Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 11 november 2022

Nieuwsbrief Haren
11 november 2022
Vervanging skatebaan Mikkelhorst
Vervanging skatebaan Mikkelhorst
Vele jaren was er een skatebaan bij de Mikkelhorst in Haren. De baan werd veel gebruikt en is uiteindelijk verwijderd omdat deze niet meer voldeed aan veiligheidseisen. Sinds 2020 is het gebiedsteam in Haren in overleg met inwoners, omwonenden en andere belanghebbenden na gaan denken over een nieuwe invulling van het skatepark. Er zijn veel ideeën ingebracht en een aantal van deze ideeën heeft de eindronde gehaald. Met behulp van een landschapsarchitect is een landschapsontwerp gemaakt. Het voornemen is om de verharding van het voormalige skatepark opnieuw te gebruiken. Lees verder op onze website.
Intocht Sinterklaas Haren
Intocht Sinterklaas Haren
Hij komt, hij komt! Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas weer naar Haren. De intocht van Sinterklaas en zijn pieten start om 13:30 uur bij de kruising Julianalaan. De stoet trekt verder over de Rijksstraatweg naar het Raadhuisplein. Bij aankomst op het Raadhuisplein (rond 15:00 uur) zal daar een podiumshow beginnen. Genoeg tijd om naar Sinterklaas te zwaaien dus!
Hulppakket: Kindpas van 50 euro
Hulppakket: Kindpas van 50 euro
Inwoners met een Stadjerspas ontvangen in december een tegoedbon van 50 euro voor hun kinderen. Dit heet de Kindpas. Voor ieder kind tot 18 jaar ontvangt het gezin één pas. Dit is één van de regelingen vanuit het hulppakket. Hebt je een Stadjerspas? Dan hoef je niets te doen. Je hebt de kindpas half december in huis.
Moet je rondkomen van een bedrag onder de 120% van de bijstandsnorm? En heb je nog geen Stadjerspas? Dan kan je de Stadjerspas aanvragen via de website van de Stadjerspas. Doe de aanvraag vóór 14 november. Dan ontvang je ook de kindpas(sen) voor het kopen van speelgoed of kleding voor jouw kind of kinderen.
Word geen prooi voor zakkenrollers
Word geen prooi voor zakkenrollers
Ga je dit weekend winkelen of op stap in Stad? Houd je telefoon en geld/pasjes dan bij je en doe je telefoon niet in je kontzak. Want dan ben je een gemakkelijke prooi voor zakkenrollers. Wordt jouw telefoon of portemonnee toch gerold? Doe dan aangifte bij de politie.
Gemeente legt boetes op bij woningfraude
Gemeente legt boetes op bij woningfraude
Een bestuurlijke boete voor woningeigenaren die woningfraude plegen, dit voorstel doet het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. Het college wil dat iedereen een plek heeft om te wonen. De krapte op de woningmarkt maakt dat lastig. Het onttrekken, omzetten en splitsen van woningen zonder vergunning is niet toegestaan. Illegale kamerverhuur is de meest voorkomende overtreding. Het invoeren van de bestuurlijke boete zorgt ervoor dat de gemeente snel en bestraffend kan optreden als woningeigenaren de regels overtreden. Lees het hele artikel op onze website.
Huisvesting voor internationale studenten op Zernike campus
Huisvesting voor internationale studenten op Zernike campus
De gemeente heeft samen met de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen een overeenkomst met de SSH om op de Zernike Campus 400 eenheden te realiseren voor internationale studenten. De SSH gaat de huisvesting uitvoeren en beheren. Het gaat om tijdelijke huisvesting voor een periode van 10 jaar met de bedoeling om hiermee op korte termijn het aanbod van huisvesting voor internationale studenten te vergroten. Lees het hele artikel op onze website.
Verruiming kwijtscheldingsregels afvalstoffenheffing
Verruiming kwijtscheldingsregels afvalstoffenheffing
Gemeenten hebben van het Rijk de mogelijkheid gekregen om de vermogensnorm voor de kwijtschelding van gemeentelijke belastingen te verhogen. Het college stelt de raad voor gebruik te maken van deze mogelijkheid. Hierdoor komen er meer Groningse huishoudens in aanmerking voor kwijtschelding van de afvalstoffenheffing. Gemeenten mogen de vermogensnorm voor echtgenoten bovenop de reguliere vermogensnorm met maximaal 2.000 euro verhogen. Voor een alleenstaande is de verhoging maximaal 1.500 euro en voor een alleenstaande ouder maximaal 1.800 euro. Voor toepassing van de verhoogde vermogensnorm is een raadsbesluit nodig. De raad kan besluiten de verhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022 in te laten gaan. Meer informatie op onze website.
Aandacht in gemeenteraad voor behoud Grunnegs
Aandacht in gemeenteraad voor behoud Grunnegs
In de Groningse gemeenteraad is afgelopen woensdag aandacht gevraagd voor behoud van het Gronings. De raadsleden kregen van burgemeester Koen Schuiling het Buusboukje Grunnegs van voormalig streektaalfunctionaris Olaf Vos. De burgemeester hoopt dat het boekje bijdraagt aan “behold van ’t Grunnegs!” Meer informatie vind je op de website van de gemeenteraad.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook