Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief Haren, 1 juli 2022

Nieuwsbrief Haren
1 juli 2022
Nieuwe fietsroute langs kunst in Haren en omgeving
Nieuwe fietsroute langs kunst in Haren en omgeving
Stap op de fiets voor een nieuwste kunstroute van Stichting Kunstpunt Groningen, die je laat kennismaken met kunst in Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren. De prachtige groene omgeving krijg je er tijdens deze fietstrip bij cadeau. Het startpunt van deze route is het kunstwerk Grensbepaling aan de Rijksstraatweg, maar ook De Bron op het Raadhuisplein, in het hart van Haren, is een mooie plek om te beginnen.

De route is in totaal 22 kilometer. Vind je dat nét iets te ver? Dan kun je ook een wat korter rondje doen van ongeveer 7 kilometer. Waar je ook start, of hoeveel kilometer je ook doet: de route zal je verrassen. Nieuwsgierig welke kunstwerken je allemaal tegenkomt en meer informatie over de route? Kijk dan op de website van Kunstpunt.
Nieuwe jeu-de-boulesbaan in Glimmen geopend
Nieuwe jeu-de-boulesbaan in Glimmen geopend
Met een soepele worp opende wethouder Inge Jongman afgelopen zaterdag de jeu-de-boulesbaan in Glimmen. Het dorpshuis bracht het idee van een nieuwe baan in bij ‘De Groene Parel’. In dit project konden inwoners ideeën aandragen om hun woon-en leefomgeving te verbeteren. De jeu-de-boulesbaan is voor het hele dorp toegankelijk.
Overhangend groen, graag iets aan doen
Overhangend groen, graag iets aan doen
In Haren zien we regelmatig hagen (en andere beplanting) over trottoirs heen hangen. Hierdoor worden de wandelpaden steeds minder toegankelijk voor mensen die minder makkelijk ter been zijn. Je ziet regelmatig mensen hierdoor op straat lopen, wat een gevaarlijke situatie kan opleveren. Wij vragen u hierbij te kijken naar uw eigen groen of deze overhangt over het trottoir en, indien nodig, actie te ondernemen. Momenteel is het de juiste tijd om hagen te snoeien.
Bedrijven Bolt en GO Sharing gaan elektrische deelfietsen aanbieden
Bedrijven Bolt en GO Sharing gaan elektrische deelfietsen aanbieden
Vanaf 1 september dit jaar kun je in de gemeente Groningen een elektrische deelfiets pakken. Het gaat om een proef van twee jaar. Twee verschillende bedrijven, Bolt en GO Sharing, gaan dan in totaal 400 elektrische fietsen in onze gemeente neerzetten. Op 1 november komen er nog 200 bij. Beide bedrijven krijgen een vergunning voor 300 elektrische fietsen. Blijkt de behoefte aan deelfietsen groter te zijn, dan kunnen het er meer worden. Het gaat om fietsen die maximaal 25 km per uur kunnen. Het college van B&W verwacht dat de elektrische deelfiets voor sommige inwoners een alternatief kan zijn voor het bezit van een eigen auto. Lees ook de brief aan de raad.
Deze zomer zeven weken werkzaamheden aan Ring Zuid en A28
Deze zomer zeven weken werkzaamheden aan Ring Zuid en A28
De zuidelijke ringweg (N7) is in de zomer zeven weken in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting Hoogezand, wordt afgesloten van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Tijdens de zomervakantie zijn er ook afsluitingen op de A28. Op de website van Groningen Bereikbaar lees je meer over de zomerafsluiting van de zuidelijke ringweg en de verkeershinder op de A28.

kaartje: de afsluiting van Ring Zuid en de omleiding.
Zeven van acht wethouders nieuw college geïnstalleerd
Zeven van acht wethouders nieuw college geïnstalleerd
Zeven wethouders van het nieuwe college van burgemeester en wethouders zijn in de raadsvergadering van woensdag 29 juni geïnstalleerd. Vanuit de coalitie werd dit het “sociaalste college van Nederland” genoemd. Er werd ook gedebatteerd over het coalitieakkoord van de coalitiepartijen. Bij de coalitie overheerst trots, de oppositie heeft zorgen over financiën. Meer hierover op de website van de gemeenteraad.

Foto: Manouska Molema wordt geïnstalleerd als wethouder Jeugd, Gezondheid en Diversiteit.
Inspraak gestart voor dienstregeling bussen 2023
Inspraak gestart voor dienstregeling bussen 2023
Met ingang van 11 december dit jaar gaan er op een aantal routes in de gemeente Groningen minder bussen per uur rijden. Ook krijgen sommige buslijnen een andere route. Dat staat in de ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2023 van het OV-bureau Groningen Drenthe. Een overzicht van alle voorgenomen wijzigingen vind je op ovbureau.nl.

Op deze ontwerp dienstregeling 2023 kun je reageren. Tot donderdag 30 juli kun je je zienswijze indienen bij de gemeente, via e-mail. Of stuur een brief naar: Gemeente Groningen t.a.v. secretariaat Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, postbus 7081, 9701 JB Groningen, o.v.v. ‘dienstregeling 2023’. Je kunt je reactie ook doorgeven aan het OV-bureau.
Buurtbrandweerman Luc blij met rookmelderplicht: ‘Het redt levens’
Buurtbrandweerman Luc blij met rookmelderplicht: ‘Het redt levens’
Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht. “Een rookmelder redt levens”, zegt buurtbrandweerman Luc Oldenhof. In de gemeente Groningen richt Luc zich op het voorkomen van brand. “Mensen denken vaak ‘dat overkomt mij niet’, maar een brand kan iedereen overkomen. Daar wil ik mensen bewust van maken.” Lees verder op onze website.
Straat- of buurtfeest? Meld het bij de gemeente
Straat- of buurtfeest? Meld het bij de gemeente
Ben je van plan om een kleine activiteit te organiseren zoals een straat- of buurtfeest? Meld dit evenement dan minimaal 3 weken van tevoren aan via onze website. Een melding doen is gratis. Organiseer je een groter evenement of voldoet het feest niet aan de voorwaarden van een kleine activiteit? Vraag dan minimaal 8 weken van tevoren een evenementenvergunning aan. Dit is bijvoorbeeld het geval als de straat moet worden afgezet of als er meer dan 200 personen aanwezig zullen zijn.
Nu ook op woensdagmiddag inloopspreekuur Groningse Kredietbank
Nu ook op woensdagmiddag inloopspreekuur Groningse Kredietbank
Vanaf woensdag 6 juli is er elke woensdag van 9.00 tot 16.00 uur een inloopspreekuur van de Groningse Kredietbank. Je kunt hier onder andere terecht voor advies over geldzaken, hulp bij schulden of andere (dringende) geldproblemen. Het inloopspreekuur is er ook op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, maar dan van 9.00 tot 12.00 uur. Voor advies over geldzaken kun je ook terecht bij het WIJ team bij jou in de buurt.

De Groningse Kredietbank vind je aan het Harm Buiterplein 1 in Groningen. Kijk voor meer informatie over de Groningse Kredietbank op onze website of bel met 14 050.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter

Praat mee over dit bericht via Facebook