Nieuwsbrief Haren
12 februari 2021
Sportinstuiven weer van start
Sportinstuiven weer van start
Sinds deze week zijn de basisscholen weer open. Daarmee is ook het sportaanbod van Sportcoach Haren veranderd. Vanwege de coronamaatregelen mag er voorlopig nog niet in de gymzaal worden gesport. Daarom zijn de sportinstuiven de komende tijd buiten, op verschillende locaties. Zorg er dus voor dat jouw kind warm is aangekleed. En geef een bidon met water mee. Tijdens de sportinstuiven komen verschillende sport- en beweegactiviteiten aan bod. Kijk voor de data en de locaties op de website van Sportcoach Haren.

Tijdens de activiteiten wordt er uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Vanwege de maatregelen is het niet mogelijk om als volwassene te blijven kijken.

Foto: Sportcoach Haren
Bestellen en afhalen bij winkels
Bestellen en afhalen bij winkels
Sinds woensdag 10 februari is het mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij een winkel (click en collect). Om dit zo veilig mogelijk te kunnen doen, gelden er een aantal spelregels.

Winkels zijn uitsluitend open voor het ophalen van vooraf bestelde of gereserveerde artikelen. Je kunt producten alleen digitaal of telefonisch bestellen. Vervolgens ontvang je een bevestiging van de winkelier met alle praktische informatie. Je haalt je bestelling af binnen een van tevoren afgesproken tijdvak. Er zit altijd tenminste 4 uur tussen bestellen en afhalen om funshoppen te voorkomen. De winkelier zorgt ervoor dat klanten gespreid over de dag langskomen, om drukte bij het afhaalpunt te voorkomen.

Overige voorwaarden:

  • Betalen gebeurt vooraf, achteraf of contactloos ter plekke;
  • Afhalen gebeurt door 1 persoon;
  • Het afhaalpunt is buiten; je mag dus niet naar binnen;
  • De 1,5 meter afstand en andere basisregels gelden bij het afhaalpunt;
  • Bij het afhaalpunt ruilen of terugsturen van producten is niet toegestaan;
  • Het passen van kleding bij het afhaalpunt is niet toegestaan.

Kijk voor meer informatie op onze website.

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde
Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde
De Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde (CRO luchthaven Eelde) heeft donderdag 18 februari 2021 een openbare vergadering. Op de agenda staan onder andere de concept begroting, concept jaarrekening en concept jaarplan van 2021. De benodigde stukken kun je downloaden van de website van de CRO luchthaven Eelde.

Het overleg is digitaal vanwege COVID19 en begint om 16.00 uur. Ben je geen lid? Meld je dan van te voren aan via e-mail. Je ontvangt dan de link voor het digitale overleg. Aanmelden kan tot 18 februari 13.00 uur.
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’ nu online en individueel
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’ nu online en individueel
Door de coronamaatregelen biedt de gemeente de cursus ‘Rondkomen kun je leren’ voorlopig online en individueel aan. Je kunt de cursus telefonisch, per mail en/of via videobellen volgen.

In deze gratis cursus van de Groningse Kredietbank (GKB) leer je beter omgaan met geld. Wat zijn nu precies jouw inkomsten en uitgaven? Hoe voorkom je dat je in de schulden raakt? En heb je recht op extra inkomen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag? In de cursus doorlopen we het lesmateriaal van de cursus ‘Rondkomen kun je leren’, die de gemeente normaal gesproken fysiek aanbiedt. Tijdens de cursus is er uiteraard ook ruimte om op jouw specifieke wensen en vragen in te gaan.

Wil je je aanmelden voor de cursus? Stuur dan een e-mail en geef je naam en telefoonnummer door. De gemeente neemt dan binnen 5 werkdagen contact met je op. Aanmelden via telefoon kan ook. Bel naar telefoonnummer 14 050 en vraag naar een preventiemedewerker van de GKB. Kijk voor meer informatie op onze website.
Gemeente Groningen blijft chemievrij werken
Gemeente Groningen blijft chemievrij werken
De gemeente Groningen bestrijdt onkruid in de openbare ruimte door het weg te borstelen. Ook doet de gemeente proeven met onkruidbestrijding door heet water en stoom. Al ruim 25 jaar maakt de gemeente bewust geen gebruik meer van chemische bestrijdingsmiddelen. Ook aannemers, in opdracht van de gemeente, werken chemievrij.

Eind november 2020 werd het landelijk verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bij onkruidbestrijding opgeheven. Dat betekent dat Nederlandse gemeenten onkruid op wegen en stoepen en in parken en plantsoenen toch weer met landbouwgif mogen bestrijden.

Door deze gerechtelijke uitspraak verandert er niks in onze gemeente. De gemeente blijft chemievrij werken, zonder gif dus. Het kan zijn dat het opheffen van het verbod vragen oproept over de werkwijze van de gemeente. Het bestaand beleid is daarom in de raad bevestigd. Op de website van Stadswerk staan alle gemeenten die chemievrij blijven werken. Ook vind je er meer informatie over het opheffen van het verbod.
Groningen gaat honderden flexwoningen bouwen
Groningen gaat honderden flexwoningen bouwen
Het college heeft de ambitie uitgesproken om samen met de woningbouwcorporaties de komende jaren honderden flexwoningen toe te voegen aan de woningmarkt. Dit zijn kwalitatief hoogstaande, verplaatsbare huizen die tijdelijk onderdak bieden aan woningzoekers. Zo wil de gemeente samen met woningcorporaties de krapte op de sociale woningmarkt te lijf gaan. De huizen kunnen ook gebruikt worden voor bewoners die door wijkvernieuwing tijdelijk ergens anders moeten wonen. De corporaties zetten in op 500 tot 1.000 woningen en het streven is om begin 2022 de eerste woningen te bouwen. De bouw van flexwoningen heeft elders al een hoge vlucht genomen in Nederland. Lees meer op onze website.

Foto: impressie van Heijmans One.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook