Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief gem Haren: 8 jan 2021

Nieuwsbrief Haren
8 januari 2021
Rustige jaarwisseling in gebied Haren
Rustige jaarwisseling in gebied Haren
De jaarwisseling is binnen het gebied Haren redelijk rustig verlopen. Gelukkig hoefde de brandweer niet uit te rukken in het gebied Haren. Wel verleende de brandweer één keer assistentie in Groningen. Tot nu toe is de schade in het gebied ongeveer 2.000 euro. Helaas is dat nog altijd 2.000 euro te veel.

De gemeente zal de komende tijd nog wel wat tegenkomen of meldingen krijgen, maar het algemene beeld van de jaarwisseling is gunstig.

Zie je in jouw buurt zaken die met oud en nieuw te maken hebben, zoals een kapot of verdwenen verkeersbord? Doe dan een melding via de app Slim Melden of via 14 050.
Vorig jaar recordaantal woningen opgeleverd
Vorig jaar recordaantal woningen opgeleverd
In de gemeente Groningen zijn vorig jaar 1.900 woningen opgeleverd. “Een record”, aldus een trotse wethouder Roeland van der Schaaf, die verwacht dat het record dit jaar weer sneuvelt. Het gaat hierbij om sociale huurwoningen, koopwoningen, woningen voor jongeren en hoogbouw en grondgebonden woningen. De plekken waar de meeste woningen zijn opgeleverd zijn De Helix in De Hoogte, de Zernike Tower, Powerhouse Europapark, Atlas en House of Groningen, Reitdiep fase 3 en Meerstad.

Het aantal van 1.900 bleef iets achter bij de verwachting. “Het gebeurt soms dat er vertraging optreedt bij nieuwbouw. Daarom is het eerdergenoemde aantal niet gehaald”, zegt de wethouder. Voor 2021 ligt de verwachting bij 2.800 woningen.
Extra online informatieavond zonneparkenbeleid
Extra online informatieavond zonneparkenbeleid
De gemeente organiseert op donderdag 14 januari van 20.00 tot 21.30 uur een extra online informatieavond over het zonneparkenbeleid. Aanmelden voor deze informatieavond kan via gemeente.groningen.nl/zon. Op deze webpagina staat ook het Ontwerp-beleidskader Zonneparken dat nog tot donderdag 21 januari ter inspraak ligt.
Groningers helpen elkaar
Groningers helpen elkaar
Groningers willen elkaar dolgraag helpen. Zeker in deze tijd. ‘Groningers helpen elkaar’, een initiatief van Groningse vrijwilligersorganisaties, wil daarbij ondersteunen. Er is één telefoonnummer waar iedereen met een hulpvraag terecht kan. Voor jezelf of voor een ander. Denk bijvoorbeeld aan huiswerkbegeleiding, boodschappen doen of de hond uitlaten. Door ‘Groningers helpen elkaar’ komt elke hulpvraag snel terecht bij de juiste organisatie. De vrijwilligers staan klaar. Bel van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur naar 050 305 19 09 of stuur een e-mail.

‘Groningers helpen elkaar’ is een initiatief van Link050, Missie 050, Humanitas, Torion, Dorpscoöperatie Ten Boer, WeHelpen en WIJ Groningen.
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Verzonden met iWink Mailer |   Doorsturen |   Printen

nieuwsbrief haren jan 2021

Praat mee over dit bericht via Facebook