Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 11 februari 2022

Nieuwsbrief Haren
11 februari 2022
Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde
Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde
De Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde (CRO luchthaven Eelde) heeft op donderdag 17 februari een openbare vergadering. Dit wordt gehouden in het gemeentehuis van Tynaarlo, maar je kunt hier als ‘toehoorder’ alleen digitaal bij aanwezig zijn. Dit heeft te maken met het beperkt aantal plaatsen vanwege de coronamaatregelen.

Wil je het overleg digitaal bijwonen? Meld je dan uiterlijk woensdag 16 februari vóór 13.00 uur aan via e-mail. Je ontvangt dan de link voor het overleg via Teams. De benodigde stukken kun je downloaden van de website van de CRO luchthaven Eelde.
Springkussenfestival en sportdag in Haren
Springkussenfestival en sportdag in Haren
Wil jij tijdens de voorjaarsvakantie ook lekker sporten? Kom dan op 21 februari naar de sport en speldag in het Scharlakenhof. Op deze dag staan er verschillende leuke sport en spelactiviteiten voor jullie klaar. Heb je meer zin om te springen? Ga dan op 22 februari naar het springkussenfestival in het Scharlakenhof. De hele sporthal staat dan vol met allerlei verschillende springkussens. Meer informatie over tijden en opgeven vind je op de website van SportCoach Haren.
Sportieve middagpauze voor jongeren
Sportieve middagpauze voor jongeren
Jongerenwerker Steff (WIJ Haren) en Sportcoach Haren (Arno Slim) slaan de handen ineen om de jongeren op de scholen meer te laten sporten. Binnen Haren zijn er tal van sport mogelijkheden voor de jongeren, zowel voor als na school. Maar, nu hebben Steff en Arno het idee voor een ‘sportieve middagpauze’ bedacht.

Even naar buiten in de grote pauze, bezig zijn en nieuwe energie opdoen: zo kun je daarna weer met volle aandacht en focus in de klas zitten. De sportieve pauze zal in de even weken bij het Harens Lyceum zijn en in de oneven weken op het Maartenscollege. Je kunt dan bijvoorbeeld een potje voetballen of basketballen. Heb je andere ideeën? Ook dat kun je laten weten. Steff en Arno willen namelijk samen met de jongeren een programma samen stellen.

Vragen of wil je meer informatie? Zoek contact met het jongerenwerk Haren of Sportcoach Haren
Insta: @jongerenwerkharen
Insta: @Sportcoaches_haren
Reis niet met de auto in en rond Groningen van 11 februari tot en met 9 mei
Reis niet met de auto in en rond Groningen van 11 februari tot en met 9 mei
De grootschalige werkzaamheden aan het Julianaplein in Groningen gaan bijna los. Vanavond om 20.00 uur start Combinatie Herepoort met de megaklus door het plein voor het verkeer vanuit Drachten en Assen richting Hoogezand helemaal af te sluiten. De komende weken zijn er steeds meer afsluitingen wat voor ernstige verkeershinder in en rond de stad gaat zorgen.

We verwachten ernstige verkeershinder op de omleidingsroutes, maar ook op de andere wegen in en rond de stad. Houd hier rekening mee en laat zoveel mogelijk de auto staan. Om het verkeer door te laten stromen is het nodig dat er dagelijks 80.000 auto’s minder op de wegen in en rond Groningen rijden. Welke richtingen er afgesloten zijn, verschilt per fase. Kijk voor het meest actuele nieuws op de website van Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid.
Fietsenstalling Grote Markt in maart open
Fietsenstalling Grote Markt in maart open
De fietsenstalling Grote Markt gaat in maart open. Samen met fietsenstalling Nieuwe Markt hebben we in dit deel van de binnenstad straks twee stallingen met circa 3.000 gratis plekken. Fietsers kunnen terecht in een van de stallingen en hoeven in principe hun fiets niet meer zomaar buiten een rek, vak of stalling te plaatsen. Er is altijd een fietsparkeerplaats beschikbaar op een korte, acceptabele loopafstand van alle bestemmingen. De binnenstad wordt zo aantrekkelijker en beter toegankelijk. Lees meer op onze website.
Nieuw onderdak voor vreemdelingen die geen recht hebben op opvang
Nieuw onderdak voor vreemdelingen die geen recht hebben op opvang
Aan de Helsinkistraat op bedrijventerrein Zuidoost is de nieuwe opvang voor vreemdelingen bijna af. Het gebouw blijft voor tien jaar staan en biedt onderdak aan buitenlanders die niet in Nederland mogen blijven. Door de opvang komen de vreemdelingen niet op straat en werken ze aan nieuw perspectief: terugkeren naar hun thuisland, asiel aanvragen elders of toch in Nederland. De nieuwe locatie vervangt de drie plekken waar de vreemdelingen nu worden opgevangen. Wil je zien hoe het gebouw er uitziet? Bekijk dan dit filmpje.
Eerste OV-bussen rijden over Kattenbrug
Eerste OV-bussen rijden over Kattenbrug
Vandaag, vrijdag 11 februari, reden de eerste OV-bussen over de Kattenbrug. De brug is klaar voor het gebruik door bussen, maar de aannemer moet nog wel wat laatste puntjes op de i zetten. De komende tijd werkt hij door om met name de verlaagde kade aan de westkant van het Schuitendiep verder af te maken. De brug werd vanochtend geopend door de wethouders Philip Broeksma en Roeland van der Schaaf. Lees verder op onze website.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook