Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren. 1 mei 2020. nr 16

Nieuwsbrief Haren

1 mei 2020 | nummer 16

Spoorbrug Onnen afgesloten voor auto’s van 11 t/m 15 mei en van 18 t/m 22 mei

Spoorbrug Onnen afgesloten voor auto’s van 11 t/m 15 mei en van 18 t/m 22 mei

De spoorbrug bij Onnen krijgt een onderhoudsbeurt. Daarom is de brug in mei tweemaal vijf dagen afgesloten voor autoverkeer. Voetgangers en fietsers wel gebruik maken van de brug. De werkzaamheden zijn van 11 tot en met 15 mei en van 18 tot en met 22 mei. De omleidingen voor autoverkeer richting Glimmen en richting Onnen worden met borden aangegeven. Kijk voor meer informatie op de website van Groningen Bereikbaar.

Lutsborgweg voor de helft afgesloten

Lutsborgweg voor de helft afgesloten

De water- en gasleidingen in de Lutsborgweg en omliggende straten worden vervangen. Dit gebeurt van 6 mei tot en met 26 juni. Deze leidingen liggen voornamelijk onder de stoep. Om de werkomgeving veilig te maken, is de helft van de rijbaan afgesloten. Verkeer kan er om-en-om langs.

De zijstraat ’t Harde (huisnummers 1 tot en met 10) is van 11 juni tot en met 25 juni volledig afgesloten. De huizen zijn alleen per voet te bereiken. Afhankelijk van de snelheid van werken kan de startdatum en doorlooptijd verschuiven. Bewoners worden hier dan over geïnformeerd.

Sport- en Cultuurhopper nu ook in Haren

Sport- en Cultuurhopper nu ook in Haren

Vanaf nu kunnen sport- en cultuuraanbieders uit de voormalige gemeente Haren zich ook aanmelden voor de Sport- en Cultuurhopper. Dit is een verzameling cursussen aangeboden door verschillende sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Groningen. Basisschoolleerlingen in Groningen kennen de Sporthopper al langer. Via een folder en een website kunnen zij gratis of voor weinig geld kennismaken met allerlei sporten. De Sport- en Cultuurhopper is een initiatief van de gemeente Groningen.

Ben je een aanbieder van sport of cultuur en wil je je aanmelden voor de Sport- en Cultuurhopper? Meld jouw cursus dan gratis aan via e-mail. Je krijgt dan een inlog toegestuurd, waarmee je je eigen pagina maakt. Aanmelden kan tot 10 augustus. Natuurlijk volgt de gemeente altijd de richtlijnen van het RIVM en de overheid. De Sport- en Cultuurhopper zal dan ook worden aangepast aan de coronamaatregelen, indien dat op het moment van verschijnen nodig is. Kijk voor meer informatie op sportcultuurhopper.nl.

Jeugd mag weer buiten sporten: regels versoepeld

Jeugd mag weer buiten sporten: regels versoepeld

Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar onder begeleiding en onder voorwaarden buiten sporten. Wethouder sport Inge Jongman reageert verheugd: “Ik ben erg blij dat kinderen en jongeren weer buiten kunnen sporten. Lekker je energie weer kunnen kwijtraken op onze sportvelden en parken. Ik wens iedereen dan ook veel sportplezier. Maar houd je aan de regels, dan kunnen we met plezier blijven sporten! En als je goede ideeën en alternatieven hebt, meld je bij Sport050 zodat zo veel mogelijk kinderen en jongeren weer kunnen genieten van sport. En we hopen natuurlijk op betere sporttijden voor iedereen.” Bekijk de belangrijkste wijzigingen op de website van Sport050.

Herdenken doe je thuis op 4 en 5 mei

Herdenken doe je thuis op 4 en 5 mei

Herdenken doe je thuis. Dat is de oproep van de organisatoren van de 4 mei herdenkingen in de gemeente Groningen. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen stille tochten. Alle kransleggingen vinden plaats zonder publiek. Bij een aantal herdenkingen legt een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een krans. Na de twee minuten stilte nodigt het Nationaal 4 en 5 mei Comité iedereen uit om buiten het Wilhelmus te zingen. De vlag kan op maandag 4 mei de hele dag tot zonsondergang halfstok. Op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, kan de vlag de hele dag in top. Kijk voor meer informatie over 4 en 5 mei op onze website. Of kijk op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Afvalbrengstations en loketten gesloten op Bevrijdingsdag

Afvalbrengstations en loketten gesloten op Bevrijdingsdag

Alle afvalbrengstations in onze gemeente zijn op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten. Kijk voor de openingstijden en overige informatie op gemeente.groningen.nl/afvalbrengstations. Alle loketten zijn die dag ook gesloten.

WIJ Groningen start posteractie in de wijken

WIJ Groningen start posteractie in de wijken

In alle wijken hangt WIJ Groningen grote posters met de uitnodiging om vooral contact te blijven zoeken als bewoners een vraag hebben of ondersteuning willen. De WIJ-locaties zijn sinds 16 maart niet toegankelijk voor bewoners, maar WIJ Groningen is wél bereikbaar via telefoon en mail. Bewoners weten de weg naar WIJ goed te vinden. Met de posteractie wil WIJ Groningen juist die bewoners bereiken die nog geen ervaring met WIJ hebben en die mogelijkerwijze in de problemen komen als bijvoorbeeld de spanningen in huis hoog op kunnen lopen. Lees meer op de website van WIJ Groningen.

Zomerbediening bruggen vanaf 1 juni in plaats van 1 mei

Zomerbediening bruggen vanaf 1 juni in plaats van 1 mei

De provincie Groningen heeft vanwege de coronacrisis besloten de zomerbediening van haar bruggen vanaf 1 juni in te voeren, in plaats vanaf 1 mei. Dit heeft ook direct effect op de bediening van de gemeentelijke bruggen. De gemeente voert daarom ook vanaf 1 juni de zomerbediening in. Tot 1 juni houdt dit het volgende in:
De gemeente bedient de gemeentelijke bruggen op gemeentelijk vaarwater van maandag tot en met zaterdag tussen 09:30 en 15:30 uur;
Op zon- en feestdagen is er geen bediening;
Het Noord Willemskanaal (vanaf de Eelderbrug tot en met de Van Ketwich Verschuurbrug) worden op zaterdagen niet bediend (provinciaal vaartwater) voor recreatievaart;
De Plataanbrug, Blauwbrugje en de Zernikebruggen worden op zaterdag niet bediend (provinciaal vaarwater) voor recreatievaart.

Vanaf 6 mei vier weken lang bussen in plaats van treinen naar Assen, Veendam en Weener

Vanaf 6 mei vier weken lang bussen in plaats van treinen naar Assen, Veendam en Weener

Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Weener. Op de trajecten wordt aan het spoor gewerkt vanwege het project Groningen Spoorzone. NS en Arriva zetten bussen in.

In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Delfzijl en Eemshaven. Het station van Groningen is dan niet bereikbaar per trein. Ook tijdens deze periode worden bussen ingezet. Groningen Bereikbaar meldt dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van zo’n 45 minuten.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Groningen Spoorzone, waarmee provincie Groningen, gemeente Groningen, NS en ProRail samen werken aan de bereikbaarheid van de stad en regio. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden van komende periode en ook hoe daarin rekening gehouden wordt met corona op de website van Groningen Spoorzone.

Foto: Groningen Spoorzone

Doe mee met het 5-voor-5 moment en We’ll Meet Again

Doe mee met het 5-voor-5 moment en We’ll Meet Again

Dit jaar zouden we samen 75 jaar vrijheid vieren. Maar voor het eerst vieren we Bevrijdingsdag en het 5-voor-5 moment niet met elkaar, is er geen uitgebreid muziekprogramma in de stad en op tv, geen rommelmarkt en geen vrolijk uitgedoste mensenmassa. En ook daarna blijft het stil in Groningen, want alle festivals zijn door de crisis geannuleerd.

Daarom een oproep aan iedereen: laat op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, om klokslag 16:55 uur (5-voor-5) het nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van wijlen Ramses Shaffy vanuit je huis horen. Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt het nummer op het carillon van de Martinitoren. Kijk voor meer informatie op de website Nationaal Comité 4 en 5 mei.

En doe om 21:00 uur mee met We’ll Meet Again van Vera Lynn. Zing, dans en speel mee vanuit je deuropening, tuin, straat, balkon, open raam, in Stad en Ommeland. Aanmelden kan via dit formulier. Na je aanmelding ontvang je een instructie, de tekst en de arrangementen in je mailbox. Het gezamenlijk zingen of spelen van We’ll Meet Again is een initiatief van Karin Noeken (De Wijk De Wereld, de Steeg) en Reinout Douma (Noordpool Orkest), namens de hele culturele sector. Kijk voor meer informatie op de website van SPOT Groningen.

Volgende week geen Nieuwsbrief Haren

Volgende week verschijnt Nieuwsbrief Haren niet. Vrijdag 15 mei krijg je deze nieuwsbrief weer.

1 mei 2020 | nummer 16
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.

Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.

Verzonden met KIRRA Mailer | Doorsturen | Printen

Praat mee over dit bericht via Facebook